Surprise ei ijsje trakteren

Trakteren op school | IJsjes van Surprise ei

Hoera vandaag is mijn jongste dochter 9 jaar geworden. Naast alle cadeautjes en festviteiten betekent dat ook dat er getrakteerd mag worden op school. Ook bij haar op school is de regel nu nog om voorverpakte traktaties te geven. We hebben daar even over nagedacht en wilden eigenlijk ijsjes trakteren. Maar omdat dat toch wat lastig is vanwege het smelten van het ijs, verzonnen we een ijsjehoorntje met een surprise-ei. Een leuke en makkelijk te maken traktatie. Hoe je hem maakt leg ik je hier uit.

Trakteren op de basisschool

Als je jarig bent mag je trakteren op school. Toch altijd weer een hoogtepunt van het jarig zijn. Elk jaar proberen we dan ook weer iets leuks te verzinnen. School vraagt altijd om het liefst iets gezonds te maken en sinds de coronamaatregelen ook graag voorverpakt. Zolang het geen grote zakken snoep zijn, heb ik zelf niets tegen een “ongezonde traktatie”. Ik maak graag iets vrolijks en iets wat niet al te veel tijd kost om te maken. Dit jaar besloten we een ijsje te maken met een surprise-ei in een hoorntje. Leuks, simpel en zo gemaakt.

Benodigdheden

Omdat er 27 kinderen in de klas zitten, heb ik 30 traktaties gemaakt. Daarvoor heb ik nodig:

30 hoorntjes (3x doos van 10)– rol doorzichtig inpakfolie
10 doosjes Surprise-eieren (10x doosje van 3)– gekleurde lintjes
1 zak mini snoeprolletjes– plakband, schaar, liniaal

Zo maak je de traktatie

Om te beginnen knip je een strook van ca. 25cm van het doorzichtige folie. Vervolgens knip je deze strook door de helft en nog een keertje. Zo heb je 4 langwerpige stroken. Knip alvast 4 plakbandjes af en 4 gekleurde lintjes. Ik had Surprise-eieren voor jongens en voor meisjes, dus koos ik voor gele en roze lintjes voor de meiden en groen en blauw voor de jongens.

Leg het puntje van het ijshoorntje aan de onderkant van het smalle stuk van de folie en rol het ijshoorntje in de folie. Dit moet je misschien even een paar keer oefenen. Plak het hoekje van het folie vast met een stukje plakband. Vul het hoorntje met een minisnoeprolletje. In plaats van het minisnoeprolletje, kun je ook kiezen voor wat smarties of gekleurde gepofte rijst, maar omdat dat niet is voorverpakt, heb ik daar nu niet voor gekozen.

Het Surprise-ei zet je vervolgens op zijn kop in het hoorntje. Zo zit de oranje onderkant boven en past het ei beter in het hoorntje. Vervolgens pak je de overgebleven folie samen en bind je er een gekleurd lintje omheen. Nu is de traktatie klaar! Je kunt er nog een leuke sticker op doen, bijvoorbeeld met de naam en leeftijd van de jarige.

Alle ijsjes samen kun je meegeven in een ronde schaal of mand naar school. Veel plezier met trakteren!

Surprise ei ijsje trakteren

Andere traktaties die wij eerder maakten

Wat trakteren jullie op school?

Spread the love

4 thoughts on “Trakteren op school | IJsjes van Surprise ei

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.