Bij het kiezen van de juiste T-shirts voor mannen zijn er ook diverse keuzes te maken. Vandaag een altijd tips om het juiste T-shirt te vinden

Tips voor het juiste T-shirt voor mannen

Shoppen doet mijn vriend eigenlijk niet zo graag, maar het was nu de hoogte tijd voor een paar nieuwe T-shirts. Natuurlijk kun je kiezen voor een basic wit of zwart T-shirt, maar ook voor mannen zijn er vele verschillende soorten T-shirt. Lang, kort, ronde hals of juist een V? Vandaag daarom 5 tips voor het kiezen van het juiste mannen T-shirt.

Bij het kiezen van de juiste T-shirts voor mannen zijn er ook diverse keuzes te maken. Vandaag een altijd tips om het juiste T-shirt te vinden

V-hals of ronde hals?

Een klassiek T-shirt heeft vaak een ronde hals. Tegenwoordig zie je steeds meer shirts voor mannen met een V-hals. Door het dragen van een V-hals wordt er meer nadruk op de nek de borstkas en de schouders gelegd, waardoor deze er langer of breder uitzien. De V-hals is de afgelopen jaren ook steeds lager geworden, maar dat kan niet elke man hebben. Een goed passende ronde hals past dan vaak ook beter bij de gemiddelde nek, borst en schouders dan de V-hals.

Extra lang!

Om te voorkomen dat shirts omhoog kruipen en de blote buiken, bouwvakker decolletés en lovehandles tevoorschijn komen, zijn er nu ook steeds langere T-shirts verkrijgbaar. Deze extra lange T-shirts hebben een extra lang rugpand zodat ze goed in de broek blijven zitten. Zelfs na een paar keer wassen blijven ze lekker lang. De extra lange shirts zijn er met name bedoeld voor mannen die 1.85 meter zijn of nog langer.

Zwart, wit of gekleurd en met print?

De T-shirts worden in de winter vaak gedragen onder een overhemd of trui. Daarvoor kun je het beste kiezen voor een effen T-shirt. De meest voorkomende kleuren voor een T-shirt zijn wit en zwart, omdat je die overal mee kan combineren. Wil je toch wat meer variatie, kies dan voor een T-shirts in juist een hele andere kleur. In de zomer zijn juist T-shirts met een grappig motief of (tekst)print een goede keuze.

De juiste pasvorm

Ook de pasvorm van een T-shirt is heel belangrijk. Door te kiezen voor voor je juiste pasvorm van het shirt zal hij ook veel lekkerder zitten.

  • Met een strak shirt benadruk je de delen van het lichaam waar je trots op bent. Wil je juist iets meer verhullen, kies dan voor een losser model.
  • De juiste lengte van het T-shirt bepaal je door je armen uit te strekken en dan te kijken of het T-shirt niet te ver omhoog kruipt. Het shirt man niet hoger komen dan de heupen, maar ook niet veel lager.
  • De mouwen hebben de juiste lengte, als ze bij het midden van de bovenarmen eindigen.
  • De schoudernaden van het T-shirt moeten zitten op de plek waar de schouders eindigen.

Mouwen of geen mouwen?

Persoonlijk vind ik voor mannen mouwen aan een T-shirt wel een must. Maar er zijn er ook genoeg mannen die liever een shirt zonder mouwen willen dragen. Deze zie je vooral in de zomer en bij mannen die of flink gespierde bovenarmen hebben of juist een dikke bierbuik 😉 Tot slot zijn ook T-shirts met lange mouwen, die zijn natuurlijk lekker voor in de winter.

Wat voor soort T-shirt draagt jouw man/vriend het liefst?Samenwerking

Spread the love

36 thoughts on “Tips voor het juiste T-shirt voor mannen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.