Mamachallenge 2; gratis uitstapje

Mama Challenge #2 | Tips voor een gratis uitstapje

Omdat de zomervakantie 6 weken duurt en het geld ons niet op de rug groeit, vandaag in de tweede Mama Challenge diverse tips voor een gratis uitstapje. Deze zijn volop te vinden in de buurt of misschien ergens anders in Nederland. Om daar te komen kunnen kinderen vaak gratis meerijden met het OV. En met een lekkere zelfgemaakte picknick in je tas, kunnen de leukste uitstapjes nagenoeg voor niets zijn.

Gratis uitstapje

Lekker de natuur in

Uitje naar het strand

Ook in Nederland zijn er veel mooie plekjes in de natuur te vinden waar je natuurlijk naar toe kan zonder er voor te hoeven betalen. Wij wonen dichtbij het strand en naast een bos, dus als je op de fiets gaat, kost het helemaal niets. Een dagje naar het strand of het bos is altijd leuk om te doen en mijn kinderen vermaken zich uren in deze andere omgeving. Nu blijkt zelfs uit onderzoek dat dit goed is voor de mentale ontwikkeling van je kind. Reden genoeg dus om de natuur in te trekken.

Reiskosten

Mocht je toch iets verder moeten reizen voor een leuk uitstapje, dan kun je ook best het openbaar vervoer nemen. De meeste kinderen vinden dat al een uitje op zich. In de zomermaanden zijn er vaak ook leuke aanbiedingen van de vervoermaatschappijen. Kinderen mogen zo gratis meerijden met de bus of de trein. Omdat ikzelf een abonnement heb bij de NS en mijn kinderen een persoonlijke OV-kaart, heb ik voor hen een KidsVrij abonnement. Door heel Nederland betaal ik dan niets voor ze. Zelfs tot in Brussel reisde ze gratis, zo bleek begin dit jaar toen we met de trein een weekendje naar Brussel gingen. Ook heeft de NS nu een speciale app voor kinderen die reizen met de trein. 

Neem je eigen eten en drinken mee

Tja deze is natuurlijk voor de handliggend als je een uitje wilt, maar niet te veel geld ervoor wilt uitgeven. Maar een leuk picknickpakkertje klaar met niet alleen een standaard boterhammetje met kaas. Eerder schreef ik als eens een blog met leuke picknickideetjes voor kinderen.

cool waterTip; Is het echt een warme dag, leg dan de avond van te voren een flesje half gevuld met water in de diepvries. Leg de dop onder de opening van het flesje, zodat hij scheef ligt en de opening open blijft. Zo voorkom je dat dit gat dichtvriest. Voor vertrek vul je het flesje bij met water of limonade. Nu heb je lekker een koud drankje voor onderweg en is het ook meteen een koelelement in je tas voor het andere eten dat je meeneemt.

Gratis uitjes in de buurt

Mocht je willen weten welke gratis uitjes er zijn deze zomer bij jouw in de buurt, check dan eens de website van Kidsproof. Deze website is al in veel regio’s in Nederland actief en verzamelen de leukste uitjes. Als je kijkt in hun Uitagenda, kun je de zoekopdracht verfijnen en gratis uitjes te zoeken. Die zijn er vaak volop.

Kidsproof

Vakantiepas

VakantiepasBij ons op school wordt er elk jaar de Vakantiepas uitgedeeld aan de kinderen. Dit boekje staat vol met leuk activiteiten om kinderen te stimuleren de andere kanten van hun leefomgeving te ontdekken. De activiteiten hebben een zo evenwichtig mogelijk verdeling in kunst & cultuur, recreatie & sport, natuur & milieu en mens & maatschappij. Bij sommige activiteiten krijg je korting, maar er staan ook zeker gratis activiteiten tussen of een gratis ijsje.

Heb jij een leuke tip voor een gratis uitstapje deze zomer?

Mamachallenge 2; gratis uitstapje

MamaChallenge 2017

Je hoeft niet op vakantie om je kinderen een leuke zomervakantie te geven! De komende weken zul je verschillende zomerchallenges terugvinden op Mama’s Liefste. Deze uitdagingen kunnen je wellicht inspiratie geven om ook te gaan doen deze zomervakantie. De challenges voor dit jaar zijn:

 

Waterpret Knutselen
Gratis uitstapje Picknicken
Leukste speeltuintjes uit de wijk  Zomerse OOTD
Me-time Recept ijs of recept fruitwater
Het regent! Pimp je tuin of pimp je balkon

 

Niet alleen wij gaat de uitdagingen aan, maar ook vele andere Mamabloggers. Benieuwd hoe de andere Mamabloggers deze uitdaging invullen? Vind hun blogs via de onderstaande links

Take50 Lifestyle Kimberley Mama Minke
Kaboutertuin blogt Batboy Met Mirjam
Fatimama Mijn Kind kan de Was doen Monique van Bokkum
Miz Flurry Go or No Go Unicorns and Fairytales
Blond en Bruin Lodi Blogt Volgmama
Kreanimo Maaike Schrijf Top Veusteveul
Janske Mammie Mammie Meisje Eigenwijsje
Juliaflynn Marstyle Glim
Good Girls Company Marieke Blogt Kijk Mama
Joy from Joyce Mama’s met Thee Roelina
Mama Kletst By Jon Roxxy84
Mommy Loves Pink Mamalou Blogt Saskia’s Wereld
Krachtige Moeders Je Kindje doet het zo Life by Xenia
Gewoon Wij Lotus Writings

 

Wil je ook mee doen? Dat kan! Word lid van de facebookgroep MamaChallenge 2017. Hierin kun jij ook je uitgevoerde challenges delen met ons delen. Ben je nu geen blogger bent, laat dan een foto en beschrijving achter. Op deze manier kunnen we elkaar inspireren en inspiratie opdoen!

Spread the love

20 thoughts on “Mama Challenge #2 | Tips voor een gratis uitstapje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.