Wereld Tijgerdag

Wereld Tijgerdag – Win het Wildlife Weetjes Kwartet

Vandaag is het Wereld Tijgerdag. Ooit kon je tijgers over het hele continent van Azië vinden, maar doordat de mens steeds meer leefgebied in beslag nam, stroperij en illegale houtkap is er nu nog maar 4% van de natuurlijke leefgebied van de tijger over. In 100 jaar is het aantal in het wild levende tijgers gedaald van 100.000 naar minder dan 4.000 in 2010. Tijd voor actie dus! Zo werd 29 juli in 2010 uit te roepen tot Wereld Tijgerdag. Het doel van deze dag is om iedereen bewust te maken dat de tijger gered moet worden. Speciaal vandaag dan ook een toepasselijk winactie en maak kans op het Wildlife Weetjes Kwartet.

Wereld Tijgerdag

In 2010 werd Project Tx2 opgericht met als doel om in het jaar 2022 (het Chinese Jaar van de Tijger) het aantal tijgers in het wild te laten stijgen naar 6.400 tijgers, een verdubbeling van het aantal in 2010. In dit project zijn 13 landen aangesloten en ook het WWF is één van de drijvende krachten achter dit project.

Dit is wat er tot nu toe is bereikt:

Project Tx2
  • Het aantal tijgers in het wild is op dit moment gegroeid van 3200 in 2010 naar 3900 nu.
  • Nepal bereikte als eerste land een verdubbeling van tijgers in het wild: van 121 in 2009 naar 235 in 2018!
  • Ook in India gaat het beter met de tijgers, in juli 2019 was het aantal tijgers met 30 procent gestegen ten opzichte van 2014. Er zijn nu ongeveer 3000 tijgers in India!
  • In Kazachstan is een programma opgezet om tijgers te herintroduceren in de wilde natuur. In de eerste fase van het project worden ongeveer 25 tijgers uitgezet, en hopelijk stijgt hun aantal snel. 
  • Verder zijn er douaniers getraind in het herkennen en tegengaan van illegale handel en smokkel van tijgerproducten.
  • En zijn er speciale anti-stroperijeenheden opgeleid en voorzien van goede uitrusting.

Wildlife Weetjes Kwartet

Een goede manier om de tijgers in de toekomst ook te beschermen is het van belang om kinderen meer te weten te laten komen over de Tijgers. Met de Weetjes Kwartetten van Identity Games kom je veel te weten over verschillende onderwerpen. Nu ook over de wilde dieren in Afrika met Wildlife Weetjes Kwartet.

Wildlife Weetjes Kwartet

Het Wildlife Weetjes Kwartet is niet alleen een leuk spel.. het is ook nog erg leerzaam. Nu over de wilde dieren in Afrika, afgebeeld op extra grote kaarten. Op deze kaarten staan foto’s en ook nog eens interessante weetjes! Inclusief een superkwartet van 5 kaarten. Weet jij hoe hard een jachtluipaard kan lopen? Of hoe zwaar een nijlpaard is? En hoe oud kan een olifant worden?

Wildlife Weetjes Kwartet | 6 – 12 jaar | 2 tot 4 spelers | 20 minuten | Editie nederlands

Winactie 2x Wildlife Weetjes Kwartet is gesloten

Wildlife Weetjes Kwartet

Met dank aan Media Tornado mag ik 2x Wildlife Weetjes Kwartet verloten.

  • De winnaars zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee met een van de andere winacties in Mama’s Liefste

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Uitgelichte foto van PixaBay

Spread the love

44 thoughts on “Wereld Tijgerdag – Win het Wildlife Weetjes Kwartet

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.