Hippe eco friendly schoenen nu bij de Bristol

Hippe eco friendly schoenen nu bij de Bristol

Aangezien de voeten van mijn kinderen groeien als kool, was het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar een paar nieuwe zomersneakers. Mijn oog viel op een berichtje van de Bristol. Hun ‘Love our planet’-collectie hebben ze dit voorjaar uitgebreid met eco-friendly schoenen voor jong en oud, gemaakt van 100% gerecycled polyester. Na het zien van de vrolijke kleuren, wilden mijn meiden dolgraag zo’n paar eco sneakers proberen.

Hippe eco friendly schoenen
nu bij de Bristol

Duurzaamheid komt de laatste jaren steeds meer terug in de nieuwe kleding- en schoenencollecties van bekende merken. Fijn is daarbij dat deze kleding en schoenen ook steeds beter betaalbaar worden. Ook schudden deze eco-friendly producten steeds vaker het duffe en stoffige imago van zich af. De nieuwe eco sneakercollectie van Bristol is daar een mooi voorbeeld van.

Sneakers van gerecycled materiaal

Kledingfabrikant Bristol timmert flink hard aan de weg om meer aandacht te vragen voor het verduurzamen van de mode-industrie. Hun ‘Love our planet’-collectie vullen ze aankomend seizoen aan met nieuwe eco-friendly sneakers.

Bij deze nieuwe eco sneakers is de bovenlaag gemaakt van 100% gerecycled polyester. Door gebruik te maken van dit materiaal maakt Bristol tijdens de productie een stuk minder gebruik van water, chemicaliën en grondstoffen. Daarnaast zijn ze ook na gebruik weer volledig recyclebaar.

Friendly Gepy

Eén van de nieuwe ecologische kinderschoenencollecties is die van het merk Friendly Gepy. De schoenen in deze collectie zijn verkrijgbaar vanaf maat 25 t/m 30. De zooltjes bevatten 10 tot 15% gerecycled materiaal. De lijm die is gebruikt voor de productie van de schoen is gemaakt op waterbasis, evenals de inkt van het logo. Ook is gedacht aan de schoenendoos. Deze is gemaakt van gereclyed karton en wordt niet gelijmd, maar wordt geplooid.

Eco Sneaker 2-Bizzy

Voor de wat grotere kinderen (>schoenmaat 30) zijn er ook eco sneakers verkrijgbaar van o.a. het merk 2-Bizzy. Persoonlijk al één van mijn favoriete merken van de Bristol, vanwege hun hippe schoenen. De eco sneakers passen dan ook prima bij dit merk. Beide meiden mochten een paar uitzoeken. Zo koos de jongste voor een mooie, hippe roze sneaker en mijn tiener voor een wat minder opvallende donkerblauwe.

De sneakers waren meteen een succes. De schoenen zijn zeer flexibel en zitten heerlijk confortabel. Natuurlijk moesten ze meteen aan, zodra de postbode ze had afgeleverd. Mijn jongste dochter ging alleen die middag spelen bij een vriendinnetje in de speeltuin en kwam met modderschoenen weer thuis. Gelukkig kunnen ze de wasmachine in en kwamen ze er als nieuw weer uit.

Voor € 39,99 heb je deze zomer een superleuke, betaalbare en eco friendly sneaker aan je voeten. Gewoon bij de Bristol.

Lees ook: De leukste sleehakken deze zomer

Heb jij al geshopt voor nieuwe zomerschoenen (bij de Bristol)?

Spread the love

8 thoughts on “Hippe eco friendly schoenen nu bij de Bristol

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: