Gruffalo Taart en andere recepten

Aftel Winweek #2 | Gruffalo Kookboek

Niets is leuker dan in de vakantie samen met de meiden de keuken in te duiken en koekjes te bakken. Deze vakantie mochten we het Gruffalo kookboek – Gruffalo Taart en andere recepten reviewen. Gisteren mochten de beide dames een recept uit zoeken en gingen we aan de slag, Ik zal je vertellen wat we maakte, maar nog leuker is dat ik ook een van deze kookboeken mag weggeven.

Gruffalo Taart en andere recepten

Kinderkookboeken

Gisteren was het zo koud buiten, dat we besloten lekker binnen te blijven en koekjes, te bakken. Toevallig had ik net het Gruffalo kookboek – Gruffalo Taart en andere recepten gekregen. Ik hou erg van kookboeken, maar helemaal van kookboeken die horen bij mijn favoriete kinderboeken. Zo heb ik de Annie M.G. Schmidt kookboek Otjes Kookboek en Kaapse Raasdonders, het Gouden Kookboekje en Toon Telligen Taartenboek. De meiden vinden het ook altijd extra leuk om daar een recept uit te zoeken. De plaatjes uit de boeken zijn herkenbaar en veel gerechten kennen ze al uit de verhalen. Nu hebben we dus het Gruffalo kookboek om toe te voegen aan onze collectie.

Gembermuizen

Grote zus wilde graag de Gembermuizen maken. Deze zijn natuurlijk gebaseerd op de dappere muis uit het verhaal van de Gruffalo. Gelukkig hadden we alle zo goed als alle ingredient in huis en konden we meteen aan de slag. De stappen zijn duidelijk te volgen voor iedereen. Ook staat er bij aangegeven waarbij de kinderen kunnen mee helpen.

De bereidingstijd was niet al te lang en de koekjes werden als echte muisjes versierd met pinda’s, rozijnen en cranberry’s. In het recept stond dat ze maar 5-8 minuten in de oven hoefde. Omdat de muizen toch was dikker waren geworden dan de bedoeling (en ik de temperatuur in mijn oven niet echt vertrouw) heb ik ze er uiteindelijk wel wat langer in gelaten. Ook vielen de oogjes en neusjes van de muizen en heb ik ze toch maar vastgeplakt met wat glazuur. Ze zagen er namelijk wel heel erg leuk uit, als echte muisjes.

Gedraaide rupsen

Kleine Zus koos voor de gedraaide rupsen. Ook daarvan had ik de ingredienten toevallig allemaal in huis. Kleine Zus hielp me met het draaien van de rupsen en blijf bij de oven wachten tot dat ze klaar waren. Nadat ze uit de oven kwamen, probeerde we de oogjes er op te laten plakken, maar ze bleven ook niet echt goed zitten. Gelukkig staan er bij elk gerecht ook Tips, Twists en Trucjes. Heel simpel met wat extra chocoladepasta konden de we oogjes er toch mooi op plakken.

Wel bleven de rupsen een beetje bleekjes en zullen we er de volgende keer toch wat eigeel opsmeren (had ik ook in huis, maar helemaal niet aan gedacht, stom) Ook dit gerecht was simpel en snel klaar. Iets wat ik wel erg fijn vind bij het koken met de kinderen. Ze willen snel namelijk resultaat (lees proeven 😉 )

Andere recepten

Natuurlijk staan er veel meer leuke recepten in het Gruffalo kookboek. Allemaal helemaal in het thema van het kinderboek. Bij veel namen van de gerechten trokken de meiden een vies gezicht, maar als de ze foto’s zagen, moesten ze toch wel lachen en bekennen dat het waarschijnlijk ook wel lekker zou zijn. Denk bijvoorbeeld aan Paarse Stekelpannenkoeken, Kikkermuffins, Giftige Wraten Erwten en Eeltige Knieën.
De recepten zijn opgedeeld in ontbijtrecepten, snacks, maaltijden en zoetigheden. Je kan dus een heel menu eruit samen stellen. Ik weet zeker dat we zeer binnenkort deze Vlijmscherpe Klauwen zullen eten.

Koop bij bol.com

Winactie

Wil jij ook wel eens muizentoast, slakkensnacks, geroosterde vos of Gruffalo taart op tafel zetten? Doe dan mee aan deze winactie en win een exemplaar van het Gruffalo kookboek – Gruffalo Taart en andere recepten

De winnaar is … Linda Raaijmakers
Van harte gefeliciteerd! 

 

 

Zorg dus dat je een e-mailadres vandaag checkt, want als je reageert binnen 48 uur, dan zal ik een nieuw lootje trekken.

Spread the love

54 thoughts on “Aftel Winweek #2 | Gruffalo Kookboek

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.