Waterlily Challenge - leuk spelletje voor het hele gezin

Waterlily Challenge – leuk spelletje voor het hele gezin

Inmiddels liggen de kerstcadeautjes alweer onder de boom, maar mocht je nog op zoek naar een last minute cadeau voor een spelletjesliefhebber van 5 jaar en ouder, dan is de Waterlily Challenge zeker een aanrader! Een heel leuk spel om samen te spelen, tijdens de kerstvakantie met het hele gezin. Wij speelde het spel al vele malen thuis en mogen nu ook een spel verloten.

Waterlily Challenge - een heel leuk spelletje voor het hele gezin

Onze eigen zesjarige is dol op spelletjes en had (alweer een maand geleden!) op haar Sinterklaaslijstje op nummer 1 ‘Een leuk spelletje’ staan. Ze was dan ook blij verrast toen ze op een ochtend een groot pakje in haar schoen aantrof, met daarin dit geweldige spel. Het was zaterdagochtend, dus we konden het gelijk uit testen, voor we naar een hockeywedstrijd en zwemles moesten.

Waterlily Challenge

Het spel zit in een stevige doos en is, zoals dat bij Janod eigenlijk altijd wel het geval is, mooi vormgegeven en ook nog eens duurzaam: alle onderdelen zijn van hout. Het spel bestaat uit een houten bord (de vijver) en daarboven hangt (met een houten standaard) een groot lelyblad. Het lelieblad hangt een beetje scheef, want… het spel draait om balans!  Op het blad staan zes genummerde cirkels, in elkaar, van klein naar groot. Verder is er nog een dobbelsteen en er zijn losse ronde blokjes, verschillend van grootte en gewicht met allerlei insecten en diertjes erop.

De Waterlily Challenge is eenvoudig te spelen: omstebeurt gooi je met de dobbelsteen, vervolgens moet je in het vak met hetzelfde cijfer op het lelieblad een insect of dier plaatsen. Je moet goed opletten welke je pakt, want het lelieblad moet in balans blijven! Met elkaar probeer je zoveel mogelijk dieren en insecten op het lelieblad te zetten. Als het blad uit balans is, vallen alle dieren in de vijver en is het spel afgelopen en kun je weer opnieuw beginnen!

Inmiddels is het spel al goedgekeurd door alle opa’s en oma’s, haar kritische oom die zelf bordspellen verzamelt en een spelletjesconnaisseur is, haar nichtjes en haar beste vriendje Mick.

Eigenschappen

Naam spel: Waterlily Challenge, van het Franse merk Janod
Aantal spelers: 2 –  6 spelers
Spelregels: Elke speler kiest een dier of insect en plaatst deze op de waterlelie zonder deze te laten kantelen. Voorzichtig, want de verliezer is degene die de pionnen laat vallen. Je moet handig en tactisch zijn om te overleven in de vijver!

Inhoud doos  1 Houten bord met een waterlelie erboven
                          42 pionnen in verschillende groottes
                          Spelregels in verschillende talen
Speelduur: 20 minuten
Geschikt voor: Kinderen vanaf 6 jaar
Waarschuwing: Niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar omwille van de kleine onderdelen van de Waterlily Challenge

Plus- en minpunten

+ Leuk voor jong en oud
+ Verveelt niet snel
+ Goed voor het concentratievermogen
+ Eenvoudig en toch niet saai, kinderen kunnen het makkelijk zelf spelen
+ Goed voor de behendigheid en het inschattingsvermogen
+ Heel mooi vormgegeven
–  Kleine pionnetjes raken snel kwijt

Winactie Waterlily Challenge is gesloten

De winnaar is

Waterlily Challenge
  • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Spread the love

86 thoughts on “Waterlily Challenge – leuk spelletje voor het hele gezin

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.