blender het geheime wapen van moeders

De blender is het geheime wapen van elke moeder

Mijn blender is nog een Braun uit de jaren zeventig van de vorige eeuw, van mijn moeder. Die doet het nog prima in vergelijking met de huidige uitvoeringen. In vijftig jaar is er eigenlijk niet zo veel veranderd. De blender blijft een keukenapparaat waar geen moeder zonder kan. Al was het alleen al om groente te verstoppen in maaltijden en om te voorkomen dat fruit wordt weggegooid.

Een blender blijft in principe een tamelijk eenvoudig machine. Een kom of beker met onderin een draaiend mesje. Dit is bij alle blenders het geval, al zijn er inmiddels verschillende draaiprogramma’s aan toegevoegd, van snel tot langzaam draaien, soms afgewisseld met pulsen. Ook kunnen de motorvermogens verschillen, maar opvallend is dat dit niet perse ten koste hoeft te gaan van de souplesse. Een 500 watt machine bij het ene merk presteert nagenoeg gelijk met een 1200 watt andere machine.

Blenders doen het beste als er vloeistof wordt toegevoegd waardoor een draaikolk ontstaat waarin de hele inhoud wordt meegenomen. Wie in één keer klaar wil zijn, kan het best eerst de producten klein snijden alvorens het in de blender te doen.

Waarom geen moeder zonder een blender kan

Ik kan mij nog herinneren dat mijn moeder de blender al gebruikte om voor ons lekkere hapjes te maken van het fruit van de fruitschaal. Smoothies waren toen nog geen hip drankje, maar mijn moeder kon heerlijke fruitmoesjes voor ons maken. Helemaal in de zomer als ze met bevoren fruit ijsjes maakte.

Zelf gebruik ik de blender regelmatig om groenten te verstoppen in een saus of beslag. Zonder te weten krijgen mijn snoetjes toch meer groenten binnen dan ze zelf weten. Elke moeder heeft zo haar geheime wapens 🙂

Toe aan een nieuwe blender

Helaas zal de blender van mijn moeder het niet heel lang meer uithouden. Daarom heb ik zelfs al gekeken naar een professionele blender, zoals eentje van Vitamix. De Vitamix Drink Machine 2-speed is de meest eenvoudige blender van Vitamix voor het bereiden van smoothies, cocktails en andere dranken. Het model wordt gekenmerkt door het kwalitatief hoogwaardige, vrijwel onverwoestbare ontwerp. De buitengewone kracht en snelheid zorgen er voor dat de machine de ingrediënten perfect blendt. De bediening van de machine is eenvoudig. De blender is slechts uitgerust met een aan-/uitschakelaar en een keuzeschakelaar waarbij gekozen kan worden voor het toerental.

 

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.