Groene Vingers

Hoe zit het met jouw groene vingers?

Na een roerige start is dan nu eindelijk écht de lente begonnen. Reden genoeg om weer lekker veel tijd in de tuin door te brengen. Maar een beetje tuinieren om er weer een gezellig plekje van te maken, lijkt niet besteed aan een kwart van de Nederlanders. In een onderzoek van Direct Research geeft namelijk 26% aan dat zij geen groene vingers hebben. Van deze mensen geeft 59% zelfs aan dat zij tuinieren helemaal niet leuk vinden. Tijd voor verandering. Tuinieren hoeft namelijk helemaal niet moeilijk te zijn, maar hoe creëer je dan wel een onderhoudsarme tuin die ook nog eens uitnodigend genoeg is voor een tuinfeestje?

Een feestje in de tuin

Een vrolijke tuin die de hele zomer meegaat, is heel makkelijk te creëren. Een paar gezellige kleuren in de borders of in plantenpotten brengen de tuin weer tot leven. Voor iedereen die het een uitdaging vindt om leuke plantensoorten of kleuren met elkaar te combineren, zijn er handige perkgoedmixen zoals de vrolijke 12cm kweekpotjes van Festival Colours. Deze mixen zijn bijzonder, want ieder potje heeft drie verschillende soorten plantjes of kleuren. Kennis over verschillende soorten plantjes is dus niet nodig en succes is verzekerd. Het enige wat je hoeft te doen, is een favoriet uit te kiezen en even in te planten. Zo wordt tuinieren voor iedereen leuk!

Laat het schepje maar staan

Beschik je over een betegeld paradijs, zonder borders of perk? Dan zijn kant-en-klare schalen van Festival Colours een ideale uitkomst! Zeker als je geen groene vingers hebt. Deze mooie verzameling aan plantjes en kleuren in een vrolijke schaal, kun je gemakkelijk op een tafel zetten. Schiet het erbij in om de plantjes op tijd water te geven? Dat is ook geen excuus meer. Dan kies je gewoon voor de handige opgeplante terras- of hangpotten met een waterreservoir. Het systeem zorgt ervoor dat de plantjes vochtig blijven bij droog weer, maar niet overstromen bij regenachtig weer. Het enige wat je hoeft te doen, is ze een mooi plekje te geven. Easy does it!


 Vijf handige tips voor een ‘gebrek aan groene vingers’-tuin

  • Plant jouw gekozen mixen niet te ver uit elkaar en houd maximaal 30cm als maatstaf aan. Zo lijkt het perk lekker vol en is het een echt feestje in de tuin!
  • Houd de grond vochtig. Geef de plantjes daarom regelmatig water. Vergeet je nog weleens om de planten water te geven? Kies dan voor de Festival Colours mixjes in een handige Aqua Easy-pot.
  • Zie je een uitgebloeide bloem? Knip deze dan vooral af! Zo stimuleer je nieuwe groei van bloemen en kun je zo lang mogelijk genieten van jouw kleurrijke tuin.
  • Er wordt extra voeding toegevoegd aan de Festival Colour mixen, maar het helpt om eens in de twee weken wat plantenvoeding bij te geven.
  • Geef de plantjes een plek die half in de schaduw en half in de zon staat. Zo komen ze het beste tot hun recht.

Winactie doos vol Festival Colours is gesloten

Met dank aan TRIANGLE PR  mag ik een doos vol Festival Colours verloten. De winnaar is

  • Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

* Het onderzoek werd afgenomen onder 528 respondenten met een leeftijd boven de 18 jaary en is daarmee een representatieve afspiegeling van de Nederlandse bevolking.

Spread the love

108 thoughts on “Hoe zit het met jouw groene vingers?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.