Squla & Denksport maken nu offline leren ook leuk

Squla & Denksport maken nu offline leren ook leuk

Squla maakt leren leuk! Dat geldt zeker bij ons thuis. Een paar jaar terug hebben wel al eens een account gehad en daar maakten de meiden veel gebruik van. Toch is er weer een beetje de klad in gekomen en werd het niet zoveel meer gebruikt, dat we het abonnement hebben gestopt. Maar het is de laatste tijd weer helemaal in de picture, zowel online als nu ook offline. In samenwerking met Denksport zijn er nu ook Squlaboekjes verkrijgbaar. Ideaal voor de vakantie, lange autoritten of gewoon op een regenachtige middag. Wij mochten ze uittesten en ik kreeg ook een extra setje om te verloten.

Squla & Denksport maken nu offline leren ook leuk

Squla maakt leren leuk

Squla kennen we al langer als een platform waar kinderen spelenderwijs kunnen oefenen in verschillende (basis)schoolvakken. Door thuis op een leuke manier te oefenen krijgen kinderen meer zelfvertrouwen en leerplezier. Hierdoor gaan ze met plezier naar school en komen ze ook goed mee in de lessen. Om die reden ging Denksport Junior vorig jaar een samenwerking aan met Squla. De Denksport Junior puzzels zijn namelijk ook een leuke vrijetijdsbesteding en helpt daarbij indirect woordenschat en denkvermogen van kinderen te vergroten! Met deze samenwerking werd Squla naast online leuk leren, nu ook offline leuk leren.

Squla spelend leren boekjes

Dit jaar verschijnt er een serie van vier Squla spelend leren boekjes. Elk boekje krijgt zijn eigen focus; letters, cijfers, vreemde taal en topografie. Alle boekjes zijn voor kinderen vanaf 6 jaar (groep 3/4/5), hebben 64 pagina’s. De boekjes zijn los te koop in de winkels voor € 5,95 of te bestellen op in de Denksport online shop.

Squla Denksport Letterflat

Letterflat – Taal- en spellingspret van A tot Z: In de Letterflat is van alles te beleven. Q stelt je graag voor aan de bijzondere bewoners van het gebouw. De één is dol op de au/ou en de ander wil alles weten over de betekenissen van woorden. In deze flat word je vanzelf een taalkampioen.

Squla Denksport Rekenhotel

Rekenhotel – Check in en reken mee: In het Rekenhotel draait alles om getallen en sommen. Q geeft je graag een tour. Van het zwembad tot je kamer en de bar in het Rekenhotel: overal is wel wat te rekenen. Kom binnen en stap als een rekenwonder weer naar buiten!

Squla Denksport Vlucht Q

Vlucht Q – Op avontuur met vreemde talen: Kom naar het vliegveld en maak je klaar om mee te gaan met Vlucht Q. In de vertrekhal ontmoet je mensen uit Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje, Italië. Leer woordjes en zinnetjes in hun taal. Zo ben je helemaal klaar voor de reis.

Squla Denksport Topotrein

Topotrein – Verken de wereld per spoor: De Topotrein staat klaar voor vertrek. Stap in, dan laat Q je meer zien van onze wereld! Je maakt onderweg kennis met allerlei landschappen en culturen, in landen dichtbij en ver weg. Zo ontdek je tijdens de rit met de Topotrein steeds meer over aardrijkskunde.

Wat vonden wij ervan?

Squla is momenteel weer helemaal in bij ons thuis. Misschien komt het omdat we op regenachtige dagen een paar keer op het Squla schoolaccount hebben ingelogd. Ook werd de app van het Familiebordspel (sorry kan hem helaas niet meer vinden in de Appstore en ik weet ook niet meer hoe we eraan gekomen zijn…) gespeeld. Omdat de jongste lezen niet zo leuk vindt, doen we nu elke avond een spelletje en moet zij de vragen voorlezen. Zo wordt het dus een win-winsituatie voor iedereen.

De boekjes van Squla en Denksport kwamen dan ook op het juiste moment. Mijn dochter wil nu namelijk de hele dag het bordspel spelen, maar helaas heb ik niet altijd tijd (en met haar zus wordt altijd ruzie) en wil ik ook niet dat ze de hele dag achter het schermpje zitten. Nu kunnen ze dus aan tafel met pen en stiften en vermaken ze zich zo prima.

De Squla boekjes zijn voor vanaf 6 jaar voor de groepen 3/4/5, maar omdat er best veel leesteksten in staan, moet mijn jongste nog wel een beetje worden geholpen bij sommige opdrachten. Ook zijn sommige vragen uit bijvoorbeeld de Quiz, nog iets te moeilijk voor haar. Mijn oudste dochter is 10 / groep 7, en dus eigenlijk al iets te oud. Maar de opdrachten die haar zus te moeilijk vindt, lost zij met alle liefde op. Zo is iedereen blij en kan ik deze boekjes zeker aanbevelen voor de aankomende vakantietijd. Leuk voor op de achterbank, in het vliegtuig of lekker op de camping.

Winactie Squlaserie van Denksport

Naast een setje van de bovengenoemde Denksport Squlaboekjes, mag ik ook een setje met alle 4 de edities verloten. De winnaar is

 • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Spread the love

44 thoughts on “Squla & Denksport maken nu offline leren ook leuk

 • amanda vd broek says:

  wat een leuke actie! mijn dochter gaat naar groep 3 en is 6 jaar. Het zou superleuk voor haar zijn :). Squla speel ze al op de pc en zeer leerzaam

 • Suzanne Hin (Sue Hin op Facebook) says:

  Leuk! Mijn meiden zijn ook dol op Squla (bordspel en online) en puzzel boekjes doen ze ook erg graag. Mijn jongste dochter is deze week 6 geworden en die zou denk ik de letterflat het leukst vinden omdat ze die het meest zelfstandig kan doen. Mijn oudste dochter van 9 heeft moeite met rekenen dus ook al zit ze een groep hoger dan aangegeven ik denk dat ze van het rekenhotel nog wel veel profijt van kan hebben.

 • Ingrid Hopster says:

  Ik denk dat vlucht Q hier populair zal zijn omdat Quinten het en leuk vind om vreemde talen te leren en omdat zijn vrienden hem vaak Q noemen.

 • Angelique de Vries says:

  Ik doe graag mee met deze leuke actie! Vlucht Q zou hier favoriet zijn bij mijn zoontje. Hij is 6 maar zeer geïnteresseerd in talen en kan ook al best wat Engels praten voor zijn leeftijd.

 • Voor mijn jongste bonusdochter de letterflat en het rekenhotel. En voor de oudste de topotrein en vlucht Q. Eerlijk verdeeld, voor onderweg naar Frankrijk deze zomer!

 • Kelly Aarts says:

  Deze boekjes zou mijn dochter van 7 jaar superleuk vinden! Denk dat zij het rekenhotel het leukst zou vinden.
  Squla vindt ze erg leuk om op de IPad te spelen (volgens mij kon je een paar jaar geleden het bordspel nog wel downloaden uit de Appstore, maar bestaat dat daar nu niet meer…. wij hadden het ook, erg leuk!)
  Deze boekjes zal ze dus vast ook super vinden!

 • Wat een leuke boekjes! Een favoriet kiezen is moeilijk, want na het lezen van de omschrijvingen lijken ze mij echt allemaal leuk! Als ik dan toch iets moet zeggen, dan lijkt De topotrein me het leukst.

 • Trotsema fati says:

  Ik doe super graag mee voor mijn kinderen mijn dochter gaat rekenhotel zeker leuk vinden ze rekent graag en mijn zoontje wordt zeker blij met letterflat?

 • Ingrid langstraat says:

  Wat een leuke boekjes. Mijn dochter oefent niet graag, maar deze boekjes vindt zij vast erg leuk. Het bordspel is ook leuk zo te lezen in de blog! Ik denk dat mijn dochter de topotrein het leukste vindt!

 • Marian B says:

  Mijn zoontje wil op vakantie net als wij puzzelen zegt hij. Met deze boekjes gaat dat lukken! Hij houdt van rekenen en uitdagingen, ik denk dat hij het Rekenhotel daarom het leukst zal vinden. Zo blijft hij ook een beetje bij tijdens de vakantie.

 • De oudste zou de topotrein kiezen, de middelste het rekenhotel en de jongste de de letterflat of vlucht Q, die is momenteel erg met zowel Nederlandse als Engelse taal bezig

 • Ik denk dat mijn kleinzoon ( hij is 8 jaar) de Letterflat als eerste zal gaan doen. En Topotrein is vast favoriet bij mijn kleindochter(Zij is 7 jaar).
  Ik volg op Bloglovin en ik doe heel graag mee voor deze Squla- en Denksportboekjes.

 • Rianne Weerd says:

  Wat een leuke puzzelboekjes. Onze twee kinderen zullen hier samen met plezier in puzzelen. Ik denk dat de oudste aardrijkskunde erg interessant zou vinden, terwijl haar zusje alsv eerste aan de gang zou gaan met rekenen

 • Sacha Oeij says:

  Ik loot graag mee voor Rekenhotel. Hoe hoger het getal hoe mooier onze zoon het vindt! Hij rekent nu al sommen uit van 100-20=80 . Hij pas naar Gr 3.???

 • Leuk om deze vakantie mee te nemen in de auto voor onderweg! Ik denk dat mijn kinderen de Letterflat en het Rekenhotel erg leuk zullen vinden

 • Gaaf! Rekenen vindt Alyssa erg leuk, maar toen ik een poging deed om haar uit te leggen wat topografie is leek dat haar ook erg interessant!
  Ze houdt gewoon van leren, dus elk boekje zal ze ongetwijfeld heel veel plezier mee beleven!

 • Bianca Fenna says:

  Mijn jongste dochter is een echt rekenwonder dus haar absolute favoriet zal waarschijnlijk Rekenhotel zijn, al zou ze de Topotrein ook erg leuk vinden.

 • Karen de Jong says:

  Wat een leuke actie!! Ik vind het erg fijn om te zien dat onze dochter spelenderwijs erg veel leert dankzij squla!! Rekenen vind ze nog wat lastig en we krijgen van school weinig ondersteuning dus ik doe graag mee voor het rekenhotel!!

 • Katrien van den Heuvel says:

  Dit is echt een fijne actie!! Onze Lucas heeft al zoveel geleerd dankzij Squla!! Hij is geen hele sterke leerling maar is ver vooruit gegaan dankzij Squla! En het belangrijkste: hij vind het nog leuk ook! Wij doen graag mee voor het Rekenhotel

 • Linda Smeets says:

  Super leuk en leerzaam! Ik doe graag mee voor mijn dochter en denk dat ‘Letterflat’ en ‘Rekenhotel’ de favorieten zullen zijn.

 • Sharon v Bregt says:

  Ik ga graag voor Vlucht Q – Op avontuur met vreemde talen. We zijn laatste vakantie geweest naar Spanje en dan leer ik mijn kids een paar woorden Spaans. Dat vinden ze dan ook helemaal leuk, voornamelijk groeten in het Spaans is dan echt een hype. Dit boekje zou erg leuk zijn voor ze.

 • Letterflat is hier de favoriet!!!! Heb ze bij de AH al.eve bekeken en ze zien er echt uitdagend uit.
  Ideaal voor op vakantie… moet zeggen dat rekenflat en vlucht q mij ook erg aanspreken..
  Wie weet mogen we het binnenkort uitproberen.

 • Letterflat. Mijn zoontje gaat naar het eerste leerjaar en hij vind het nu al superleuk om met letters en woordjes bezig te zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.