Persoonlijke blog | Heel even een alleenstaande moeder…

Deze week was ik even een alleenstaande moeder, omdat mijn lief met zijn vrienden een weekje op wintersport was. In deze week realiseer ik me opeens weer hoe dapper al die moeders (en vaders) zijn die het allemaal maar in hun eentje opknappen.

12ecf725f00eb3a2764b45583f928a4dHeerlijk een weekje alleen!
Elk jaar gaat mijn lief met zijn vrienden een weekje op de wintersport in de maand januari. Wintersporten is echt niets voor mij en echt, ik heb het geprobeerd. Laat mij maar lekker thuis blijven en daarbij gun ik hem een weekje “with the guys”.
Als mijn vriend dan weg is, neem ik de week zelf ook vrij. Zo voorkom ik al die extra stress van iedereen op tijd op school/creche/BSO/Ballet ed te krijgen, elke avond de meiden in bad moeten doen en in bed leggen. Ik kijk dan ook echt uit naar deze week, waar in ik vind dat ik mezelf extra mag verwennen door alleen de P-gerechten op tafel te zetten (lees pasta, pizza, pannenkoeken, patat) Lekker makkelijk! Extra fruit en groenten maak ik dan goed met uitgebreide Bento broodtrommels of fruitsnacks.
Ik zoek ook meestal een paar goede Netflix series uit en trek me op de dagen dat de meiden naar de creche/BSO gaan (meestal vraag ik ook nog een extra dag aan) helemaal terug op de bank met een dekentje, de afstandbediening, thee en chocolade/koek. Dat heb ik tenslotte wel verdiend! De huishoudelijke klussen, kunnen ook wel een weekje wachten.

Extra voorzichtig
Eigenlijk begint het al bij de eerste nacht alleen, dan ik me realiseer dat ik echt alleen ben! Heb ik de deur wel goed op slot gedaan? Het gas wel uit gedraaid? Mss vannacht toch maar niet de droger aan, want wat als hij in de brand vliegt… dief
Als ik dan zo alleen ben, besef ik me hoe kwetsbaar ik ben. Wat als ik niet wakker wordt bij een inbraak of brand. Als mijn lief thuis is, denk ik daar nooit aan. We zijn dan tenslotte met z’n tweetjes en dan is er vast wel iemand die wakker wordt. En als ik “iets” hoor kan ik hem ook altijd nog op onderzoek sturen 😉
Ook hoop ik dat er niets stuk gaat, het internet opeens niet meer werkt of iets anders technisch moet worden uitgevoerd, want ik heb echt twee linkerhanden!

Als het maar niet glad wordt
Omdat ik geen autorij en alles op de fiets doe, is mijn grootste nachtmerrie ook dat het net in die week gaat sneeuwen. Regen kan ik nog wel aan, maar ijzel, brrrr. Hoe krijg ik de kinderen dan op school? En de boodschappen? Want ik kan in deze week natuurlijk niet onderuit gaan en iets breken! Hoe moet het dan??? Deze week werd ik ook bijna aangereden. Stel je voor!
Ik kan natuurlijk deze week ook niet ziek worden! Hoe moeten we dat dan allemaal regelen?

Het is maar 1 weekje
Morgen komt mijn lief weer thuis en heb ik de week overleefd! Het viel allemaal mee met de sneeuw en de kou! Ik heb maar een avond met een ziekig kind op bank gezeten. We hebben extra leuke dingen gedaan met z’n drietjes en geen een avond aan tafel gegeten! Een groot feest was het, maar ik wat ben blij dat we vanaf morgen de taken weer lekker samen delen.

Het echte gevoel waarmee ik deze week afsluit, is een enorme waardering voor al mijn vriendinnen, en alle andere vrouwen en mannen, die er elke dag alleen voor staan.
Bij wie er niet na 1 weekje hun partner weer gewoon gezellig thuiskomt.
Zij gaan wel naar hun werk, koken elke avond gezond, eten aan tafel, badderend de kinderen, lezen nog een verhaaltje voor en geven een kusje voor het slapen.
En vergeet daarbij niet alles wat er bij “opvoeden” komt kijken.
Zij doen gewoon hun boodschappen en altijd alle huishoudelijke klussen.
Zij laten hun sociale leven niet verslonzen en komen gezellig onder de mensen.
En ook als het even tegen zit doordat ze zelf ziek of gewond zijn, of een ziek kind hebben, bang zjjn, alleen in de nacht, bepaalde risico’s nemen (zoals fietsen als het ijzelt).
Zij staan hun mannetje en regelen ze het allemaal zelf!

IK MAAK EEN DIEPE BUIGING

13ec4be67d0f57033a2df8380ff88503

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.