Kneipp al 130 jaar verwenmomente

Kneipp al 130 jaar verwenmomenten

Enige weken geleden ontving ik van Kneipp een mooi pakket met hun producten ter ere van hun 130-jarig bestaan. Deze box zat vol met hun heerlijke verwenproducten en de vraag was aan mij of ik mijn Kneipp-verwenmoment wilde delen. Dit heb ik gedaan natuurlijk en maakte daarvoor mijn eerste stop-motion TikTok-filmpje. Tot mijn grote verrassing ontving ik een mailtje dat ik één van de winnaars ben geworden die 3x een heerlijk Kneipp-verwenmomentenpakket mag verloten onder mijn volgers. Ook zo’n fan van Kneipp? Doe dan snel mee!

Al 130 jaar verwenmomenten

Iedereen kent het wel, dat moment dat je even tijd voor jezelf hebt. Dit kan zijn 2 minuten ’s ochtends onder de douche of ’s avonds een keertje lekker uitgebreid in bad. Kneipp is daar bij één van mijn favoriete bad- en doucheproducten, zoals de Kneipp Mint-Eucalyptus met een verfrissende werking op lichaam en geest en nieuwe Kneipp Goodbye Stress collectie die je net even dat duwtje in de rug geeft om energieker door het leven te gaan.

Dit jaar bestaat Kneipp maar lieft 130 jaar. In 1891 werd het merk opgericht door Sebastian Kneipp. En op 17 mei j.l. was het ook precies 200 jaar geleden dat deze Duitse pastoor en gezondheidspionier werd geboren. Een dubbel jubileum voor Kneipp dus! 

Sebastian Kneipp

In Duitsland is Sebastian Kneipp zeer bekend vanwege zijn effectieve waterkuren. Deze worden die nog steeds in veel spa’s worden toegepast. Zo hielp hij honderden mensen belangeloos met het oplossen van hun gezondheidsproblemen. Ook schreef hij diverse boeken zoals ‘Meine Wasserkur’ (Mijn waterkuur) met tips die ook nu nog steeds actueel en effectief zijn, zoals bijvoorbeeld het nemen van een koude douche.

Sebastian Kneipp richtte in 1891 het merk ‘Kneipp’ op, samen met zijn vriend de apotheker Leonhard Oberhäußer. Kneipp wilde hiermee de continuïteit van zijn jarenlange onderzoek en kennis waarborgen en gaf Oberhäußer het recht om farmaceutische en cosmetische producten te ontwikkelen en te distribueren met de naam en afbeelding van Sebastian Kneipp, wereldwijd.

Schot in de roos

De allereerste Kneipp-producten waren meteen een schot in de roos. Dat waren dragees tegen obstipatie, kruidenthee, kruidenpoeders en diverse tincturen. Al snel werden deze producten verzonden naar vele klanten in heel Duitsland. Rond 1900 kwamen daar de eerste cosmetische producten bij zoals haartonics en kruidenzepen. En toen ging het snel.

Tussen de jaren ‘50 en ’70 groeide het merk Kneipp steeds harder en startte Kneipp ook in de Benelux met een dochteronderneming. De natuurlijke Kneipp-producten kwamen zo ook in de badkamers in Nederland, België en Luxemburg terecht. En hoewel het Kneipp-assortiment in de Benelux continu is uitgebreid met nieuwe productlijnen in andere segmenten zoals face care en lipcare, zijn ook de klassiekers zoals Mint-Eucalyptus en Amandelbloesem nog steeds geliefd bij veel mensen.

Wereldwijd ontspannende verwenmomenten

Tegenwoordig worden de producten van Kneipp wereldwijd in 18 landen verkocht. Onder meer ook in Japan en Amerika. Wat 130 jaar geleden in een apotheek in Würzburg begon, is daarmee uitgegroeid tot een ‘global brand’ met zo’n 650 medewerkers. De missie van Kneipp is om iedereen dagelijks ontspannende Kneipp-verwenmomenten te bieden die bijdragen aan een gezond en gelukkig leven.

@mamasliefste

130 jaar Kneipp heeft al voor veel verwenmomentjes gezorgd Dit is de mijne! Bad, Kneipp, wijn en een goed boek! @kneipp #kneipp130jaar #verwenmomentje

♬ C.R.E.A.M. (Cash Rules Everything Around Me) (Instrumental) – Wu-Tang Clan

Winactie 3x Kneipp verwenmomentenpakket is gesloten

Met dank aan Kneipp mag ik maar liefst 3x een heerlijk verwenmomenten Kneipp-pakket verloten.

Winactie 3x Kneipp verwenmomenten pakket
  • De winnaars zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee met een van de andere winacties in Mama’s Liefste

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

138 thoughts on “Kneipp al 130 jaar verwenmomenten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.