Blog | Grijze haren alert

grijze haren 2Er is helaas geen ontkomen meer aan. Waar ik eerst er nog mee weg kwam, door die ene enkele grijze haar eruit te trekken. Maar het werden er steeds meer en was niet meer bij te houden. Ik word grijs…..
Dit weekend kwam ik een oproep tegen op Facebook dat onze kapper een kleur model zocht. Dat was het teken en ik gaf me op.

Iedereen weet dat er een dag zal komen waarop je moet toegeven dat je ouder wordt. Het is niet je IMG_4439leeftijd die dit verraad, maar het wordt zichtbaar op je hoofd. Ik heb het dan niet over eventuele rimpels, maar het ontstaan van grijze haren.
Bij de ene is dit iets wat eerder gebeurt dan bij een ander of beter of helemaal niet zichtbaar is. Ik heb vrij donker haar, dus zo’n witte haar er tussen valt direct op. Was er eerst nog een enkele boven op mijn hoofd, steeds vaker vond ik er eentje aan de zijkant. Omdat ik een vrij dikke haardos heb, kon ik er nog wel mee weg komen door ze eruit te trekken. Maar ja ze groeide ook weer terug en dan werd het zo’n klein wit sprietje dat dan uit stak.
Papa’s Liefste stelde me laatst de vraag of ik liever kaal of grijs zou zijn? Die keuze was niet zo moeilijk en ik besloot te stoppen met het uit trekken van de grijze haren, met als gevolg dat het steeds duidelijk zichtbaar werd. Verven was nog mijn enige redding om mijn ouderdom te verbergen.
De oproep, die ik dit weekend las op Facebook, kwam dus al geroepen. Bij onze kapper was er een leerling die op zoek was naar een model. De kleur zouden we ter plekke bepalen en het enige wat ik zou hoeven te betalen was de kosten van de verf.
Gisteren was het dan zover en mocht ik plaats nemen in de kappersstoel. Samen met een van de professionale kapper is de salon werd de kleur gekozen. MIjn vader, die de middag op de meiden zou passen, had gezegd dat bij de kleur blauw, die je veel ziet tegenwoordig, wel mooi zou vinden. Nou dat vond ik nog een beetje te uitgesproken en we besloten voor een kleur bruin te gaan, dicht bij mijn eigen haar kleur.

IMG_4437 IMG_4440
Heel secuur ging de kapper te werk. Hij was zo geconcentreerd bezig dat er geen kapperspraatje in zat. Na een uurtje zat de verf er in en moest het intrekken. Ik had er eigenlijk helemaal niet bij stil gestaan dat het zo lang zou duren, want ik zat nu al bijna 2 uur in de stoel.
Na het uitwassen van de verf, kon ik het eerste resultaat in de spiegel zien, geen grijze haar meer te bekennen! Wel was de kleur wat donkerde uitgevallen dan ik had verwacht, even wennen.
Om het resultaat van de kleur echt goed te kunnen zien, wilde hij het nog even fohnen. Nu heb ik dik, krullend, tegen kroes aan, haar. Fohnen is daarbij meestal niet zo’n goede keuze. Ik doe dat snel nooit en laat mijn haar liever aan de buitenlucht opdrogen. Ook begon de tijd wel wat te dringen om mijn vader af te lossen. Maar ja om hem toch het goede eindresultaat te kunnen laten zien, liet ik het toe. Hij begon goed met een diffuser, maar stapt te toch over op de gewone fohn. Het resultaat, geen krullen meer en een grote bos haar. Snel haalde bij zijn begeleider er bij en die probeerde met een trucje er nog wat krullen in de maken, maar dat was eigenlijk er geen redden meer aan.
Gelukkig was het verven een stuk beter gelukt en kreeg hij daar een hele goede beoordeling voor.

IMG_4444 IMG_4443

Zelf moet ik er nog wel een beetje aan wennen. Wat ik al zei is de kleur wel donkerder dan mijn eigen kleur. Ook voelt het ander aan, met dat laagje verf erover. Hopelijk zal dat met een paar keer wassen en de tijd allemaal wat meer eigen worden. Wel ben ik nu voorlopig weer grijze haren vrij!
Wat me wel heel erg tegen viel was de tijd die ik er mee kwijt was. Ik dacht dat als ik met 2 uurtjes (wat ik al lang vind in de kappersstoel) wel weer op weg naar huis zou zijn. Nou ik heb bijna 3,5 uur in de stoel gezeten. Wie heeft daar nou de tijd voor?  En helemaal omdat met grote regelmaat te moeten doen. Want nu ik 1x mijn haren heb geverfd, ben ik ook bang dat ik nu niet mee terug kan, tot dat ik heel mooi grijs geworden ben.

grijze haren

Verf jij je grijze haren?

Spread the love

5 thoughts on “Blog | Grijze haren alert

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.