Romantisch lunchen bij De Eendracht Hilversum

Romantisch lunchen bij De Eendracht Hilversum

Speciaal voor ons 25 jaar verkering gingen we er even samen op uit. Onze plannen om met het hele gezin een roadtrip te maken door Amerika is natuurljk in het water gevallen, dus maken we er een alternatief feestje van. Eerst een weekendje thuis met de meiden en nu even er samen tussenuit. Onze dag begon met een heerlijke lunch om het terras van de De Eendracht in Hilversum, voor ons een nieuwe ontdekking.

De Eendacht

Hoe fijn is het dat we vanaf 1 juni weer lekker op het terras kunnen zitten voor een kop koffie, borrel of romantische lunchdate. Wij hadden daarbij natuurlijk ook het geluk dat we naar Café – Restaurant De Eendracht mochten op een heerlijk stralende dag. De Eendracht Hilversum (voorheen De Jonge Haan) is een gezellig buurtcafé én goed restaurant in één, waar je veel lokale producten op de kaart vindt.

Samen met drink- en eetgelegenheid Tafelberg in Blaricum is De Jonge Haan in Hilversum per 1 juni toegevoegd aan De Eendracht-familie. De Eendracht is al jaren een begrip in Abcoude, Maarssen en Weesp. Nu komen daar deze 2 Gooische vestigingen bij. Beide locaties hebben een lange historie in de regio, maar nu was ook wel tijd voor wat nieuws. Bij de naamsverandering hoort ook een nieuw concept, met bijvoorbeeld een nieuwe kaart. Maar niet alles zal veranderderen, want zo behouden de beide vestigingen hun mooie ruime terrassen en ook zal de houtoven in de Blaricumse zaak blijven.

Family hotspot bij uitstek

De nieuwe vestigingen van De Eendracht in Blaricum en Hilversum zijn ook heerlijke plekjes voor heerlijke zomermiddagen met familie of vrienden. Je zit er heerlijk om wat te eten en drinken op hun terrassen. Langer blijven hangen tot aan het diner is geen probleem: er is ook een speciaal menu voor de kinderen. Er zijn pizza’s, altijd een heerliijk daghap, en terwijk je zelf geniet van je rosé of (0,0%) biertje, spelen de kids lekker op de hei, vlak voor het terras. Deze heide in Blaricum is een uniek natuurgebied, dat wordt beheerd door het Goois Natuurreservaat. De schaapskooi ligt op loopafstand en de Schotse Hooglanders en schapen lopen los rond op de hei.

Onze romantische lunch De Eendracht Hilversum

Voor ons was het een ervaring zonder de kinderen. Heerlijk om even weer tijd te hebben voor elkaar, een zeldzaam moment na de lockdown die we net achter de rug hebben. Omdat wij langs kwamen op een woensdag, was het niet al te druk op het terras en konden we een lekker plekje in de zon kiezen. We werden uiterst vriendelijk ontvangen en begonnen deze feestelijke dag met koffie en taart! Het was maar goed dat we niet ontbeten hadden.

Het werd ondertussen ook steeds wat drukker op het terras. Alles verliet keurig binnen de corona maatregelen, was het heerlijk om weer een beetje tussen de bezigheid te zitten. Het terras is ook duidelijk een favoriete plek voor de locals van Hilversum, waar ze samen komen voor hun dagelijkse koffie met vrienden, of alleen met een krantje, zakenlunches en ontmoetingen. Niet gek ook want de kaart is uitgebreid en voldoende keuze voor iedereen. Ik koos uiteindelijk voor de ClubSandwich en vriendlief voor de kroketten op brood. Mijn sandwich was rijke belegd en een feestje op zich en ook de kroketten waren een genot, met lekker pittige mosterd.

Vanwege het heerlijke weer bestelde we ook de home-made ice-tea en limonade. beide een absolute aanrader! Met een goed gevulde maag en heerlijk ontspannen begonnen we zo aan ons romantische gateway! Ondanks dat we niet in de buurt wonen, is het zeker een plekje waar we zeker voor willen omrijden.

Praktische informatie De Eendracht Hilversum

Adres: ‘s-Gravelandseweg 62, 1217 ET Hilversum
Openingstijden: 8:00u t/m 00:00u
(muv za/zo 09:00u t/m 00:00u)
Tel: 035-6245314
Email: [email protected]
Website: De Eendracht Hilversum
Parkeren: eigen parkeerplaats

De Eendracht Hilversum

Praktische informatie De Eendracht Blaricum

Adres: Oude Naarderweg 2, 1261DS Blaricum
Openingstijden: 09:00u – 23:00u
Tel: 0355-383975
Email: [email protected]
Website: De Eendracht Blaricum
Parkeren: ruimte voor ruim 100 auto’s

Ben jij wel eens bij De Eendracht geweest?


Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.