Alka creme

Ik ga op vakantie en neem mee… Alka Crème

Ook op vakantie moet je – als moeder – goed voorbereid zijn op kleine ongelukjes en ongemakken voor je kinderen en jezelf. Daarom ga ik niet op vakantie zonder een goed gevulde toilettas met EHBO-spullen. Gewoon uit voorzorg! Eén van de producten die zeker niet mag ontbreken is een kleintje Alka Crème. Ideaal als gezichts- en bodycrème, maar ook een SOS-crème bij verbranding en jeuk van insektenbeten. Deze 60ml tube is dus ideaal voor een mooie zomerhuid thuis en op reis, en hij mag gewoon mee in de handbagage. Lees alles over deze fijne crème en maak kans op een kleintje Alka Crème voor in jouw tas.

Een gezonde huid

Wist je dat je elke maand een compleet nieuwe huid krijgt? Daarbij is de juiste zuurgraad van je huid belangrijk om dit proces goed te laten verlopen. Een huidcel groeit namelijk het beste bij een pH-waarde tussen de 7.5 en 8.5. Wanneer een cel meer naar de oppervlakte komt, wordt zijn omgeving steeds iets zuurder. Een goede basische crème helpt om de pH-balans van je huid te bewaren en klachten te voorkomen. Alka Crème heeft een pH-waarde van 8.2 en neutraliseert zo het zuur en zorgt voor een gezonde huid. Het is dus goed om de dag te beginnen met het verzorgen van je huid, nog voordat je je zonnebrandproduct aanbrengt, of om de dag mee af te sluiten als je veel in de zon hebt gezeten. De crème werkt verzachtend voor de rode en gevoelige huid en helpt ook bij dat droge en trekkerige gevoel, wat je soms kan hebben.  

Zonnetje in de badkamer

De Alka Crème is dus geen zonnebrand, maar je hebt wel degelijk baat bij deze natuurlijke beschermer als je in de zon zit. De natuurlijke ingrediënten werken samen om je huid tegen de schadelijke UV-straling te beschermen. Zo bevat deze crème:

  • Kokosolie, wat weer rijk is aan antioxidanten, die de huid versterken en veroudering tegengaan.
  • Amandelolie met hydraterende vetzuren die droge huid, acné en striae aanpakken en vitaminen die haar gladder en jonger maken.
  • Jojoba-olie is het zonnetje in de badkamer, met natuurlijke beschermingsfactor 4 en een huidherstellende werking.
  • Sheaboter beschermt tegen UV-licht en is daarnaast rijk aan vitamine A, E en F, die de huid hydrateren en de elasticiteit verbeteren.
  • Co-enzym Q10 is essentieel bij het produceren van nieuwe huidcellen, maar maken we steeds minder aan naarmate we ouder worden.

Bescherming tegen jeuk, zelfs van de processierups

Jeuk, rode uitslag, vlekjes of bultjes kunnen na een lekker dagje buitenspelen veranderen in een vervelend nachtje vol kriebel. Maar ook ’s nachts kun je belaagd worden door muggen, waarna je de volgende dag niet kan stoppen met kriebelen. Zeker onze jongste dochter reageert daar heel heftig op, met als gevolg dat ze vorig jaar met 2 opengekrabte armen zat, wat resulteerde in krentenbaard. We zijn er dit jaar dus wat beter op bedacht en smeren we dagelijks met de Alka® Crème. Ook hier helpt de pH-waarde van 8.2 om de huid te beschermen tegen verzuring. Dat is belangrijk, want de kans op jeuk of uitslag is vele malen groter bij een zure huid.

De processierups

De afgelopen zomers zijn we in Nederland zeer geplaagd door de processierups. Bij deze rups zijn het de brandhaartjes die kunnen zorgen voor huidirritatie en uitslag. Dat komt doordat ze een eiwit achterlaten, waarop het lichaam kan reageren met de aanmaak van histamine. Deze natuurlijke afweerreactie zorgt vervolgens voor jeuk en andere vervelende klachten. Het eiwit houdt vooral van een zure omgeving en hecht zich minder snel aan een basische huid. Basische Alka Crème kan daardoor preventief werken tegen irritatie door de processierups. Ook voor wie al wel last heeft van de brandhaartjes is het niet te laat om te smeren. De crème neutraliseert het zuur in de huid en zorgt voor een ideale omgeving voor de huid om snel te herstellen. De natuurlijke ingrediënten hebben tegelijkertijd een antibacterieel, verzachtend en hydraterend effect.

Wat vinden wij van de Alka Crème?

Alka Crème

Na het enorm drama van vorig jaar met de muggenbulten bij mijn jongste dochter op haar arm, wat zo erg werd dat het krentenbaard werd, zijn we nu dus extra voorzichtig. Het vinden van een goede crème om dit te voorkomen was dus prioriteit nummer één. Ik was niet bekend met de Alka Crème, maar we kunnen nu zeker niet meer zonder. De crème is heerlijk zacht en heeft een licht tropische geur. De crème trekt snel in en voelt niet plakkerig aan. Je kunt je dus na het insmeren gewoon aankleden, zonder vlekken. De huid van mijn dochter is nu een stuk rustiger en ze heeft dus ook minder jeuk en irritaties. Naast de grote verpakking in de badkamer, heb ik ook een kleintje Alka crème in mijn tas zitten.

Prijs & verkrijgbaarheid van Alka Crème

Alka Crème is verkrijgbaar bij de vakdrogist, gezondheidswinkel, reformwinkel en online. Voor een optimale houdbaarheid is de crème vacuümverpakt in een lucht- en lichtdichte tube. Het kleintje Alka Crème van 60ml kost €14,95, een verpakking van 200ml kost €39,95. Alka Crème kan dagelijks worden gebruikt door zowel volwassenen als kinderen en is vrij van conserveringsmiddelen en kunstmatige geur- en kleurstoffen.

Winactie 5x kleintje Alka Crème is gesloten

Met dank aan BIEN PR mag ik 5x kleintje Alka® Crème verloten. De winnaars zijn bekend en hebben een mailtje ontvangen.

  • De winnaars zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee met een van de andere winacties in Mama’s Liefste

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

43 thoughts on “Ik ga op vakantie en neem mee… Alka Crème

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.