Van kinderschommel tot speelparadijs in je eigen tuin

Nu de kinderen lekker veel buiten spelen, denken we er over na om de tuin wat meer kindvriendelijk te maken. De mogelijkheden zijn daarin enorm, van een simpele kinderschommel tot een kleurrijk speelparadijs met glijbanen en een heuse boomhut. Bij Wickey Buitenspeelgoed kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Samen met de meiden gingen we eens kijken wat de mogelijkheden waren.

Van kinderschommel tot speelparaijs in je eigen tuin

Lekker schommelen

Niets is fijner als kinderen die zich buiten lekker kunnen vermaken. Want veel buiten spelen is cruciaal voor kinderen. Zo zijn zonneschijn en beweging erg belangrijk voor hun groei, spierontwikkeling en sociale vaardigheden. Zeker in eigen tuin kunnen kinderen veel plezier hebben. Mocht je de ruimte hebben, dan is het plaatsen van een kinderschommel zeker een aanrader! Zelf als kind kon ik mij daar ook uren op vermaken.

De meest bekende schommels zijn de schommels met een stevig houten frame. Deze zijn sterk en gemakkelijk om te onderhouden, want de houten poten en balken roesten niet en hebben enkel misschien een verfbeurtje nodig! Maar als je gaat kijken bij Wickey Buitenspeelgoed dan vind je daar nog veel meer mogelijkheden om je schommel te upgraden.

Van schommel tot compleet speelparadijs

Nu kun je kiezen voor een enkele schommel, maar het is ook mogelijk om te gaan voor ​​dubbele of zelfs driedubbele schommel, om gezellig samen met alle vriendjes uit de buurt te kunnen schommelen. En als je echt meer ruimte in de tuin hebt, kun je je schommel helemaal uitbouwen met een klimrek, glijbaan of zelfs met een echt boomhuis.

Wickey buitenspeelgoed heeft een groot assortiment dat compatibel is met de houten frames. Het fijne is ook dat je het frame in de loop van de jaren zo kan uitbouwen en aanpassen. Zo zijn de sets gemaakt om met je kind mee te groeien, van babyschommel tot turnringen. Daarnaast inspireren de kleurrijke accessoires om het buitenplekje voor de kinderen nog aantrekkelijker te maken door het toevoegen van een krijtbord of een echt roer en piratenvlag!

Zo bouw je je eigen speelparadijs

De mogelijkheid is er dus om je eigen speelparadijs te bouwen en helemaal te maken zoals je het zelf graag wilt. Je kunt het zo creëren dat het aan de behoeften van je gezin voldoet en ervoor zorgen dat het compatibel is met de ruimte in de tuin.

Als je je eigen speelparadijs wilt bouwen, moet je rekening houden met het volgende:

Hoeveel ruimte heb ik?

Je begint met het bepalen van het speelgebied en de maximale lengte van het zwenkframe van de schommel. Voor wie wat ruimte wil besparen, zijn de ‘rechthoekige’ schommelbeugels ideaal. Hierdoor kunnen de benen loodrecht op de rest van het schommelframe zitten. Dit geeft dus geen extra lengte aan het frame.

De lengte en het profiel (vierkant of rond) zijn bepalend voor het ontwerp en de maat van je speelparadijs. Dit bepaalt ook de schommelhaken en de eindbeugels die je nodig hebt.

Welke accessoires en thema kies jij?

De keuze van schommelzitjes en accessoires is groot. Op de site staan verschillende opstellingen en thema’s waar je uit kunt kiezen. Zo zagen we piratenschepen, ridderkastelen en boomhutten. Je kan zelfs kiezen uit verschillende kleuren van de accessoires. Van brandweerrood tot prinsessenroze of gewoon alle kleuren van de regenboog. Laat je fantasie in de vrije loop en maak van je tuin jullie eigen outdoor speelparadijs. Succes verzekerd!

Wat kan ik verwachten?

Bij Wickey.nl gebruiken ze gecertificeerd hout, hoogwaardig staal en robuust plastic om de veiligste speelomgeving te creëren. Alle speeltoestellen worden geleverd met uitgebreide garanties en eenvoudig te volgen montage-instructies. Ook zijn rubberen vloertegels te koop als extra bescherming tegen valpartijen.

Hebben jullie een kinderschommel in de tuin?

Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking

Spread the love

18 thoughts on “Van kinderschommel tot speelparadijs in je eigen tuin

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.