Allerhande Kerstfestival

Kerst begint met het Allerhande Kerstfestival

Nog een paar weekjes tot aan de kerst. In veel huizen zullen deze dagen de kerstboom weer worden op getogen en komen de kerstversiersels van zolder gehaald. Ook de eerste kookboeken worden opgeslagen voor inspiratie voor het kerstdiner. Voor vele koks het menu van het jaar en voor sommige de grootste nachtmerrie. Albert Heijn komt daarom ook dit jaar weer met het Allerhande Kerstfestival. Kom vandaag of dit weekend kans bij het Spoorweg museum voor de beste tips en tricks voor de kerstdagen.

Allerhande Kerstfestival

Dit jaar op 8, 9 en 10 december zal voor de derde keer de deuren van het Spoorweg museum open gaan voor het Allerhande Kerstfestival. Nu al een echte kersttraditie om helemaal in de stemming te komen. Niet gek dan ook dat alle 40.000 (!!!) kaartjes al verkocht zijn. Tijdens dit foodevent doe je namelijk al je inspiratie voor het kerstdiner van dit jaar op. Bij de stands van diverse merken en natuurlijk van Albert Heijn zelf, mag je alles proeven en vind je meteen de recepten voor thuis. Spot de nieuwe trends bij de diverse workshops en live kooksessies. ook is er veel entertainment voor de totale kerstbeleving.

Het is een feestelijk evenement voor jong en oud, dat volledig in het teken staat van eten en drinken. Het terrein is overzichtelijk ingedeeld per diner gaan, zo is er een borrelplein, natuurlijk een voorgerecht-, hoofdgerecht-, nagerecht-plein. Maar ook is er aandacht voor het kerstontbijt en de Winter BBQ. Beide zijn steeds belangrijkere maaltijden tijdens de kerst.

Vanochtend werd het Allerhande Festival geopend in een echt Winter Wonderland. Voor de eerste keer in dit jaar vielen er dikke vlokken sneeuw uit de lucht in het toch al sprookjesachtige Spoorwegmuseum. Ik mocht bij het persontbijt zijn en de officiële opening. Daarna liep ik natuurlijk zelf ook een rondje voor de nodige inspiratie. 

Het ontbijt

We werden ontvangen in de voorhal van het theater, tussen allemaal oude treinwagons. Na gezellig wat gegeten en gekletst te hebben met de andere (mama) bloggers, was er een welkomwoordje van Wouter Kolk, algemeen directeur Albert Heijn. Ook kregen we alvast de nieuwe Albert Heijn kerstreclame te zien.

   

Workshop Allerhande Cover Dessert

In een speciale workshop maakte wij het cover model van de Allerhande; een kerstkrans van meringue citroenyoghurt & fruit.

De opening Allerhande Kerstfestival

De opening was buiten voor het reuzenrad. Het was ondertussen gaan sneeuwen, dus was het even behelpen. De opening waren kerstliedjes gezongen door een koor dat bestond uit allerlei mensen die opeens uit het publiek kwam. Ook was er een ouderen- en een jongerenkoor.

Impressie Allerhande Kerstfestival

De rest van de ochtend en een groot deel van de middag hebben we rond gelopen over het terrein. Er is zoveel te zien en te proeven. Je komt ogen en oren tekort. Gelukkig zijn er heel veel hele kleine hapjes en slokjes, zodat er genoeg ruimte in je buikje overblijft voor het toetjes gedeelte 😉

        

Kijk ook hier voor meer kook inspiratie Albert Heijn Kerst assortiment

Informatie Allerhande Kerstfestival

Adres: Het Spoorwegmuseum – Maliebaanstation 16 – 3581 XW Utrecht
www.spoorwegmuseum.nl

Openinngstijden: Het festivalterrein is open van 10.00 uur ’s ochtends tot 20.00 uur ’s avonds.
Kaartjes: Helaas is het Allerhande Kerstfesitival helemaal uitverkocht
Parkeren: P&R Uithof – er gaan pendelbussen naar het festivalterrein
OV; Utrecht Centraal – er gaan pendelbussen naar het festivalterrein

Voor alle vragen over het Allerhande Kerstfestival, klik hier

Spread the love

2 thoughts on “Kerst begint met het Allerhande Kerstfestival

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.