De kookschook voor Potterheads

FeelGood WinWeek | Potterheads Kookboek

Als ik mij even down voel, dan duik ik het liefst de keuken in om iets lekkers te bakken of lig op de bank onder een dekentje met een goede film of boek. Je zult begrijpen dat de combinatie van die twee nog beter is. Ik heb in mijn keuken dan ook een kast vol met kookboeken die iets te maken hebben met films of leesboeken. Deze maand mag ik daar het kookboek De Kookschool voor PotterHeads – eenvoudig magisch koken aan toevoegen. En natuurlijk hebben we al iets in de keuken uitgeprobeerd. Lees snel wat en hoe jij ook kans kunt maken op dit kookboek.

Samen de keuken in

Vorig jaar hebben we onze gehele benedenverdieping verbouwd en nu mag ik dus heerlijk koken en bakken in onze nieuwe keuken. Zeker als het weer buiten je binnenhoudt, is het altijd gezellig om samen met de kinderen iets lekkers te maken in onze nieuwe keuken. Ik heb een flinke collectie met kookboeken van hun favoriete karakters zoals de Gruffalo, Woezel & Pip en Nijntje. Alleen nu de meiden wat groter worden, waren ze dus wel toe aan een nieuw kookboek met een nieuwe held. Het kookboek De Kookschool voor PotterHeads kwam dus als geroepen. Beide meiden zijn groot fan van Harry Potter (sorry dat hebben ze niet van mij) en kennen de films van onder tot boven. Ze konden dan ook niet wachten om iets hieruit te gaan maken.

De Kookschool voor PotterHeads

Het kookboek De kookschool voor Potterheads staat vol met eenvoudig magische gerechten die zo uit Zweinstein lijken te komen! Het boek bevat meer dan 60 recepten van tante Petunia, de keuken van mevrouw Wemel en veel meer. Wat dacht je van een Zweinstein-buffet, de Amortentia-liefdesdrank of elfen-eclairs? Ideaal voor themafeesten, kinderpartijtjes, een filmavondje of gewoon een druilerige dag. Perfect voor fans van Harry Potter met veel vakkennis of niet zo veel. De recepten zijn eenvoudig te maken met de duidelijke uitleg. In één oogopslag zie je voor hoeveel personen het gerecht is en wat de ingrediënten zijn en hoe lang de bereidingstijd is. Ook staan er veel tips in om je op weg te helpen bij de bereiding.

Minerva Anderlings Gemberkoekjes

Omdat de meiden graag meteen iets wilden maken uit het boek, besloten we de Minerva Anderlings Gemberkoekjes te bakken. De meeste ingrediënten had ik al in huis en de bereidingstijd was niet al te lang. Deze koekjes zijn geïnspireerd op de Gemberslakken (Ginger Newts) van Professor Anderling en zijn een soort koekjes. Als Harry bij haar op kantoor moet komen, krijgt hij deze van haar aangeboden. Eerst weigert hij ze, maar hij neemt er toch eentje als Anderling blijft aandringen.

Het zijn makkelijk te maken koekjes en waren ook vrij snel klaar omdat ze maar 10 minuten in de oven gaan. De laatste tijd moesten ze wachten tot het deeg was gerezen. Helaas hadden we ook niet een mooie harrypotterstempel, zoals op de foto, maar met een minikoekvormpje in de letters H & P, maakte we er toch een echt HP-koekjes van.

De koekjes smaakten heerlijk (ik ben dol op gemberkoekjes), maar ik vond ze wel wat groot uitgevallen. De volgende keer toch een beetje meer koekjes halen uit dit deel en ga ik opzoek naar een uitsteekvormpje van een hagedis.

De Kookschool voor PotterHeads 
Minerva Anderlings Gemberkoekjes

.

Winactie De Kookschool voor PotterHeads is gesloten

Met dank aan Kosmos Uitgevers mag ik het kookboek De Kookschool voor Potterheads, eenvoudig magisch koken verloten.

De Kookschool voor PotterHeads
  • De winnaar is bekend en zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere lopende winacties op Mama’s Liefste

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

93 thoughts on “FeelGood WinWeek | Potterheads Kookboek

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.