Wat is en wat doet collageen?

Wat is en wat doet collageen?

Collageen is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam, en het heeft verschillende functies. Het is een belangrijk bestanddeel van huid, haar, nagels, botten en gewrichten, en het speelt een rol bij wondgenezing. Supplementen zijn de laatste jaren populair geworden omdat mensen zoeken naar manieren om hun gezondheid en uiterlijk te verbeteren. Maar wat is collageen precies? En wat doet het? In deze blogpost leggen wij het uit!

Wat is collageen?

Collageen is een eiwit dat voorkomt in het bindweefsel van dieren. Het is het meest voorkomende eiwit bij zoogdieren, goed voor 25% tot 35% van het totale eiwitgehalte. Het is een belangrijk bestanddeel van pezen, ligamenten, huid en botten. Het komt ook voor in andere weefsels, zoals bloedvaten en de darmen.

Collageen bestaat uit lange keten aminozuren, peptiden genaamd. Deze peptiden zijn gerangschikt in een drievoudige helixstructuur. Het molecule is zeer sterk en bestand tegen uitrekken. Dit geeft het bindweefsel zijn sterkte en elasticiteit. Naarmate we ouder worden, maakt ons lichaam minder hiervan aan en is wat er wordt aangemaakt van een minder hoge kwaliteit. Dit leidt tot rimpels, huidverslapping en andere tekenen van veroudering.

Collageen en de huid

Collageen is een eiwit dat voorkomt in het bindweefsel van het lichaam, waaronder de huid. Het is verantwoordelijk voor de elasticiteit en stevigheid van deze weefsels. Naarmate we ouder worden, produceert ons lichaam minder hiervan, wat kan leiden tot rimpels en een verslapte huid. Er zijn echter een paar dingen die je kunt doen om de productie te bevorderen en jouw huid er op zijn best uit te laten zien.

  1. Zorg ervoor dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Het eten van veel eiwitrijke voeding geeft je lichaam de bouwstenen die het nodig heeft om collageen te produceren.
  2. Ten tweede, kom in de zon. Ultraviolet licht stimuleert de aanmaak van collageen. Zorg ervoor dat je zonnebrandcrème gebruikt om je huid te beschermen tegen beschadiging.
  3. Ten derde, overweeg het gebruik van een supplement; Collageensupplement +.
    Als je het als supplement wil gebruiken kan dit in poedervorm, ook wel collageenpoeder genoemd. Wil je dan meteen voor het hoogst haalbare gaan, kies dan voor DQADirect Beauty Booster. DQADirect Beaty Booster combineert hoogwaardig marinecollageen en hyaluronzuur, mineralen en essentiële vitaminen tot een krachtige mix van werkzame stoffen met als doel een gezonde huid, haren, nagels en botten!

Collageensupplement +

Als je collageen als supplement wil gebruiken kan dit in poedervorm, ook wel collageen poeder genoemd. Wil je dan meteen voor het hoogst haalbare gaan, kies dan voor DQADirect Beauty Booster. DQADirect Beaty Booster combineert hoogwaardig marine collageen en hyaluronzuur, mineralen en essentiële vitaminen tot een krachtige mix van werkzame stoffen met als doel een gezonde huid, haren, nagels en botten!

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.