RIES Herbal Tea

15 December | Internationale Dag van de Thee – Herbal Tea van RIES

Vandaag is het de internationale Dag van de Thee. De dag waarop wereldwijd stil word gestaan bij de impact van de wereldwijde theehandel op arbeiders en telers in de thee-industrie. Ook is er extra aandacht voor prijsondersteuning en eerlijke handel.

Internationale Dag van de Thee

Wist je dat thee in meer dan 35 landen wordt geproduceerd, maar dat slechts vier landen verantwoordelijk zijn voor driekwart van de mondiale productie: China, India, Sri Lanka en Kenia. Meer dan de helft van alle thee groeit in China en India. Helaas is het zo dat in sommige van deze landen en op sommige plantages de theeplukkers onder slechte omstandigheden werken en wonen. Basale voorzieningen zoals schoon water, riolering en elektriciteit ontbreken vaak. Ook werken de plukkers vaak vele uren op een dag tegen zeer lage lonen.

Nu de arbeidsomstandigheden voor vaste arbeiders wel verbeterd zijn, worden er relatief vaker flexwerkers ingehuurd. Maar deze tijdelijke arbeidskrachten krijgen vaak geen toereikende vergoeding voor overuren. Vakbonden zijn er vaak niet of hebben nauwelijks invloed op de omstandigheden. Daarnaast heeft de thee-industrie ook nog eens te maken met stijgende productiekosten en dalende theeprijzen. Dit zet de arbeidsomstandigheden verder onder druk. Bovendien blijft meer dan driekwart van de verkoopprijs van de thee achter bij de detailhandel en het theemerk. Het is dus van groot belang om als consument te kiezen voor Fairtrade thee te kopen en te drinken.

Fairtrade thee van RIES Herbal Tea

RIES Herbal Tea is een theemerk dat het productieproces geheel in eigen handen heeft. Zo wordt hun oolongthee geproduceerd in één van de beste theegebieden in de prachtige provincie Guangxi in Zuid-China, waar het met de hand geoogst wordt. RIES Herbal Tea vindt het belangrijk om de boer te helpen en ondersteunt de lokale boer door een stuk land te pachten inclusief zijn arbeid. Op deze manier heeft de boer een vast inkomen. Daarnaast is de eerste pluk (de witte thee) voor de boer zelf. Deze thee heeft de hoogste medicinale werking, waardoor de boer er het meeste aan verdient. Voor 100 gram thee van de eerste pluk kan hij wel 80 euro vragen. Ook het afvalblad is voor de boer zelf (wat onder andere naar de supermarkten gaat). Zo levert zijn oogst het maximale rendement op. 

De voordelen van RIES Herbal Tea

Eén van de belangrijkste gezondheidsadviezen is om dagelijks voldoende te drinken. Naast water raadt de Gezondheidsraad dan ook aan om dagelijks 3 koppen groene thee of zwarte thee te drinken. Het drinken van groene en zwarte thee verlaagt namelijk het risico op een beroerte en verlaagt de bloeddruk.

Deze oolongthee van RIES heeft de bijzondere eigenschappen van groene en zwarte thee gecombineerd: het vitaliserende van zwarte thee en het ontgiftende van groene thee. De Herbal Tea van RIES werkt dan ook vitaliserend, ontgiftend en gaat huidveroudering tegen.

RIES oolongthee staat dan ook voor:

  • Fairtrade thee; waarbij er een zo groot mogelijke bijdrage wordt gelevers aan de minderheidsgroepering in het Chinese gebied waar de thee wordt geproduceerd.
  • Betaalbare, hoogwaardige producten bieden. Balans en vitaliteit voor iedereen!
  • Thee aanbieden die je het hele jaar door kunt drinken en die prettig is voor de maag. Daardoor heb je geen last van neveneffecten zoals bij groene en zwarte thee.

RIES Herbal Warm & Relax kruidenextract met kaneel

Naast de oolongbasisthee biedt RIES ook diverse kruidenextracten aan zodat je de thee af kunt stemmen op je eigen behoeften.

Zo draagt het warm & relax kruidenextract met kaneel bij aan een betere doorbloeding. Het verhoogt de huidweerstand en zorgt voor een goed doorbloede huid door de positieve werking van kaneel. Het extract helpt ook bij het voorkomen van koude handen en voeten, en dat gaan we zeker nodig hebben deze winter! 

En wil je wat lekkers voor bij de thee? Check dat dit lekker recept van gevulde speculaas

Winactie Herbal Tea van RIES pakketje is gesloten

In samenwerking met Whizpr.nl, mag ik een RIES Herbal Tea pakket t.w.v. €50 verloten, met daarin RIES oolongthee, Warm & Relax kruidenextract en een geurkaarsenset. De winnaar is

RIES Herbal Tea
  • Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

74 thoughts on “15 December | Internationale Dag van de Thee – Herbal Tea van RIES

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.