Tips om van tandenpoetsen een feestje te maken

Tips om van tandenpoetsen een feestje te maken

Om over een stevig en gezond gebit te beschikken, moet je je tanden minstens twee keer per dag poetsen. Heel wat mensen kijken echter tegen deze bezigheid op. De tandenborstels voelen soms onaangenaam aan en het is erg vermoeiend om veel bewegingen te maken en voldoende druk uit te oefenen. We geven je daarom graag enkele handige tips waarmee het tandenpoetsen een echt feestje wordt!

Waarom moet je je gebit goed verzorgen?

Je tanden poetsen is het belangrijkste onderdeel van een mondverzorgingsroutine. Door je gebit dagelijks grondig te reinigen, loop je namelijk minder kans op gaatjes en ontstekingen. Een slecht verzorgd gebit kan ernstige schade aan je gezondheid toebrengen. De achtergebleven bacteriën kunnen in je bloedcirculatie terechtkomen en zo kunnen ze andere organen bereiken. Verder behoud je met een optimale mondverzorging ook je natuurlijk witte glimlach. Met een prachtige glimlach geef je een uitstekende eerste indruk en vat je elke dag steeds vol zelfvertrouwen aan.

Kies voor een elektrische tandenborstel

Tandenpoetsen met een manuele tandenborstel is erg vermoeiend. Je hebt namelijk voldoende kracht nodig om je hele gebit goed te reinigen. We raden je daarom aan om een elektrische tandenborstel te kopen. Elektrische tandenborstels maken de poetsbewegingen automatisch en zijn dan ook erg gebruiksvriendelijk. Bovendien zijn de meeste modellen uitgerust met diverse poetsstanden en een poetsdruksensor. Met de diverse standen kun je zelf de snelheid en de intensiteit van de poetsbewegingen bepalen. De poetsdruksensor dient dan weer om je tandvlees te beschermen. Zodra je te veel druk uitoefent, vertraagt deze sensor de werking van de tandenborstel. Met een elektrische tandenborstel kun jij je tandvlees dan ook zeker niet beschadigen.

Koop ook een mooie elektrische tandenborstel voor kinderen

Kinderen poetsen hun tanden niet graag. Ze doen er alles aan om dit moment te ontwijken en om hun tandjes zo kort en zo weinig mogelijk te poetsen. Met een speciale elektrische tandenborstel voor kinderen maak je echter een einde aan dit probleem. Deze leuke modellen beschikken over zeer zachte borstelhaartjes en een kleine borstelkop. Deze tandenborstels zijn aan de kindermond aangepast en geven de kinderen een zeer aangenaam gevoel. Bovendien zijn de tandenborstels voor kinderen verkrijgbaar in felle kleuren en staat er vaak een mooie Disneyprent op. Dit moderne design valt bij alle kinderen in de smaak en motiveert ze om hun tandjes grondig te reinigen.

De juiste opzetborstel voor jouw gebit

Een elektrische tandenborstel bestaat uit een body en een opzetborstel. Wat veel mensen niet weten, is dat je de keuze hebt uit diverse opzetstukjes. Afhankelijk van het type gebit kies je best voor een bepaald model. Zo bestaan er bijvoorbeeld stevige borstels voor een grondige dagelijkse reiniging, zachte opzetstukjes voor gevoelige tanden en opzetborstels met een polijstende werking voor een witter gebit. Het is erg belangrijk dat je de juiste opzetborstel uitkiest. Op deze manier behaal je niet alleen een optimaal resultaat, maar zorg je ook meteen voor een erg aangename ervaring.

Maak er een leuke en levendige bezigheid van

Tandenpoetsen hoeft niet saai te zijn. Maak er een tof en leuk moment van door een motiverend muziekje op te zetten tijdens het poetsen of misschien kun je ondertussen zelfs even naar je favoriete serie kijken. Je kunt heel wat elektrische tandenborstels tegenwoordig trouwens met een app verbinden. Op deze manier kun jij je poetsroutine analyseren en ontvang je zelfs feedback. Ook voor kinderen zijn er speciale applicaties. Zo kunnen ze tijdens het poetsen bijvoorbeeld een spel spelen of kunnen ze via een grappige timer volgen hoe lang ze juist aan het poetsen zijn. Zo wordt het tandenpoetsen een leuk moment waar ze dagelijks naar uitkijken.

Wat je ook doet, kies voor kwaliteit

Om van het tandenpoetsen een prettig moment te maken, koop je het liefst een elektrische tandenborstel van de beste kwaliteit. Deze tandenborstels poetsen je gebit grondig, liggen erg goed in de hand en zien er vaak modern en luxueus uit. Hoogwaardige tandenborstels kun je bij een expert zoals Tandartswereld.nl kopen. Op de website van Tandartswereld.nl vind je zowel tandenborstels van Oral-B als van Philips Sonicare terug. Beide merken beschikken over een ruim assortiment aan elektrische tandenborstels in alle mogelijke uitvoeringen. Bij een specialist zoals Tandartswereld.nl vind je dan ook zeker een gepaste tandenborstel die bij al jouw wensen en behoeftes aansluit.

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

2 thoughts on “Tips om van tandenpoetsen een feestje te maken

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.