Kind opmaken make-up

Je kind wil zich opmaken, wat nu?

Kleine kinderen, ze willen alles uitproberen. Het zijn net kleine sponsjes: ze zien en zetten hun eerste stapjes in de wereld en nemen allerlei indrukken in zich op. Soms snap jij als volwassene helemaal niet waar het vandaan komt, andere keren zie je net een kleine kopie van jezelf. Kinderen leren door te imiteren. Wat doe je als je kind zich wil opmaken, net zoals jij? Laat je het toe? En waar trek je de grens?

Verkleden en imiteren is een leerspel

Wil je kind zich af en toe eens verkleden en dan ook wat lippenstift of oogschaduw opdoen? Moet kunnen, toch? Kinderen gebruiken een rollenspel om te leren en kijken daarbij natuurlijk allereerst naar hun ouders. Als het een beetje binnen de perken blijft en in spelvorm gebeurt, is het natuurlijk enkel maar plezier maken. Wil je kindje zich ook in de ochtend opmaken op een schooldag, net zoals jij, dan is dat natuurlijk iets anders. Want je stuurt je kind toch niet daar school met een gezicht vol make-up als een levensecht picassowerk? Het is dus een kwestie van een duidelijk onderscheid te maken en dat ook aan je kind te communiceren.

De appel valt niet ver van de boom

Ben je zelf heel veel bezig met make-up en hoe je eruit ziet, dan kan het zijn dat jouw kind dit gedrag overneemt. Vaak valt de appel niet ver van de boom en moet je het niet al te ver zoeken als je deze nieuwe obsessie van je kindje wilt verklaren. Merk je dat je kindje hier erg mee bezig is, probeer je dan op te maken als je kind niet in de buurt is of doe het even wat rustiger aan. Toon je kind dat je je ook op andere manieren mooi kan maken. Leg de focus eerder op accessoires dan op make-up en geef je kind wat leuke armbandjes of een kettinkje om aan te doen.

Alternatieven voor opmaken

Probeer je kindje van één ding af te leiden door je te concentreren op andere activiteiten die jullie samen kunnen doen. Wat dacht je van een dagje shoppen met je liefste peuter? Samen met mama op zoek naar leuke kettingen en een nieuwe outfit. Als je kind hiervan geniet, waarom niet? Blijft make-up toch een ding? Dan kun je best op zoek gaan naar make-up geschikt voor kinderen. Hun tere huid kan best gevoelig zijn voor de chemicaliën die erin zitten.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.