Tips voor het vinden dan de juiste salontafel

Tips voor het vinden dan de juiste salontafel

Een salontafel is klein, maar een salontafel kan nog een groot verschil maken in een woonkamer. Want als je geen salontafeltje in je huiskamer hebt staan, oogt het al snel een beetje leeg en onpraktisch. Of je nou een heel strak of levendig interieur hebt, voor iedere huiskamer is er eigenlijk wel een salontafel. Het is alleen wel belangrijk dat je ook daadwerkelijk weet wat voor een interieur je hebt. Zodat je nooit mis zal slaan met het kopen van een salontafel. Hieronder hebben wij een paar handige tips voor het kopen van de perfecte koffietafel.

Tips voor het vinden dan de juiste salontafel

Meten is weten

Er is een groot assortiment salontafels om uit te kiezen. Als je in de woonkamer al een salontafel hebt staan en je wilt deze alleen vervangen, dan kun je hiervan de juiste maten opmeten. Ook weet je al waar de tafel komt te staan. Maar het zou best wel kunnen zijn dat de maat van de nieuwe salontafel iets kleiner of groter zal uitvallen. Een handige tip is, als je de perfecte opstelling wilt hebben, je de koffietafel 50 cm van de bank moet zetten. Als je dat doet kun je er nog mooi omheen lopen, maar staat de tafel als nog dichtbij genoeg om er gebruik van te kunnen maken.

Welk salontafel spreekt jou aan?

Naast verschillende maten heb je ook veel verschillende materialen en stijlen. Als je bijvoorbeeld kinderen hebt dan is een stevige tafel van groot belang. Ze zullen zich er aan optrekken of erop klimmen. Een glazen tafel is dan niet heel handig. Deze tafels zijn makkelijk schoon te maken, maar er komen ook heel snel krassen op. Kunststof tafels zijn wel stevig, maar vaak minder mooi. Een houten tafel is dan een betere keuze, vanwege de stevigheid en robuustheid.

Als je gekozen hebt voor het juiste materiaal kun je nog kijken welke vorm het beste in je interieur past. Kies je voor een vierkanten tafel, dan zul je misschien de hoeken moet afschermen voor de veiligheid van je kinderen. Vaak is dan de keuze voor een ronde of ovale salontafel beter voor een kindvriendelijker interieur.

Welke salontafel hebben jullie voor gekozen?

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.