Review | Wagamama Rotterdam – Date Night

Wagamama Rotterdam

Afgelopen zaterdag was het dan zover en mochten mijn vriend en ik naar het preview diner bij Wagamama. We hadden 2 plekjes gewonnen bij Mommy Loves Pink en we besloten er meteen een Date Night van te maken. De meiden mochten bij tante logeren en zo vertrokken we om 15.00 al naar Rotterdam om eerst een filmpje te pakken.

Zo vaak komt het eigenlijk niet meer voor dat we even met zijn tweetjes eropuit gaan. We hebben geen vaste date-night en hierdoor schiet het er dus regelmatig bij in. Ik denk eigenlijk dat ons weekendje in Maastricht begin dit jaar, de laatste keer was. Afgelopen maand waren we 21 (!) jaar samen, normaal wel een datum waarop we samen uit eten gaan. Maar omdat we dit jaar op vakantie waren, is het er niet van gekomen. Om toch nog even bij dit jubileum stil te staan en nieuw leven in date-night te blazen, kwamen deze plekjes voor het preview diner bij Wagamama Rotterdam goed van pas.

Parkeren in Rotterdam

Voordat we gingen eten, hadden we nog wat extra tijd gekregen van Tante M. De meiden bleven bij hun slapen, maar mochten al om 14.00 komen. Hierdoor reden we om 14.45 al de parkeergarage onder de Schouwburg. De avond ervoor was ik namelijk op zoek gegaan, naar waar we het beste konden parkeren, Ik vond toen een Shop&Diner voordeelkaart voor deze garage. Zo kon ik vooraf een plekje reserveren voor €7,50. De voorwaarden waren wel dat we na 14.30 aankwamen en voor 22.00 weer weg. Bij binnenkomst werd de nummerplaat van de auto herkent en kregen we een uitrijkaart. Mochten we namelijk tot langer blijven dan 22.00 uur, dan zouden we voor deze extra tijd het gebruikelijke tarief betalen. Leek me wel zo fair.

Naast een Shop&Diner voordeelkaart kun je zo ook online onder andere een FIlm voordeelkaart kopen, 5 uur parkeren voor €5, een Dagje-Uit voordeelkaart, 10 uur parkeren voor €10 en een Hotel voordeelkaart 24 uur parkeren voor €15. Mocht je dus eens een dagje naar Rotterdam willen met de auto, reserveer dan je plekje online, voor deze of een van de andere 5 parkeergarages, want dat is zeker de moeite waard.Wagamama

Jason

De film die we wilde zien was de nieuwste film in de serie van Jason Bourne. De andere hebben we uiteraard al gezien en we waren erg benieuwd naar dit deel, De film werd vertoont in de grote zaal. Wat ik niet wist, was dat dit ook betekende dat het scherm supergroot was. Zo groot dat ik me maar moeilijk kon focussen op het totaal plaatje. De verschillende achtervolgingen en gevechten waren daardoor moeilijk te volgen. Ik werd er zelfs misselijk van en kwam met een soort wagenziekte-gevoel na afloop weer de zaal uit. Ook het verhaal was minder sterk dan de andere films. Wil je de film nog zien, ga dan naar een normale vertoning of wacht tot hij op de TV te zien is.

Witte de Withstraat

Om weer een beetje de misselijkheid kwijt te raken, liepen we na de bioscoop richting de Witte de Withstraat, waar Wagamama te vinden zou zijn. Onderweg neusde we nog even bij de MediaMarkt naar de nieuwste gadgets. Het was maar 10 minuutjes lopen in totaal en in het zonnetje was het heerlijk. Ik ben niet zo bekend in Rotterdam en ken de leukste plekjes niet. Maar de Witte de Withstraat ga ik zeker in de dat lijstje opnemen. De straat is breed, met aan beide kanten gezellige terrasjes van diverse cafeetjes. Zeker in het avondzonnetje was het een drukke bedoeling en er hing een gezellige sfeer. Omdat we nog steeds aan de vroege kant waren, gingen we eerst nog even een bierje drinken tegenover de Wagamama en namen er wat bitterballen bij. De misselijkheid was bij mij ondertussen al wel weer wat gezakt.
foto 2 
foto 3

Wagamama Rotterdam

Rond 18.45 liepen we naar de overkant, naar de nieuwste Wagamama in ons land. Ik kende de Wagamama al uit Amsterdam, maar eigenlijk nog nooit wezen eten. Deze Wagamama ging eigenlijk officieel pas afgelopen maandag open, maar om alvast warm te draaien waren er dit weekend preview diners. We mochten beide ene hoofdgerecht kiezen, 1 bijgerecht en we kregen beide ook 2 drankjes. We hoefde alleen te betalen als we nog wat extra’s zouden bestellen. Goede deal dus!

Bij de ingang werden we vriendelijk ontvangen en werd de QR code van onze reservering gescand. Gelukkig kon dat vanaf mijn telefoon, want ik had deze natuurlijk niet vooraf uitgeprint. Na een paar minuutjes wachten werden we naar onze tafel gebracht We zaten nu mooi naast de open keuken en voor de openslaande deuren naar de Witte de Withstraat. Zo konden we mooi zien wat er in de keuken gebeurde en wie er binnen kwamen.

foto 4 foto 9

Wagamama is een Japanse keuken en op het menu staan daarom gerechten als Ramen, Curry’s en Teppanyaki. Allemaal heerlijke noodle gerechten. Op de kaart staat duidelijk beschreven wat deze gerechten inhouden en welk soort noodles je kunt verwachten. Heel fijn, want echt bekend met de Japanse keuken ben ik niet. Ik bestelde grilled tuna op een bedje van quinoa, boerenkool, rode paprika, rode ui en edamame boontjes. geserveerd met een salade van miso, komkommer en sesamzaadjes. Papa’s Liefste ging voor de Pork Ramen, een koreans gebarbecued varkensvlees en noodles in een kippenbouillon gekruid met miso- gemberpasta. gegarneerd met seizoensgroenten, wakame, menma en een half in thee gemarmerd ei. Als bijgerecht namen we de Pork Ribs, in een koreaanse barbecue saus met gemixte sesamzaadjes.

foto 6 foto 7 foto 8

In de keuken wordt alles vers klaar gemaakt en krijg je het gerecht meteen zodra het klaar is, hierdoor kan het zijn dat de gerechten niet allemaal tegelijkertijd op tafel staan. We werden hiervoor gewaarschuwd door onze ober, maar gelukkig was alles er in een keer. Het zag en rook heerlijk. Er lagen stokjes op tafel en we kregen er een vork en lepel bij. In de Pork Ramen zat ook een grote houten pollepel om de bouillon mee op te eten. Voor mijn tonijn had ik er wel graag een mes bij gehad om hem te snijden. Helaas is deze nooit aangekomen, nadat ik de ober er om gevraagd had. Het smaakte allemaal ook superlekker en de porties waren precies genoeg. We hadden graag nog een drankje gedronken tijdens de maaltijd, maar door de drukte werd hier niet om gevraagd.

foto 5

Toetjes waren er ook nog niet, die werden pas maandag opgenomen in het menu. Wel jammer, maar uiteindelijk kregen we ons tweede drankje in de vorm van cappuccino. Ook daar moesten we best wel een tijdje op wachten en moesten ze nog flink oefenen op een mooie schuim laag. Hij smaakte verder wel prima en we hadden ook geen haast.

Conclusie; We hebben echt lekker gegeten, met name het bedje van quinoa, boerenkool, rode paprika, rode ui en edamame boontjes vond ik heel erg lekker. Papa’s Liefste had wat moeite met zijn noedelsoep omdat netjes te eten, maar de smaak ook hiervan was erg lekker. Ik kan Wagamama dan ook zeker aanbevelen en wij komen zeker een keertje terug om de andere gerechten te proeven. Ook de locatie van de Witte de Wihstraat is geweldig en een aanrader.

Spread the love

2 thoughts on “Review | Wagamama Rotterdam – Date Night

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.