Deze wijnen haal je in huis voor je bruiloftsfeest

Deze wijnen haal je in huis voor je bruiloftsfeest

Gaan jij en je geliefde deze zomer elkaar het jawoord geven? Dan hebben jullie vast een groot feest gepland om dit te vieren. Bij een bruiloftsfeest kunnen feestelijke drankjes natuurlijk niet ontbreken. Maar wat moet je nou allemaal in huis halen wanneer je zoveel verschillende gasten ontvangt? In deze blog geven we je wat tips zodat je straks voor iedereen een passende wijn in huis hebt!

Een bubbel om mee te beginnen

Om het feest te beginnen is het wel zo leuk om met een bubbel te starten. Zorg dus dat je genoeg flessen bruisende wijn bestelt zodat iedereen mee kan proosten. Je kunt dan gaan voor een champagne, maar ook cava en prosecco zijn goede keuzes. Als je de glazen met bubbels er extra feestelijk uit wilt laten zien, zou je er ook een Kir Royal van kunnen maken. In dit geval voeg je een klein scheutje Crème de Cassis (zwarte bessenlikeur) toe aan de champagne, cava of prosecco zodat het drankje een vrolijke, roze kleur krijgt.

Voor ieder wat wits

Veel mensen drinken witte wijn, dus wanneer je een bruiloftsfeest geeft doe je er goed aan om hier genoeg van in te slaan voor je gasten. Als je je gaat oriënteren op witte wijn kopen is het allereerst slim om ervoor te kiezen om zowel zoete als droge witte wijn te bestellen. Zoete witte wijndrinkers zijn vaak snel tevreden – een uitzondering daargelaten natuurlijk. Wat betreft de droge wijnen is het echter wel een goed idee om wat keuze te hebben voor de feestgangers. Ga dan bijvoorbeeld voor een afwisseling van wat lichtere en wat zwaardere wijnen. Zeker op een warme zomerdag zal een frisse Pinot Grigio of Sauvignon Blanc wel in de smaak vallen. Voor de mensen die van een wat stevigere wijn houden kun je dan nog een lekkere vette, boterige Chardonnay aanschaffen. Tip: vergeet ook niet om een zoete en droge rosé paraat te hebben voor de liefhebbers.

Kleur van de liefde

Verkijk je niet op de warme temperaturen in de zomer; ook dan is rode wijn geliefd onder je feestgasten. En zeg nou zelf, glazen wijn in de kleur van de liefde mogen die dag niet ontbreken! Kies dan wel voor een fruitige variant. Een rode wijn met fruittonen is op een warme zomerdag erg prettig om te drinken. Voorbeelden van druivenrassen die fruitig kunnen smaken zijn een Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Grenache of syrah wijn. Extra tip: sommige rode wijnen kun je licht gekoeld drinken. Dit is zeker een aanrader in de zomer!

Vergeet ook niet de gasten die liever geen alcohol drinken. Voor hen kun je op zoek gaan naar een lekkere alcoholvrije wijn of mocktail!

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.