Blogboot kids - bloggers

Blogboot – Kids editie

Het is alweer even geleden dat ik mee mocht varen met een nieuwe Blogbooteditie. Deze keer was het thema rondom kinderen. Je kunt je dus wel voorstellen dat dit een boot vol gezellige mamabloggers was, die tijdens een rondvaart op de Amsterdamse grachten, getrakteerd werden op mooie producten voor de kids. Lees maar snel welke producten deze keer mee waren.

Starboard Amsterdam

Het was weer een mooie zonnige dag in Amsterdam, toen we aan boord mochten stappen van de Johnny Kraaykampboot van Starboard Amsterdam. Vandaag verzorgden zij weer een mooie boottocht Amsterdam, geheel verzorgd met een lekkere borrelplank en drankjes. In totaal heeft Starboard Amsterdam 7 elektrische boten om mee rond te varen. Nieuw is een echte salonboot. Deze is helaas nog niet vaarklaar, maar daar wordt hard aan gewerkt op dit moment.

Naast lekker relaxt varen met een schipper in Amsterdam, kun je ook tijdens de boottocht plastic vissen in de grachten. Helaas zien zij dat, met het toenemen van het aantal toeristen in de stad, ook de hoeveelheid afval in het water stijgt. Hoe mooi is het dan om tijdens het genieten van onze hoofdstad vanaf het water, ook meteen daar een mooie bijdrage aan te leveren. Van al het opgeviste plastic, maakt Starboard dan weer leuke sleutelhangers als aandenken aan je boottocht.

Fantt broodplankjes

Een van de eerste merken die Marguerita van Marstyle en de organisator van de blogboot aan ons presenteerde was het leuke broodplankje van Fantt. Deze olifantenplankjes komen altijd als duo, een grote olifant en een kleintje. Leuk om te gebruiken als broodplankje bij de broodmaaltijd of als borrelplank.

De planken zijn gemaakt van FSC-gecertificeerd beuken- en eikenhout, uit gecontroleerde bosbouw en worden lokaal gemaakt in een timmerfabriek in Zeeland. De plankjes zijn dus niet alleen heel leuk om te zien en te gebruiken, maar ook wordt er bij de productie erg nagedacht over het milieu. Ook bij verzending wordt er alleen gebruikgemaakt van efficiënte dozen, die gegarandeerd 0% plastic of PVC bevat. Maar dat is nog niet alles, want Fantt maakt niet zomaar plankjes in de vorm van olifanten. Zij dragen de Afrikaanse olifanten een warm hart toe en doneren daarom elk jaar 10% van hun inkomsten aan het olifanten beschermingsprogramma van het WWF.

Toot! Kindermake-up

Aan boord van de blogboot waren deze keer opvallend veel moeders met dochters en allemaal herkennen ze dat deze dochters graag neuzen in hun make-uplades. Daar heeft Toot! een mooie oplossing voor. De kindermake-up van TOOT! zit in mooie verpakkingen met leuke dierenprints zoals flamingo’s, cheeta’s, papagaaien en kameleons. De producten zijn speciaal gemaakt voor kinderen en niet schadelijk voor hun gevoelige huid en met natuurlijke ingrediënten. Dat maakt dat deze make-up ook vegan is en dierproefvrij.

Er zijn ook toilettasjes, mooie kwasten en complete sets om cadeau te geven. Echt een feest om te krijgen én om te geven! En stiekem zouden de moeders ze zelf ook wel willen gebruiken.

Emotie Klets – Gezinnig

Ook mee aan boord van de blogboot was deze keer Rianne van Essen, bedenkster en oprichtster van Gezinnig. Een merk dat bij ons thuis zeker te vinden is. Mijn kinderen hebben al heel wat Slaapklets, Tafelklets en reiskletsboeken versleten. Maar ook de Checkpad en weekplanner zijn veel gebruikt om een beetje structuur te geven aan ons gezinsleven. Daarom ook extra leuk om haar eens in het echt en zo’n intieme setting als de blogboot te ontmoeten.

Rianne is na de geboorte van haar kinderen begonnen met haar eigen bedrijf. Ze ontdekte dat zij en veel andere ouders behoefte hadden aan slimme tools in het ouderschap en gezinsleven. Zoals praktische oplossingen zoeken bij hobbels in de opvoeding en hulp bij vermoeide dagen met verschillende hulpmiddelen, zoals de Checkpad en weekplanner. Ze begon daarom een platform en webshop. Maar steeds meer maakte ze ook haar eigen producten zoals de slaapkletsboeken. Met haar eigen kinderen als voorbeeld, breidde ze deze collectie steeds verder uit. Haar producten en ondertussen 15 verschillende boeken liggen nu in 400 verschillende winkels door heel Nederland. Ook besloot ze om meer de focus te leggen op de eigen collectie, in plaats van nog veel meer andere merken in haar webshop. Ze besloot terug te gaan naar alleen eigen beheer.

Na een kleine quizronde bleken toch veel van de mamabloggers al aardig ‘gezinnig door het leven te gaan’ en bewust te kiezen voor het meer genieten van ouderschap. Maar er waren natuurlijk genoeg verhalen over de momenten dat het allemaal even niet zo lekker loopt. Heel herkenbaar voor iedereen.

Nieuw boek

Rianne had voor ons ook haar nieuwste boek meegenomen: Emotieklets. Dit boek leert kinderen beter omgaan met hun emoties. Samen met kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve en auteur Michal Janssen kwam ze met dit idee. Want veel ouders vinden het lastig om met hun kind in gesprek te gaan over emoties zoals verdriet, angst of boosheid. Terwijl dat juist zo belangrijk is, juist voor een kind om ze te herkennen en erkennen.

Het boek is een hulpmiddel om op een ontspannen manier te praten over emoties en plannetjes te maken om met die emoties om te gaan. Speciaal voor ouders en professionals was er op 21 maart een gratis webinar ‘Samen wegwijs in de wereld van emoties’ Deze is hier terug te kijken.

Zo werkt Emotieklets

Het boek is gemaakt voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Kind en ouder/begeleider gaan samen aan de slag. Deel 1 is om (voor) te lezen, met als belangrijkste boodschap: alle emoties mogen er zijn. In deel 2 vlieg je samen naar de eilanden Blij, Verdrietig, Boos, Bang, Trots, Mopperig, Gespannen, Jaloers, Onzeker en Ontspannen. Elk hoofdstuk bestaat uit vragen en opdrachten waardoor een kind zijn eigen emoties beter leert kennen. Waar voel je angst in je lijf? Wat maakt jou blij? Wat is er goed aan boos zijn? Wat kun je leren van verdrietig zijn?
Het boek staat vol ideetjes en tips voor moeilijke momenten. In deel 3 staan hulpkaarten om in te vullen.

Het was weer een mooie editie van de blogboot. Dank aan Marguerita voor de organisatie en tot de volgende blogboot!

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.