Kaasfondue Challenge – kinderen aan de groenten

Kaasfondue Challenge – kinderen aan de groenten

Gisteren was het Nationale Fonduedag! Fonduen is iets wat wij eigenlijk niet zo veel meer doen en mij meer doet denken aan mijn jeugd – lees voordat er een gourmetstel op de markt kwam. Een tijdje terug kreeg ik een nieuwe Princess Fonduepan toegestuurd. Het leek mij meteen een leuk idee om te kijken of ik met een potje kaasfondue mijn meiden aan meer groenten zou kunnen krijgen.

Kaasfondue Challenge - kinderen aan de groenten - Princess Fondue pan

Vroeger kwam bij ons de fonduepan eigenlijk alleen op tafel met kerst voor een vleesfondue. Maar met de komst van de gourmet en de steengril, verdween deze pan ergens achter in de kast. Terwijl hij ook erg goed gebruikt kan worden voor zoiets als kaasfondue, of nog beter voor een chocoladefondue.

Princess Fonduepan

De Princess Fonduepan uit Pure collectie is alles behalve die stoffige pan van vroeger. De mooie zwarte pan steek trendy af in de bamboebehuizing. Alle apparaten in de Princess Pure-serie kenmerken zich door de bamboe. Naast dat het er mooi uitziet, is het ook een duurzaam en slijtvast materiaal. Het bamboe onderstel zorgt er ook voor dat de pan makkelijk te verplaatsen is doordat de behuizing koel blijft. Daarnaast vervormt bamboe nauwelijks waardoor de fonduepan altijd stevig op tafel staat.

Princess Fondue Pure Fonduepan

Het is ook meteen een mooie, grote pan met een ruime inhoud van 1.5 liter. Zo kun je er zeker met 8 personen mee fonduen. Bij de pan komen dan ook 8 vorkjes, afgewerkt met bamboe en een handige en traditionele kleuraanduiding. De afneembare thermostaat heeft een handige aanduiding voor kaas-, olie-, bouillon- en chocoladefondue. Zo zet je de fondue direct op de juiste temperatuur voor jouw favoriete soort fondue.

Makkelijk schoon te maken

Zeker pannen met kaas- of chocoladefondue zijn soms lastig schoon te maken. Deze pan is makkelijk afneembaar van het onderstel. Zo kun je hem tussendoor bijvullen, maar ook om schoon te maken. De fonduepan kan samen met de fonduering ook zo de vaatwasser in. De bamboebasis kan met een vochtige doek worden afgenomen. En zo is alles snel schoon en opgeruimd.

Princess Fondue Pure Fonduepan

Kaasfonduen met kinderen

Toen ik de fonduepan kreeg bedacht ik mij meteen, dat het een leuke manier zou zijn om mijn kinderen eens wat meer groenten te laten eten. Ze zijn gek op kaas, maar wat minder op groenten. Samen besloten we een lijstje te maken met wat we zouden kunnen dippen in de kaas. We kwamen hierop uit:

  • Stokbrood
  • Soepstengels
  • Tortilla Chips
  • Broccoli
  • Witlof
  • Paprika
  • Komkommer
  • Tomaatjes
  • Knakworstjes
  • stukjes Salami

Bij Breg Blogt vond ik nog meer Tips om te dippen in de kaasfondue!

Wat vonden wij van de fonduepan?

De kinderen hadden er heel veel zin in en vonden de kaasfondue dan ook erg lekker. Op het snijden (en even blancheren van de broccoli) van de groenten na, is het ook een erg makkelijke maaltijd om te maken. Ik had 2 pakjes kant-en-klare kaasfondue voor mijzelf en 3 kinderen. Papa’s Liefste zou wat later komen, maar vond de hond in de pot. Maar of mijn kinderen extra groenten hebben gegeten, durf ik helaas niet te zeggen. Bij het doen van de boodschappen was ik natuurlijk al gezwicht voor ook andere dippers dan alleen groenten. Deze hadden dan ook een grotere aftrek dan de groenten 😉

Kinderen Kaasfondue

Lees ook: Kids pizza’s met buffelmozzarella eigen versieringen

We gaan dus zeker nog wel eens vaker deze pan op tafel zetten. Fonduen is altijd een gezellige manier om samen te eten. De pan is inderdaad snel schoon te maken. De overgebleven kaas kon ik zo uit de pan vegen, even in de vaatwasser was eigenlijk niet eens meer nodig. De volgende keer zal ik wel alleen groenten serveren en dan nog eens kijken of ze dan wel meer groenten willen eten 😉

Komt bij jullie thuis de fonduepan nog wel eens op tafel?

Spread the love

11 thoughts on “Kaasfondue Challenge – kinderen aan de groenten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.