Review| Marley Spoon

Marley SpoonEnige tijd geleden probeerde we al eens de boxen van HelloFresh en van Mathijs. Vorige week was het de beurt aan de box van Marley Spoon. Via Facebook had ik al een paar keer een aanbieding voorbij zien komen met €25 korting bij de bestelling van de eerste box. Dat leek me een hele goede aanbieding en zo bestelde ik dus voor 4 dagen de box van Marley Spoon.

De bestelling
Het aanmelden en aanvragen van de Marly Spoon box ging vrij snel. Via de advertentie op Facebook kwam ik op de homepage. Er worden 2 boxen aangeboden; een voor Classic box voor 2 of de Familiebox.
De Classic Box is de bestseller Kies elke week uit zeven lekkere recepten en bepaal zelf hoe vaak je wilt koken. De porties zijn groot genoeg om een klein kind mee te laten eten. Je kunt natuurlijk ook de overgebleven porties de volgende dag meenemen naar kantoor!  Van €36,00 tot €48,80 per week
De Familiebox is perfect voor 2 volwassenen en 2-3 kleine kinderen. Kies elke week uit 5 recepten zelf uit wat je wilt gaan koken. Deze box is helemaal op families afgestemd, ook kinderen zijn er gek op! Van €48,80 tot €74,40 per week
Fijn is dus dat je zelf je box kan samenstellen met de gerechten die je lekker vind. De verrassing is wel minder, maar je weet zeker dat je niets iets krijgt voorgeschoteld dat niemand aan tafel lust.
Je hoeft bij Marley Spoon ook niet meteen minimaal 2 boxen af te nemen en online kun je je bestellingen makkelijk een weekje overslaan of stop zeggen tot aan 6 dagen voor de bezorgdatum.

De levering
De levering werd netjes aangekondig per mail en per SMS. Wij waren gewoon thuis, want de kwamen pas toen ik de meiden in bed aan het leggen was. Mocht je nu niet thuis zijn, dan kan de box ook bij de buren worden afgegevend/

IMG_4021 IMG_4024

Unboxing
Ondanks dat je zelf de maaltijden kan kiezen, blijft het toch een verrassing wat je in de doos zal aantrekken. Opvallend was dat ipv losse ingredienten, alle maaltijden netjes in een papieren zak samen verpakt zaten. Handig voor alles je alles in een keer wilt pakken voor het koken, maar ik moest toch even kijken hoe ik dat het beste in de koelkast kon bewaren.Ik heb toch besloten om alles in de zakken te laten zitten en pas te openen bij de bereiding. In de box zat naast de menukaarten ook een geschreven kaartje van Roy. Leuke persoonlijke touch
IMG_4023 IMG_4022

Dag 1; Frisse zalm
De eerste dag besloten we de maaltijd met vis te eten. Dat was de Frisse zalm met IMG_4028groene bonen en aardappelpuree. Bereidingstijd 30 minuten.
Heel prettig vond ik dat alles in de zak ook gebruikt werd. Bij Hello Fresh moest je toch nog goed opletten of er in het recept niet op eens maar de halve krop sla nodig hebt, maar je wel een hele hebt gekregen.
De recepten kaart is duidelijk geschreven en met behulp van de korte stappen en de bijbehorende foto’s was het super simpel. Vanavond kookt Papa’s Liefste en ik samen en was het helemaal zo gepiept.
Vis, en zeker zalm, is niet iets wat onze dames graag eten, maar samen gemengd met de aardappelpuree en de boontjes, aten de beide dames zowaar hun bord leeg. Dag 1, geslaagd

Dag 2; Rode Pesto tagliatelle
Omdat we na vandaag een wat rommelige week tegemoet gingen, besloten we eerst de maaltijden te eten met het vis en vlees, omdat die wat gevoeliger zijn voor bederf. In de maaltijd van vandaag was er kalkoen verwerkt. Ik blijf het jammer vinden dat de maaltijden in de box veelal maaltijden zitten met pasta. Ik snap het wel, maar zou het toch fijner vinden als ik de pasta maaltijden naast de maaltijden uit de box zou kunnen serveren, omdat die altijd lekker makkelijk en snel klaar zijn.
Deze maaltijd had ook een bereidingstijd van 30 minuten. Voor de zekerheid had ik wat extra pasta toegevoegd. Achteraf gezien was dat helemaal niet nodig, want de maaltijden zijn groot genoeg voor ons alle vier. Ook deze maaltijd werd goed gegeten en goed gewaardeerd . (sorry vergeten een foto te maken)

Dag 3; Gnocchi ovenschotel
Deze maaltijd aten we inderdaad pas na het weekend. Maar omdat de ingredienten bestonden uit die wel wat langerIMG_4319 in de koelkast bewaard konden worden, was dat geen probleem. Ik was een beetje sceptisch over de gnocchi en of de meiden dat wel zouden zien als pasta. Maar ik had me voor niets zorgen gemaakt. Want de beide dames proefde de onbekend gnocchi dapper en waren meteen verkocht. Dit resulteerde in het stiekem stelen van de gnocchi van mijn bord en bedelen om meer. Ook Papa’s Liefste was aangenaam verrast en noemde het zelf een maaltijd van restaurant niveau!

 

Dag 4; Kimchi aardappelen
Deze maaltijd had ik gekozen omdat ik wel benieuwd was naar de pittig ingelegde kool uit Korea.IMG_4383 Dat zou ik nou niet zo snel in de supermarkt tegen komen en laat staan te weten wat er mee te doen. Deze kool zat in een blikje en moes t eerst uitlekken. Dit had ik niet goed gelezen, want ik had het vocht moeten opvangen en bewaren. Maar na het openen van het blikje rook ik al dat deze kool heel pittig zou zijn. Ik besloot zelf de kool maar extra af te spoelen, want de meiden zouden dat zeker veel te pittig vinden. Dat was maar goed ook, want de kool was zeker meer dan pittig. Ik vond het wel lekker, maar de rest van mijn tafelgenoten toch wat minder.

Conclusie; Alle maaltijden zijn ons zeer goed bevallen. De meiden hebben alles netjes geproefd en zelfs nieuwe dingen leren eten Dat is ook eigenlijk de reden waarom ik een box bestel. Naast het feit dat ik niet hoef te bedenken wat we gaan eten, eten we ook weer eens iets anders en ontdekken we nieuwe smaken. De kwaliteit van de producten was zeer goed en de maaltijden smaakte uitstekend. De kosten zijn vergelijkbaar met HelloFresh, slechts €0,90 duurder. Van alle boxen die we tot nu toe geprobeerd hebben staan, deze bovenaan

Welke box hebben jullie al geprobeerd en wat vonden jullie er van?

Spread the love

2 thoughts on “Review| Marley Spoon

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.