Waar konden we deze zomer echt niet zonder

Zomer hits 2016

De zomer is nog niet helemaal voorbij en we hebben nog 1 week vakantie, maar toch leek het me leuk om jullie alvast te vertellen wat bij Mama’s Liefste te absoute ZomerHits waren.Zonder deze artikelen gingen we niet te deur uit of zouden we de zomer niet zijn doorgekomen. Nieuwsgierig? Lees maar snel mee.

Pokemon Go

Het spel van het moment voor groot en klein. Nieuwsgierig als ik ben, had ik de Engelse app al 28241557652_4eed3cb9c3_bgedownload voordat de Nederlandse versie uitkwam. Pokemon is voor mij redelijk onbekend, maar met behulp van de serie op Netflix en verschillende uitleg video’s, Tips & Tricks komen we een heel eind. Afgelopen week mocht Grote Zus dan ook op een echte Pokemon Jacht in de binnenstad. Voor al het water, musea en andere monumenten zit het daar voor met Pokemon. Leuk om te zien hoe enthousiast ze is en haar Pokedex trots deelt met haar vriendjes in de straat en ander spelers op straat en in de tram.

Wine Up

Mijn kinderen zijn nog niet echt in de leeftijd dat ze me de rust gunnen op een boek te lezen. In de speeltuin en het zwembad gaat het al wat beter. Maar met grote regelmaat moet ik toch even komen helpen, kijken of willen ze een snoepje, koekje of ijsje. Om het lot te tarten had ik toch een boek mee genomen op de vakantie en dat bleek een schoot in de roos. Het boek Wine Up is een boek voor leuke columns die uitstekend pas bij een andere nieuwe trend deze zomer; Loedermoeders. Het is heerlijk deze herkenbare situaties (zoals de column Om “Had ik ze het woord ‘mama’ maar nooit geleerd…”) te lezen van de 3 verschillende moeders, waar het leven ook niet altijd even gemakkelijk op rolletjes loop. De ondertitel ‘bekentenissen van vrouwen met een fantastisch rotleven’ zegt al genoeg om de te doen lachen. Het fijne van dit boek is ook dat het korte columns zijn en dat als je het boek even moet wegleggen om je eigen kroost bij te staan, het niet zo’n ramp in.IMG_8657[1]

Het boek is te koop onder andere bij Bol.com; Wine Up – Mieke Koster

AutobingoIMG_7909[2]

Nou dat dit een hit was bij ons, zal jullie was niet ontgaan zijn. We begonnen de vakantie met de Achterbank Bingo van de ANWB, maar al snel maakte we onze eigen lijstjes. Grote Zus is er uren mee zoet geweest in de auto. Kleine Zus hielp ook mee door heel hard BINGO!


Ridiculously good

Op een beurs kwam ik de Ridiculously Good chocolade voor de eerste chocoladekeer tegen. Het ideale chocolaatje voor wie let op het eten van minder suiker en verantwoorde producten. De bonbons zijn gemaakt van 100% rauwe cacao uit Ecuador en gevuld met pure, biologisch en eerlijk verkregen ingrediënten. Er zijn twee smaken op de markt; Rich Almond & Date en Creamy Coconut. Allebei echt heerlijk! Het leuk is ook dat ze de bonbons laten maken bij een sociale werkplaats, bij mijn ongeveer in de achtertuin. Dit samen maakt deze chocolade ook echt een zomerhit voor dit jaar.

Manic Bags

Zonder tas kun je in de zomer niet de deur uit en zeker niet in de zomer tijdens alle dagje uit. Ik heb een hele verzameling tassen, maar was superblij met mijn nieuwste aanwinst van Manic Bags. De grote handtas met daarop de “The dancer” van Gustav Klimt, was ideaal voor naar het strand en zwembad. Alles paste er perfect in en ik hou van de kleuren en afbeelding van dit schilderij. Naast de handtas heb ik er ook een sjaal van. Die nam ik ook vaker mee dan gewild in de zomer. Op de site kun je ook andere mooie meesterwerken vinden op tassen, sjaals en andere accessories . Ik denk dat ik voor de rest van de zomer er nog maar een paraplu erbij ga bestellen.

vincent_weg

My Little Pony Pop

Mijn dochters zijn al een tijdje fan van deze pony’s en spelen daar dan ook graag mee. Op de IG The Blog Mother zag ik voorbij komen dat zij een heel leuk huisje van Pinkie Pie voor maar €3 in de opruiming had gekocht. De bijbehorende My Little Pony Pop’s waren ook verkrijgbaar voor slechts €1,50. Daar heb ik er meteen een paar van ingeslagen en zo had ik een mooi AutoBingo cadeautje voor onderweg. De hele vakantie hebben de meiden daar zo zoet meegespeeld! Ik denk dat dat het beste beste vakantiegeld is geweest 😉 My Little Pony Pop

TOMS

Vorig jaar kreeg ik een paar cadeau van mijn zus. De zomer liep toen net ten einde en ik moet eerlijk zeggen dat ik maar met moeite deze schoen aan kreeg. Ik was eigenlijk bang dat ze een maatje te klein had gekocht. Ze had er wel bij gezegd dat ze in het begin altijd even wat moeilijk aangaan, maar daarna echt TOMSsuperlekker lopen. Toen de zomer zich hier weer begon aan te doen en ik mijn koffer voor Ibiza aan het pakken was, besloot ik ze aan te doen in het vliegtuig. Want als ik ze eenmaal aan had, liepen ze echt als pantoffeltjes. Nu zijn ze wat meer opgerekt en heb ik zojuist ook mijn tweede paar gekocht (in de uitverkoop) Ik kan deze vrolijke schoenen echt iedereen aanbevelen. Het idee achter TOMS is ook dat voor elk verkocht paar een kindje zonder schoenen ook een paar schoenen krijgt. Een zeer mooi initiatief. Lees er meer over in een blog die ik eerder dit jaar poste naar aanleiding van de One Day Without Shoes campagne van TOMS

Ultra Sun

Elk jaar koop ik een nieuwe fles, zodra de eerste echte zonnestralen doorkomen. Ultra Sun is niet een van de goedkoopste zonnebrand soorten (maar ook zeker niet de duurste), maar hij werkt zo fijn en goed, dat ik het er graag voor over heb. Ik koop dan ook alleen de sportvariant, omdat dat een hele fijn doorzichtige gel is, die meteen intrekt. De grootste reden waarom ik fan ben is, dat je, zeker in Nederland, ultra sundeze zonnebrand maar 1x per dag hoeft aan te brengen. Daarna kun je doen en laten wat je wilt, ook zwemmen. Ga je naar een land dichterbij de evenaar, dan moet je jezelf zeker nog wel een keertje insmeren om te voorkomen dat je verbrand. Ik ben niet zo goed in het insmeren en vergeet het zeker gedurende de dag nog wel eens om daar aan te denken. Nu smeer ik de meiden in voor het aankleden en de rest van de dag zijn ze beschermt. De geur is niet erg lekker en het prikt ook wel een beetje in je gezicht, maar ik en mijn kinderen zijn deze zomer niet een keer verbrand. Het mooie is ook dat ik met zo’n fles makkelijk de hele zomer doorkom, want je hebt er ook altijd maar een klein beetje van nodig. Mijn All Time Zomer Hit

Radler Bier

Ik ben eigenlijk geen bier drinker, maar Radler vind ik op zijn tijd erg lekker en verfrissend. Eerder al schreef ik over de nieuwe smaken zomerbiertjes die op de markt waren gekomen. De afgelopen maanden hebben we die zeker nog wel een paar keer in huis gehaald, Met name de Ice Tea smaak is favorite. Daarom nomineer ik deze biertjes dan ook als mijn zomerdrankje van 2016. Jammer vind ik wel dat je op het terras vaak alleen maar de citroen smaakt kunt krijgen. Dit zou juist toch de plek moeten zijn om eens iets anders te proberen.
Note; als je let op minder suiker inname, dan moet je deze biertjes zeker laten staan…

Huisdieren Geheimen

Ook om deze film kun je haast niet heen, deze zomer. We hadden de trailer al heel vaak gezien op de DVD van de Minions en dachten eigenlijk dat we de film in de bioscoop hadden gemist. Dat bleek niet het geval en nu zie je de leuke hondjes, dikke kat en het boze konijn overal in de stad. Niet alleen in Nederland, maar ook in Londen en Parijs waren de metro’s en bussen er mee vol geplakt. Omdat het vakantie, hebben we ook wat vaker bij de McDonalds gegeten (onderweg), dan anders en zo hebben de meiden al heel wat karakters gespaard. Vaak bewaren we de speeltjes die we niet zo leuk vinden van de McDonalds ook altijd om te ruilen, voor als er dus wel wat leuks in de Happy Meals zit. Zo hebben we de poes en het konijntje al kunnen toevoegen aan de collectie.
Het hoogtepunt van de vakantie was dan ook misschien wel ons bezoekje aan de bioscoop

Justin Timberlake

Maar de echte ZomerMuziek Hit was voor ons toch wel Justin Timerlake’s Can’t Stop The Feeling. Om Engels voor Bengels leerde Grote Zus er met haar groep een choreografie op, die ze op de laatste dag aan de ouders lieten zien. Onderweg naar Frankrijk / Engeland kwam het nummer ook minimaal 1x per uur voorbij op de radio, die dan natuurlijk ook meteen harde moest. En eerlijk is eerlijk, wie wordt er nu niet vrolijk van dit nummer.

Wat is jouw absolute hit geweest deze zomer?

Dit artikel bevat gesponsorde producten en affiliate links.
Met een
affiliate link krijg ik een kleine vergoeding mocht je het product kopen.
Dit maakt qua prijs voor jou niets uit, maar help je me wel een beetje 😉
Spread the love

2 thoughts on “Waar konden we deze zomer echt niet zonder

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.