Bedtijdverhalen voor Rebelse Meisjes De Podcast

Podcast tip | Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes

Op Wereldmeisjesdag – 11 oktober – lanceerde Abel Studios in samenwerking met Rebel Girls de podcast ‘Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes’. Een mooie podcastserie waarin 10 iconische Nederlandse vrouwen de mooiste verhalen vertellen, over vrouwen, die op hun eigen rebelse manier de wereld hebben veranderd.

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes

Na het grote succes van de bestseller Good Night Stories for Rebel Girls 100 Tales of Extraordinary Women met verhalen van Jane Austen en Cleopatra tot Michelle Obama en Serena Williams, was er al een Nederlandse versie Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes met daarin de verhalen van 100 bijzondere Nederlandse vrouwen over de levens van buitengewone Nederlandse vrouwen van toen en nu.

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes zet sprookjes in een geheel nieuw daglicht. Deze 100 voorleesverhalen gaan over inspirerende vrouwen. Vrouwen, die op hun eigen rebelse manier, de wereld hebben veranderd – als schrijfster, piraat of wiskundige. Met illustraties van 60 vrouwelijke kunstenaars van over de hele wereld is dit boek een unieke uitgave. Een boek boordevol inspiratie, speciaal voor iedereen die zijn eigen pad kiest. De boekenreeks is in meer dan 100 landen verschenen en er zijn meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht.

Podcast

De podcast is een Nederlandse bewerking van deze veelgeprezen boekenreeks. Zing en dans bijvoorbeeld mee bij het verhaal van Beyoncé verteld door zangeres Pearl Jozefzoon. Duik de jungle in met wildlife-expert Sterrin Smalbrugge. Ze vertelt je meer over het leven dat Jane Goodall bij de apen had. Of reis terug in de tijd met journaliste Natasja Gibbs. Haar moedige verhaal gaat over gerechtigheid van Amerikaanse heldin Rosa Parks.

De afleveringen

Het eerste seizoen van de podcast ‘Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes’ bestaat uit 11 afleveringen met een cast van 10 iconische Nederlandse vrouwen.

 • Veelgeprezen tv-presentatrice Merel Westrik duikt in het leven van Arianna Huffington, een media-icoon en schrijfster van 15 boeken zette meerdere uitgeverijen op.
 • Advocate en voormalig senator Mirjam de Blécourt vertelt het inspirerende verhaal van Ruth Bader Ginsburg. Deze rechter vocht voor gelijkheid van iedereen.
 • De jonge avonturier Laura Dekker vertelt haar eigen boeiende levensverhaal, als de jongste persoon die alleen rond de wereld zeilde.
 • De multigetalenteerde zangeres Pearl Josefzoon leidt ons door de muzikale wereld van Beyoncé. Zij is natuurlijk één van de meest iconische artiesten uit de muziekwereld.
 • Culinaire persoonlijkheid en TV-chef Roberta Pagnier neemt ons mee op een heerlijke reis door het leven van Julia Child. Deze vrouw maakte van koken een kunst en heeft zo miljoenen Amerikaanse huishoudens geïnspireerd.
 • Mode-ondernemer Yara Michels onderzoekt de opmerkelijke reis van Diane Von Fürstenberg. Deze ontwerpster veranderde de manier waarop we over stijl en mode denken.
 • Journaliste Natasja Gibbs vertelt het moedige verhaal van Rosa Parks, een Amerikaanse heldin die voor gerechtigheid en eerlijkheid streefde.
 • Creatief visionair en ondernemer Merel van Helsdingen onthult de buitengewone prestaties van Grace Hopper. Deze pionier doorbrak barrières in de technologie met computer-programmeren.
 • Wildlife-expert Sterrin Smalbrugge laat ons kennismaken met het ongelooflijke werk van Jane Goodall. Deze wetenschapper bracht een revolutie teweeg in ons begrip van dieren en leefde tussen de apen.
 • Schrijfster en ‘Swiftie’ Tatjana Almuli geeft inzicht in het leven en de teksten van Taylor Swift. Zij is de muzieksensatie die nog steeds de wereld verovert op haar eigen, niet conforme manier.
 • Athlete Tasa Jiya zal de schijnwerpers richten op de prestaties van Megan Rapinoe, een voetballer die zowel overwinningen op het veld als gelijkheid daarbuiten nastreeft.

Vanaf 11 oktober zijn alle afleveringen beschikbaar op Spotify, Apple en andere podcast-platforms. De trailer van ‘Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes’ is hier te beluisteren.

De podcast ‘Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes’ is een samenwerking van Abel Studios met Rebel Girls

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.