Moederdag Winactie | Het belang van de juiste BH cupmaat

Het belang van de juiste BH cupmaat

Eén van de meest voorkomende stylingfouten bij vrouwen is het dragen van een verkeerde maat BH. Recent kwam ik erachter dat dit ook bij mij het geval was. Het was alweer enige tijd geleden dat ik mijn maat boezem had laten opmeten. Na 2 zwangerschappen en de mijlpaal van 40 jaar, daagde Hunkemöller mij uit om dat toch weer eens te laten doen. In samenwerking met hen mag ik ook één van jullie uitdagen hetzelfde te doen en verloot ik een bon tvw €50.

Moederdag Winactie | Het belang van de juiste BH cupmaat

Voor veel vrouwen is ondergoed iets wat je gewoon draagt en toch nooit iemand ziet. Zolang de beugels nog in je BH zitten kun je ze nog prima dragen, toch? Ik ben zelf ook niet iemand die daar veel aandacht aan besteedt. De BH’s die ik graag draag zijn inderdaad alweer wat jaartjes oud en zitten (dacht ik) nog prima. Toch ben ik de uitzendingen van Oprah Winfrey nooit vergeten, waarin zij liet zien dat het dragen van een goede BH een wereld van verschil maakt. Dus toen ik in contact kwam met Hunkemöller nam ik de uitdaging om weer eens mijn BH maat op te laten nemen, meteen aan.

Meten is weten

Het vinden van de juiste BH begint met het opmeten van je borstomvang. Dit kun je natuurlijk prima thuis doen, zelf of door je partner. Als je deze meting uitvoert is het verstandig om een niet-voorgevormde bh te dragen. Ga rechtop voor een spiegel staan, maar ontspan wel. Meet eerst de omvang precies onder je borsten met een meetlint van minimaal 1 meter lang. Houd het lint recht en zorg dat het niet te strak, maar ook niet te los zit. Het aantal cm is de grootte van de borstband van je bh en wordt als een nummer in centimeters (ca. 60-135 cm) weergegeven.

BH maat opmeten

De tweede meeting is over het volste gedeelte van je borsten. Dit is meestal ter hoogte van je tempels. Ook bij deze meting geldt dat het lint recht moet zitten en niet te los of te strak. Deze meting zegt iets over je cupmaat. Met behulp van de matentabel kun je dan deze bepalen.

Zustermaten

Met alleen meten ben je er toch nog niet. Want uiteindelijk is ieder vrouwenlichaam weer anders en moet een BH wel prettig zitten en je er fijn in voelen. Het kan ook handig zijn om een bh in een kleinere maat of juist in een grotere maat te proberen. Dit zijn de zogenaamde zustermaten. Is jouw uitgerekende maat een 75C, dan is een grotere zustermaat een 70D en een kleinere zustermaat een 80B.

Advies in de winkel

Vind je het bovenstaande toch best wel lastig. zoals ik, dan kun je natuurlijk altijd voor het juiste advies terecht in de winkel. Dat besloot ik dus te doen. In de winkel werd ik vriendelijk begroet en al snel gevraagd of ik ergens mee geholpen kon worden. Ik gaf aan al geruime tijd geen nieuwe Bh’s te hebben gekocht en eigenlijk wel wilde weten wat mijn maat op dit moment was. De dame nam mijn maten op en zei tot mijn schrik dat ik eigenlijk 3 maten groter moest hebben dan ik nu droeg.

bh maat opmeten

Uit de rekken haalde ze daarop 3 Bh’s voor mij om te passen. In het pashokje zat een belletje waarop ik kon drukken als ik de eerste BH aanhad, zodat ze even kon meekijken. Ze vertelde mij dat ik het haakje dan wel op het laatste ringetje moest doen. Toen ik haar vroeg waarom ik hem zo wijd moest zetten, vertelde ze mij dat dat was omdat bij langer dragen, de BH-band altijd iets zou gaan uitrekken en ik zo dus langer plezier zou hebben van mijn BH.

Waarom is de juiste bh-cupmaat zo belangrijk?

De meeste vrouwen dragen hun BH van ’s ochtends tot’ s avonds. Daarom is het dus heel belangrijk dat hij goed zit en je boezem niet afknellen of platdrukken. Een BH in de juiste maat zorgt voor goede ondersteuning en
voorkomt nek-, rug- en hoofdpijn. Als het gewicht van je borsten niet optimaal verdeeld wordt, worden je rug en nek overbelast. Vooral voor vrouwen met een grotere buste (zoals ik) is het onmisbaar om de juiste bh-maat te dragen om zo deze klachten te voorkomen. Maar net zo belangrijk is dat een goed passende BH ook de mooie ronde vormen van je boezem benadrukt.

Tevreden naar huis

Bij het passen bleek ik toch een bandmaat en een cupmaat kleiner nodig te hebben. Persoonlijk vond ik de Bh’s nog wel wat strak zitten in het begin. Maar in de spiegel zag ik toch wel het verschil in afkleding. Ook kreeg ik van verschillende kanten de vraag of ik was afgevallen, terwijl ik een BH droeg die 2 cupmaten groter was.

Winactie Hunkemöllerbon t.v.w. €50 is gesloten

Zijn jouw Bh’s ook wel toe aan vervanging en twijfel je of jij de juiste cupmaat draagt? Doe dan mee aan deze winactie en maak kans op een
Hunkemöllerbon t.v.w. €50

De winnaar is

 • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.
Spread the love

130 thoughts on “Het belang van de juiste BH cupmaat

 • Kristel Gubbels-daemen says:

  Wow dit is wel heel erg welkom. Vind de service vaak erg fijn en zij helpen je idd aan een goede bh. Ik denk dat het een jaar geleden is dat ik ben geweest en het heb laten opmeten. Lijkt me heerlijk om hier wat moois van uit te zoeken

 • Chantal Bosch says:

  Waaaaaaauuuuuuww!!! Dit is echt zoooo welkooomm zeg ?Wat een geweldige prijs gaan jullie weggeven, WOW Ik wil natuurlijk heeeeeeel graag kans maken op dit prachtige bedrag aan shoptegoed. Dat zou echt zooooo Welkom zijn voor een nieuwe bh. Ik ben echt helemaal enthousiast het laatst heb ik laten opmeten 3 jaar geleden ben inmiddels hoogzwanger en knal bijna uit mijn bh ? nieuwe lingergie zou heel welkom zijn. Je zou ’t maar mogen winnen zeg ?zou toch Fantastisch zijn!!!!! Ik heb alle stappen doorlopen nu duimen & hopen

 • Uhhhh hahahaha ik gok zo’n 2 jaar geleden… heb natijd nog 3 of 4 behas gekocht in dezelfde maat.. ze zitten voor mijn gevoel prima hoor hahah 29 mei ga ik trouwen dus moet zowieso nog eventjes de stad in voor een mooi setje voor deze dag.. dit shoptegoed is dan zeker welkom…. ennnn kan ik direct weer even laten meten hahahah. Leuke actie

 • Nou dat zou super zijn, eindelijk eens iets voor mama;) Gevalletje ‘altijd kopen voor je kind’ en ‘ach, volgende keer’…..nee, nu echt iets voor mama;)

  En de huidige zijn ook echt wel aan vervanging toe?

 • elisabeth maria martina says:

  daar zou ik heel graag iets moois voor uitzoeken
  ik heb eigenlijk nog nooit echt mijn maat laten opmeten, die zou ik eigenlijk best wel willen weten

 • Kirsten van Hoek says:

  Gave actie weer! Ik heb nog nooit in een lingeriewinkel mijn bh maat laten opmeten. Eigenlijk heel slecht, ik probeer gewoon wat en koop het dan. En dat is inderdaad ook al weer een tijd terug..
  Ik ga hier heel hard zitten duimen en hopelijk kan ik dan met de bon in de winkel de maat wel laten opmeten!

  • Wat een leuke winactie! Ik koop altijd mijn bh’s bij de hunkemoller, ik kan er goed slagen. Ik heb gisteren nog mijn bh maat opgemeten, omdat ik kleding aan het naaien ben ? Ik zou na behoorlijk wat afgevallen te zijn, wel weer goed passende bh’s kunnen gebruiken. ?

 • Erika van Koert says:

  Ja graag ! Ik heb de maat denk ik een jaar of 5 geleden voor het laatst opgemeten en de 2 bh’s die op heb zitten zeker niet meer passend. Tijd voor nieuwe goede passende bh’s dus

 • Ik doe normaal alleen maar mee met winacties voor mijn meisje. Maar misschien wel eens goed om ook aan mezelf te denken. Want hoe slecht is het inderdaad. Dat je weet dat je elke dag last hebt en die bh zo snel mogelijk uit wilt als je thuis komt. Wanneer ik het voor het laatst opgemeten heb? Ik denk toen ik rond de 20 was en mijn eerste echt dure kocht. Daarna altijd die maat aangehouden. Ondanks afvallen, aankomen, zwangerschap.. dus dit is wel een goeie voor mij. En als ik niet win een goeie schop onder mn kont om zelf het te gaan laten doen 😉 leuke actie!

 • Oooo zo erg, ik kan mij niet herinneren wanneer ik mijn maat heb laten opmeten. Wanneer ik het al ooit heb gedaan dan is het zeker 25 jaar geleden. Het wordt dus echt eens tijd dit te doen! Ik zeg actie!

 • Corry de vos says:

  Ik meet regelmatig op
  Want een juiste pasvorm is een must
  Natuurlijk kan je ook bij hunkemoller terecht
  Ze helpen je graag

 • Ik heb het laten meten direct na me zwangerschap. Maar nu 1,5 jaar later merk ik dat me lichaam zo veranderd is dat die maat niet meer klopt en alles aan vervanging toe is! Daarom komt deze prijs goed uit!

 • Wat een leuke actie en erg handig voor mij! Laatste keer meten is voor mijn kinderen geweest en na 2x borstvoeding is er wel eea veranderd…. ? Heel hard nieuwe bh’s nodig dus maar ik stel het steeds uit! Dit zou super zijn ??

 • chucky1012 says:

  Zo een leuke winactie….
  Ik doe heel graag mee….
  De laatste keer dat ik mijn cupmaat had laten opmeten is 2 jaren geleden….
  Dus veel te lang geleden….

  Bl.: chucky1012

  twitter: @chucky1012

  Insta.: @chucky1012

  Fb.: Ike Hassankhan

  Een fijne dag 😉

 • Oo dat is nou eens een super leuke prijs ? Kan mij niet herinneren wanneer mijn borsten voor het laatst zijn opgemeten ?
  Maar na mijn zwangerschap en ik geen borstvoeding ging geven wel nieuwe bh’s aangeschaft bij de Hunkemöller.
  Ik moest toen gewoon veel bh’s passen om te zien welk model er het mooiste en vooral lekkerste zat!
  Shop tegoed zou goed uitkomen om nog wat nieuwe bh’s erbij kunnen halen ?

 • Ik heb nog nooit laten meten. Nu ik 30kg ben afgevallen draag ik nog steeds dezelfde maat bh. Zelf denk ik dat het prima is maar laatst zei iemand tegen me dat ik niet alleen nieuwe bovenkleding nodig heb maar ook nieuwe lingerie.

 • Ingrid L says:

  Oh jee, als ik dit zo lees moet ik echt eens laten meten, na 3 bevallingen is er wel wat veranderd. Zou superleuk zijn om weerveens wat nieuws aan te schaffen!

 • Ja ik doe graag mee. De laatste keer heb ik mij laten opmeten. De bandmaat is al jaren hetzelfde gebleven maar de cupmaat was weer wat groter. Maar dat is inmiddels wel ruim een jaar geleden. Toen liep ik naar buiten met 1 bh. Intussen ook niks bijgekocht…. **schaam** iets met momlife***

 • Wendy van Zetten says:

  2 jaar geleden ben daarna heel veel afgevallen en mijn borsten zijn heel erg gegroeid ben van cup d naar f gegaan ?‍♀️ nieuwe goede bh zou heel fijn zijn

 • Bianca Caspers says:

  Ik zou heel graag meedoen aan deze actie. Ik draag altijd alleen maar bh s van het merk esprit welke ik altijd koop bij Hunkemöller ( online ?). Mijn bh maat is erg lang geleden (zeker 8-10 jaar) een keer bepaald. Maar inmiddels heb ik 2 meisjes gekregen en ben heb ik aardig wat schommelingen in mijn gewicht meegemaakt. Dus een keer opnieuw bepalen zal voor mij niet verkeerd zijn, ga ik van uit. Ik doe dus graag mee aan deze actie!

 • Kimberley says:

  Super fijn, ik denk dat de laatste keer zo een 3 jaar geleden was. Na mijn eerste zwangerschap. Maar dat was bij de Livera en ben totaal niet tevreden terwijl het mijn duurste bh tot nu toe is.. Nu zwanger van de 2de dus een goede meting kan ik daarna wel gebruiken denk ik.

 • Marit Lageveen says:

  Pas geleden weer opgemeten, na twee jaar een sportbh te hebben gedragen, omdat mijn oude bh’s zo gingen knellen. Nu ben ik blij met mijn twee nieuwe bh’s, maar ik kan wat uitbreiding van het assortiment wel gebruiken!

 • Karen de Jong says:

  Afgelopen weken 3 (!!!) Bh’s in de prullenbak kunnen gooien!! Tijd voor iets nieuws dus! Ik had altijd het idee aardig goed te weten welke cupmaat ik had tot ik op foto’s zag hoe mijn bhbandjes door mijn T-shirt heen drukte! Oke misschien toch iets te strak. Logisch na de zwangerschap. Ik heb toen van die kleine verlengstukken gekocht waarmee je je bh iets breder kunt maken!! Maar eerlijk is eerlijk.. ze zitten nooit echt fijn. Ik heb mijn maat nog nooit op laten meten maar merk wel echt dat het tijd wordt!!

 • Gave actie! En een hele goede reminder om binnenkort toch echt weer eens naar de winkel te gaan en hulp te vragen bij het meten (en dit wordt met shoptegoed natuurlijk helemaal aantrekkelijk) Het is nu denk ik zo’n 1,5 jaar geleden. Destijds net gestopt met borstvoeding. In de tussentijd is mijn lichaam toch ook wel veranderd, maar nog steeds koop ik dezelfde maat bh. Mijn kast kan wel weer eens een opruimbeurt gebruiken. eigenlijk best vreemd dat we wel altijd tijd en aandacht besteden aan de juiste kleding, maar is een bh in de juiste maat niet eigenlijk nog belangrijker? jouw blog was weer even een eyeopener. 🙂

 • Katrien van den Heuvel says:

  Nooit gedacht dat mijn nekpijn kon komen door een foute bh! Laatst naar de winkel geweest en onwijs fijn advies gekregen. wat bleek, ik zat er 2 cupmaten en 1breedte maat naast!! Één nieuwe bh gekocht om de andere maat te testen en hij zit heerlijk!!! Hopelijk mag ik dankzij deze winactie nog een fijne nieuwe kopen!!

 • Stephanie says:

  De laatste keer dat ik mijn omvang en cup heb laten meten is begin van mijn zwangerschap geweest. Inmiddels is mijn dochter vandaag precies 5 maanden en wordt het eigenlijk hoog tijd om weer een te laten meten. Helaas financieel niet de mogelijkheid gehad dus we doen het nog maar met mijn (inmiddels) te grote bh. Hoe fout ook

 • Wat een superactie. Denk dat ik 2 jaar geleden voor het laaste mijn omvang en cup heb laten meten. Tijd om weer eens langs de hunkemoller te gaan. De cadeaubon is zeer welkom!!!

 • Bij bijvoorbeeld gewicht verlies en als je veel aan gewicht toe neemt
  Altijd op laten meten
  Heb vroeger in een lingerie winkel gewerkt
  Dus meet regelmatig bij mij zelf

 • Ik slaag altijd voor lingerie en badmode bij hunkemoller.
  Als ik ga passen krijg ik altijd advies van verkoopster.
  Echt opgemeten heb ik dat al jaren niet gedaan.Ik denk wel na zwangerschap maar al een paar jaar dezelfde cupmaat.

 • Mariëtte says:

  Ik doe graag mee met deze leuke winactie.
  Ik denk dat het meer dan 5 jaar geleden is dat mijn borsthaar is opgemeten.
  Zal dus hoog tijd worden als ik dat zo lees!

 • Tingue van Diest says:

  Ik doe graag mee! Ik heb 1,5 jaar geleden laten meten. Ik ben zeker toe aan wat nieuw ondergoed voordat ik op vakantie ga!

 • Erika panjer says:

  Heel eerlijk is dat al een poosje geleden koop gewoon altijd dezelfde maat maar als ik dit win zal ik ze gelijk laten opmeten beloofd.

 • Marian B says:

  Ik ben twee weken geleden nog geweest en heb een paar bh’s gekocht. Ik had nog dezelfde maat. Wat ondergoed erbij zou welkom zijn dus ik ben van de partij!

 • Grete Karina says:

  Eerlijk gezegd is het al zeker 5 jaar geleden dat ik voor het laatst mijn cupmaat hebt laten opmeten.
  Het wordt wel weer eens tijd en ik loot graag mee voor die fijne gulle cadeaubon!

 • Goed idee zeg, weer even laten opmeten. En om weer eens een nieuwe bh te kopen.
  Mijn laatste meting heb ik laten doen toen ik zwanger was van mijn jongste dochter, die inmiddels al 4 is. Ik gok dat mijn borsten sindsdien weer ‘gewoon’ 2-3 maten kleiner zijn, maar zeker weten doe ik het niet.
  Dus bedankt voor de tip! 😀

 • Voorheen kocht ik gewoon jaren achtereen een BH in mijn ‘oude’ maat en dat zat eigenlijk altijd wel goed. Daarna ben ik ruim 15kg afgevallen en dat scheelde wel wat cm’s. In het pashokje zat ik te klooien en te mopperen: niets zat goed, niets zat lekker. Ik had een bepaalde schaamte en vroeg nooit om hulp. Toch heb ik me over die drempel gegooid en drukte ik op dat belletje. Een aardige medewerkster had binnen de kortste keren mijn maat bepaald. Sindsdien pak ik zelf mijn BH uit het rek, maar als ik twijfel, druk ik zonder probleem op het belletje met de vraag ‘hoe zit hij??’

 • Kelly Callemeijn says:

  Ik doe heel graag mee. Ik heb nog nooit mijn cub maat laten weten en ik heb alleen maar goedkope bh’s wat eigenlijk niet zo handig is want ze hebben goede ondersteuning nodig. Daarbij heb ik ook nog eens reuma, scoliose en ernstige rugproblemen

 • Wat interessant om deze blog te lezen. Ik moet heel eerlijk zijn. Ik heb een kleine cupmaat maar ik heb nog nooit mijn cupmaat laten opmeten. Ik pas gewoon zelf altijd. En als ik denk van… ja die zit lekker.. dan koop ik hem. Dus eigenlijk ben ik wel benieuwd of mijn eigen inschatting in de buurt zou komen met een cupmaatmeting in de winkel.

 • Trotsema fati says:

  Wouw weer een toffe actie? eerlijk ik heb nog nooit mijn bh maat laten opmeten we denken altijd eerst aan onze kinderen en we vergeten ons vaak ? daarom doe ik heel graag mee

 • Sharon Dekker-Okken says:

  Ik heb na de bevalling van mijn dochtertje nog geen nieuwe meting gedaan bij de hunkemoller. Mijn dochtertje is inmiddels 2 jaar.. Super slecht ik weet het, maar ik heb mijzelf er de tijd nog niet voor gegund. Wel gekeken maar alles vind ik zo duur haha

 • Ik vermoed dat dat zo’n zes jaar geleden is, voordat ik de twins kreeg. Oeps. Alle aandacht over maatjes en dergelijke gaat naar hun. Zeker nu na mijn afvalrace word het tijd om mezelf weer eens te pamperen met mooie, passende beha’s. Ik duim!

 • Marion poeste thomas says:

  Ik doe graag mee. Echt op laten meten is jaren terug. Wel was ik kort geleden blij dat ik van me voedingsbh’s weer even mijn gewone bhs kon dragen. Maar een deel paste niet meer zoals voorheen. En nu ben ik opnieuw zwanger en sinds een kleine week deels over op zwangerschap meegroei bhs. Want de boel veranderd weer in grootte. Zo mooi shop tegoed zou wel geweldig en een mooi moment op de lingerie zaak weer eens op te zoeken voor passend advies. Ik maak graag kans.

 • Liesbeth says:

  Oh oh, om heel eerlijk te zijn heb ik het nog nooit opgemeten. Altijd maar wat gegokt. Nu ik inmiddels 13 kilo afgevallen ben kan ik wel wat nieuwe bh’s gebruiken.

 • Ik vind het altijd moeilijk om een goede bh te vinden.
  Heb het ooit eens op laten meten in een winkel in ons dorp, maar dat is al zoveel jaren geleden, dat ik niet eens meer weet wanneer.
  Ben iets aangekomen, dus een goedpassende nieuwe bh is welkom.
  Mijn bh’s zitten mij iets te strak om eerlijk te zeggen.
  Ik volg op bloglovin en doe graag mee voor de Hunkemöllerbon.

 • Ik wilde laatst nieuwe bh’s kopen, blijken mijn oude bh’s weer te passen na 8 kilo af gevallen te zijn.
  En die lagen al weer even in de kast.
  Dus ik weet echt niet wanneer ik voor het laatst mij heb laten meten.
  Een nieuwe bh, netjes opgemten is dus wel heel erg welkom.

 • Zeker zijn mijn bh’s aan vervanging toe (de oudere tenminste) want ik heb vorig jaar mijn maat laten opmeten en het bleek inderdaad een andere te zijn. Een zustermaat (wist niet dat ze dat zo noemde). En die zitten inderdaad beter. Ik heb toen maar 2 nieuwe gekocht omdat het een dure hobby is. Een paar oude heb ik nog bewaard die redelijk zitten maar die vervang ik graag door nieuwe.

 • Heel leerzaam blog! Ik heb voor laatst op laten meten, toen ik was gestopt met borstvoeding. Maar inmiddels gaat ze al bijna naar de kleuterschool…Tijd voor nieuwe check en outfit!

 • Anita te Gussinklo says:

  Heel erg, maar alleen toen ik een jaar of 16 was is het opgemeten.
  Zou dit ook nodig eens moeten doen.
  Er schijnen zoveel vrouwen met de verkeerde bh maat te lopen.
  Graag doe ik mee aan deze actie.
  Hunkemoller heeft een mooi assortiment waar ik eigenlijk altijd wel slaag.

 • Haha, heel herkenbaar, dat heb ik na mijn zwangerschappen en daaropvolgende borstvoedingen gedaan, of eerlijk, pas toen de jongste 4 was en naar school ging. Nu ben ik meer dan 10 jaar verder en is mijn lijf wel veranderd met mijn bh-meting niet…….. en als ik dan kijk hoevaak ik mijn bh-bandjes ophaal en me irriteer……. Goede actie!

 • Dat is toevallig, ik had laatst nog bedacht dat ik weer eens nieuwe bh’s zou moeten kopen. En dan even hulp vragen voor de maat. De laatste keer is al een paar jaar geleden, toen ik nog niet heel lang gestopt was met borstvoeding geven. Ik bleek een totaal andere maat nodig te hebben dan ik dacht. En ik vraag me af of díe maat nu nog wel passend is. However, die bon zou een leuk cadeautje zijn!

 • Lisanne Bons says:

  Ik vind het zo lastig. Ik ben na de scheiding best veel aangekomen en ik word ook bijna 40. Ik merk dat mijn oude maat me eigenlijk niet meer past. Bh’s schuren en zitten niet lekker. Heb ook al echt littekens van slecht zittende bh’s. Dus doe graag mee.

 • Linda Tromp says:

  Zeker 10 jaar geleden in de tussentijd bevallen van een tweeling ben inmiddels zeker wel toen aan een paar degelijke en goed passende bh,s

 • Oepssss volgens mij heb ik dat nog nooit op laten meten! Maar een mooie bh koop ik regelmatig bij Hunkemöller! Dus ik doe graag mee aan deze leuke actie!

 • Lisa Polman says:

  Bh maat opmeten? Nog nooit laten doen, natuurlijk wel zelf geprobeerd. Nieuwe bh’s zijn welkom, schommel nogal van gewicht en ook op dat gebied ;).

 • Mijn cupmaat heb ik jaren geleden laten opmeten, te lang geleden dus! Ik heb nieuwe bh’s nodig, maar stel het al maanden uit, omdat het een ramp is om de juiste bh te vinden en als ik er eindelijk 1 vindt, na heeeel lang te hebben gepast, heb ik toch de verkeerde cupmaat en zit hij niet lekker. Ik heb nu dus bh’s aan die behoorlijk uitgerekt zijn!

 • Dat is al vele jaren geleden, 5 jaar ofzo. Veel te lang. Mijn gewicht is de laatste jaren blijven schommelen. Na mijn transplantatie vorig jaar veel gewicht verloren. Nu wordt het tijd om opnieuw te meten. Zou zeer welkom zijn. Zo’n fijne actie!!! Ik loot zeker mee?

 • Leuke actie!. Ik heb een maand of 3 geleden voor de laatste x mijn BH maat laten opmeten. Maar eerlijk gezegd, was dat geen succes.
  Ze gaf aan dat ik een maat kleiner moest nemen dan ik nu had. Nou, het zat allemaal heel strak om mijn lichaam en kon de BH slechts aan de 1e haakjes doen.
  Ik zei tegen haar dat ik vond dat het te strak vond. ja zegt ze, komt omdat je het altijd te los gedragen hebt. Nou, ja.. advies van een medewerkster zal wel goed zijn dacht ik. Dus ik met 3 nieuwe setjes naar huis.
  1 nieuw setje aangedaan en dag erna had ik aan mijn zijkanten mijn vel opengeschuurd. Vervelende plekken, die dus bloedden en waar vocht uit kwam. Na enkele dagen gelukkig een korstje. Heb gelijk mijn oude BH’s weer aangedaan.

  Ik maak dus graag kans op deze bon, zodat ik me zelf een nieuw setje kan kopen, waarbij ik zelf het gevoel heb dat het ook prettig zit.

 • Claudia Diependaal says:

  Oeh dat is in de tijd geweest dat ik nog niet in een rolstoel hoefde te gaan winkelen. Nu pas ik ze thuis aan met mijn PGBERS en anders moeten ze helaas geruild ?

 • Leuke actie! 3 jaar geleden heb ik mijn cupmaat laten meten. Ik denk dat mijn maat nu wel hetzelfde is. Ik gun mezelf niet zo gauw een setje omdat mijn gezin op nummer 1 staat.

 • Anneliese de Waal says:

  Ik heb mijn cup-maat nog nooit op laten meten, doe erg graag mee met deze winactie, heel erg leuk voor mijn moeder, zou geweldig zijn om haar hier mee te verrassen.

  Waag graag een kans.

  Groetjes Anneliese

 • Sjoerd hendrikse says:

  Ik zou hier heel graag mijn vrouw mee willen verrassen samen met onze dochtertjes Faye en Noa. Op dit moment zitten we middenin een verbouwing en in tijdnood omdat de hulphond voor onze dochter 8 juni gaat komen! ? hierdoor gaat moederdag helaas niet uitgebreid gevierd worden, maar haar mogen verwennen met eindelijk eens iets moois voor haarzelf zou wel een hele leuke verrassing zijn nu ze maar liefst 43 kilo is afgevallen !! ? ze heeft al lang niet voor haarzelf geshopt dus haar bh maat is al heel lang niet opgemeten! ??

 • Wat een super fijne prijs om te winnen is dit, deze bon is meer dan welkom. Dat is voor mij al heel lang geleden dat ik de maat heb laten opmeten. Ik doe het eigenlijk zelf, of ik dan ook de juiste bh uit de rekken haal, dat hoop ik dan natuurlijk wel, het past in mijn ogen goed. Ben nu wel benieuwd of de maat wel klopt!

 • Oh jeetje, dat heb ik eigenlijk nog nooit gedaan. Doordat mijn gezondheid niet al te best is, wisselt mijn gewicht nogal. En daarmee ook de BH maat. Eigenlijk heb ik ook alleen maar 3 oude BH’s, omdat ik ze niet goed durf te kopen, omdat mijn maat zo schommelt. Dus dan maar weer mijn oudje aan. Ik heb eigenlijk ook niet echt een goed idee welk model mij het best past. Klink best wel stom als ik dit zo lees :D. Maar zo is het echt. Het lijkt me wel heel erg fijn om goed advies te krijgen en toch eens een nieuwe goed passende BH te kunnen kopen. Ik zou er in ieder geval heel blij mee zijn.

 • Wat leuk!!! laatste keer dat ik mij liet meten was ik 15 jaar!! bizar he! Omdat ik zelf moeder ben vind ik stiekem wel dat ik mezelf ook wel mag verwennen met zo een leuke winactie!! Nu heeel hard duimen

 • Linda Schoots says:

  Nu ik zwanger ben en bijna ga bevallen doen mn borsten even wat ze zelf willen. Maar de laatst gemeten maat enkele dagen geleden was 85D

 • Clau-dya says:

  Ik wil heel graag winnen voor mijn tienerdochter, zij is nog in ontwikkeling en daarom extra belangrijk dat ze het laat meten en zo de juiste maat gaat kopen en leuke nieuwe modelletjes kan uitzoeken.

 • Marina Korink says:

  Dat is lang geleden dat ik dat heb laten meten!! Moet ik echt wel weer eens gaan doen. Misschien een reden om het te laten doen als ik dit mag winnen ?

 • Helaas heb ik altijd last van een B-H.
  Volgens mij heb ik nog nooit een juiste gehad, wat geweldig zou dat zijn om eens een goed zittende te hebben.

 • Pfff dat opmeten is alweer hele tijd geleden zeg!!
  Wel weer nodig, zowel het meten als nieuwe lingerie, na de laatste zwangerschap ??

 • Eerlijk gezegd twijfel ik ook wel of ik de juiste cupmaat draag.
  Advies zou ik best kunnen gebruiken. Ik vind de Hunkemöller altijd een hele fijne winkel. Een cadeaubon zou een heel mooi cadeau zijn!

 • Aaahh wat een leuke winactie!

  Ik het mij niet meer herinneren wanneer ik het (en uberhaupt ‘of’) heb laten opmeten. Meestal pas ik het gewoon, en komt er iemand kijken of het goed zit. Zij zien gelukkig wel altijd meteen welk model het beste bij je past. Ik heb zojuist een vakantie geboekt en moet nu op zoek naar een goede bikini, dus dit zou heel erg welkom zijn!

 • Door het ziek zijn het afgelopen jaar heb ik erv gejojoojd met mijn gewicht. Ik merk aan mijn beha’s dat het hoog nodig is om mijn borsten weer eens te laten op meten. Graag doe ik daarom mee met deze winactie.

 • Ik heb het nog nooit laten opmeten! Maar denk wel steeds dat zou ik echt eens moeten doen. Ben wel benieuwd of er dan toch een andere maat uit komt…

 • Linda Smeets says:

  Ja, inderdaad zeg! Dat is weer een hele poos ( bijna 2 jaar) geleden dat ik dat heb opgemeten. En eerlijk gezegd is het nu de hoogste tijd want het zit allemaal niet meer zo op de juiste plek naar mijn idee.
  Overigens doe ik heel graag mee daar de bh’s dus eigenlijk ook weer aan vervanging toe zijn.

 • Jess Kniest says:

  De laatste keer dat ik mijn behamaat op heb laten meten? Volgens mij was dat tegen het eind van de zwangerschap van onze kleine meid, zij is alweer 3,5 en er is veel veranderd sinds die tijd dus ik waag graag een kans voor zo’n fijne Hunkemöller bon!

 • chris de haas says:

  ik doe graag mee. ik laat mijn maat 1x per jaar meten of als ik ben afgevallen door het lijnen. nu is het alwaar bijna een jaar geleden..

 • Alyt van der Heide says:

  Zo’n drie jaar geleden ben ik erg goed geholpen door een medewerkster van de Hunkemoller. Mijn favoriete lingeriewinkel, deze zit in mijn stad en je wordt er prima geholpen.
  Mijn meiden gaan ook graag mee, die gaan zogenaamd ook lingerie passen in de pashokjes.
  Maar toen kwam ik erachter dat ik al jaren de verkeerde maat droeg.
  Nu zit alles lekker, de hele dag door. Thanks voor het advies!

 • Ingrid Hopster says:

  Ooh dat is een leuke actie, ik heb toevallig vorig jaar nog laten meten en de maat die ik droeg bleek ook echt niet te kloppen dus ik let er nu wel wat beter op want het maakt echt verschil, maar ondertussen een jaar verder dus wcht wel weer tijd voor wat nieuws ?

 • Annabel de Ruiter says:

  Haha ehm eind februari oplaten meten en een mooie nieuwe (dure) bh gekocht. Na een week kwamen we er achter dat we een tweede kindje verwachten. Bh past nog net, maar begint toch wel krap te worden.

 • Yessica leidner says:

  Goedemorgen

  Oeh de laatste x dat ik mijn borsten heb laten opmeten dat is wel heel lang geleden dat is nu inmiddels 16 jaar geleden toen ik zwanfer was van mijn zoontje,en een passende zwangerschap bh gekocht had, zou wel dolgraag mijn borsten maat graag willen laten opmeten zodat ik precies weet welke maat ik nou precies heb,want draag nu bh’s met vulling zodat het ook groter en mooier is, ik heb niet echt super grote borsten ik draag maat 80 B en zit best strak altijd zodat het niet telkens los van je schouders gaat,vind ik best wel vervelend, zou graag nieuwe mooie bh willen kopen met een bijpassende slip
  Volg jou op alle page

  Hunkemoller volg ik ook?

 • Iris Bakker says:

  Eeeeeh, vorig jaar zo ongeveer, na 10 maanden borstvoeden en 5 kilo gewichtsverlies door een schildklierontsteking. En de uitkomst was totaal niet wat ik verwacht had 🙂 Dus als ik zonder meting was gaan shoppen, had ik met totaal de verkeerde maat thuis gekomen. Inmiddels kan ik zeker weer wat nieuwe bh’s gebruiken, dus ik doe graag mee

 • Joke Somers says:

  Ik doe mee en moet zeggen dat het nooit in me opgekomen is om het te laten meten. Ik heb altijd zelf een beetje aangemodderd.

 • Je hebt een heel informatief en duidelijk artikel geschreven over dit belangrijke onderwerp! Het dragen van de verkeerde maat bh lijkt onschuldig maar brengt zo veel (langdurige) klachten met zich mee!

  Gelukkig ben ik mij hier heel bewust van en laat ik mijn maat regelmatig opmeten. Sowieso vraag ik graag om advies in de winkel! Het lijkt mij erg leuk om met het shoptegoed een nieuwe bh uit te kiezen!

 • Lynn Brekelmans says:

  Ik heb als ik eerlijk ben nog nooit mijn cupmaat laten opmeten, maar met deze cadeaubon wordt het toch wel heel leuk om beha’s te shoppen!

 • Ik denk eigenlijk dat ik nog nooit mijn cupmaat heb laten opmeten. Ik had namelijk nooit echt borsten. Door 3 zwangerschappen en 2 keer borstvoeding is dit allemaal erg veranderd en is het misschien wel eens tijd om werk te maken van goede bh’s en alles te laten opmeten. Ik doe dan ook erg graag mee.

 • Manon Toemen says:

  Poeh ik denk met de zwangerschap van de jongste en die wordt volgende maand al 2 jaar. Ondanks advies blijft het lastig om een fijne bh te vinden, bij deze winkel nog niet geweest dus zou me graag laten adviseren!

 • Lynn Mahieu says:

  Ik vermoed dat ik binnenkort weer een nieuwe BH-maat zal hebben als ik met borstvoeding begin dus dan is deze bon zeer welkom! 😉

 • Angelique Hendriks-op den velde says:

  Hoop dat oudere mamas ook mee mogen doen ?

  Het is zeker 20 jaar geleden dat ik mijn cupmaat op heb laten meten.
  Er werkte een klasgenootje in de winkel en zag het helemaal niet zitten om het door haar op te laten meten 😀 😀

  Maar ik merk dat het nu niet allemaal zo lekker meer zit

  Wil het dus zeker op laten meten en die vervelende Hema dingen weggooien 😉

  Nieuwe bh is dus zeker welkom

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.