Mini Piepershow

Welkom bij de Mini Piepershow!

Welkom bij de Mini Piepershow! Zo werden wij afgelopen maandagavond welkom gegeten in De School in Amsterdam. Hier kregen we een driegangenaardappeldiner aangeboden, bereid door 12 minichefs in spé, onder leiding van TV-Chef Hugo Kennis. Extra speciaal, want één van deze minichefs was onze eigen pieper.

Mini Piepershow

Afgelopen zondag ging onze oudste dochter mee op de tweemiddaagse, culinaire pieperontdekkingsreis met de naam Mini Piepershow. Een initiatief van de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO) om ouders te motiveren vaker met hun kinderen de keuken in te duiken en samen een gezonde aardappelmaaltijd te maken.

Van het land tot op het bord

Voordat wij aan tafel konden, hadden de kinderen er al een hele dag op zitten. Want de aardappelen waarmee ze gingen koken, moesten ze zelf eerst rooien bij de boer op het land. Gezellig in een busje vertrokken ze zondagochtend richting een echte aardappelboer in Nieuw-Vennep. Dat de aardappelen van het land komen, dat wist onze pieper gelukkig wel. Vorig jaar hadden we nog een bezoekje gebracht aan de boerderij van de enige echte BoerderijChips.

Weer terug in het restaurant De School moesten de handen uit de mouwen gestoken worden. Onder leiding van TV-Chef (en finalist Expeditie Robinson) Hugo Kennis moesten alle gerooide aardappelen natuurlijk ook geschild worden. Ook leerden ze de beginselen van het serveren, want naast het bereiden van een driegangenmenu, zouden de kinderen morgen ook zelf alles uitserveren.

Mini Piepershow

Mini Piepershow

Maandagavond was het dan zover. Meteen uit school zetten we onze dochter af bij het restaurant De School. Gelukkig zat daarnaast ook een prima café, waar wij wat konden drinken, terwijl zij, samen met de andere piepers, het driegangenmenu konden gaan voorbereiden.

Om 18.00 uur mochten wij plaatsnemen aan de lange tafels en werden we allemaal welkom geheten door Hugo. De Piepers werden daarna meteen aan het werk gezet voor het voorgerecht; gevulde aardappel met aardappelsalade, dragoncrème, citroen en gerookte zalm.

Mini Piepershow

De gerechten zagen er niet alleen erg mooi uit, maar smaakten ook verrukkelijk. De kinderen had goed hun best gedaan. Het hoofdgerecht was aardappelgnocchi met stukjes worst, gepofte paprika-tomatensaus en krokante aardappelcrunch. Al een favoriet aardappelgerecht bij ons in huis. Alleen hebben we dat nog nooit zelf gemaakt. Ook moeten wij nog wel even werken aan de uitspraak. Het is namelijk geen “gnotsjie”, maar “njokkie”.

Mini Piepershow

Zoals beloofd zouden we een driegangenaardappelmenu voorgeschoteld krijgen; dus ook het toetje bevatte aardappel en wel in de vorm van een aardappelchocoladetaart met 3 soorten chocolade en krokante pecannoten, praline en frambozen. Dat smaakte prima en kan ik iedereen aanbevelen om eens te maken.

Het was voor ons allemaal een zeer leuke ervaring. Wij hebben heerlijk gegeten en onze minipieper heeft 2 geweldige dagen gehad waarin ze veel heeft geleerd en zelfs al een beetje weet wat ze later wil worden; serveerster. Maar nu gaan we eerst thuis lekker de keuken in en zeker het “njokki” gerecht heel snel zelf nog een keertje maken.

Over Power to the Pieper

De Mini Piepershow is onderdeel van de doorlopende ‘Power to the Pieper’-campagne van de Nederlandse Aardappel Organisatie. Hierbij wordt niet alleen de aardappel in het zonnetje gezet, maar proberen zij vooral de jonge Nederlander meer aan het koken te krijgen. Kinderen zijn de toekomst en plezier krijgen in het ontdekken van verse producten en leren koken, draagt positief bij aan het ontwikkelen van gezond eetgedrag; ze leren waar het eten vandaan komt, koken mee en genieten op die manier meer van een maaltijd.

Foto’s met dank aan PRSSKD en FoodCabinet

Spread the love

10 thoughts on “Welkom bij de Mini Piepershow!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.