Heerlijk ruikende was met wasparfum van Il Bucato di Adele

Heerlijk ruikende was in de wasmaschine met wasparfum van Il Bucato di Adele

Ik ben waarschijnlijk één van de slechtse huisvrouwen die je je maar kan bedenken. Uit schoonmaken en wassen haal ik totaal geen lol. De enige reden waarom ik het doe is dat ik me bij een opgeruimd en schoon huis beter voel. Voor wassen geldt dat ik niets heerlijker vind dan het ruiken van schoon wasgoed. Om die reden wilde ik dan ook graag de Wasparfum van Il Bucato di Adele proberen. Ik ontving het proefpakket en heb kunnen regelen dat ik er ook eentje mag verloten.

Heerlijk ruikende was met wasparfum van Il Bucato di Adele

Zeker met kinderen in huis, lijkt het wel alsof er aan die berg met was nooit een einde komt. Want naast alle kleren komen daar dan ook nog eens alle handoeken en beddengoed bij. Mijn hobby is het zeker niet en ik ben dan ook erg blij dat ik in het tijdperk leef van wasmachines en drogers. Waar ik wel blij van kan worden is de geur van pas gewassen kleding en handdoeken. Ook kan ik er ’s avonds al naar uitkijken om onder mijn vers gewassen dekbed te kruipen. Helaas blijft deze verse wasgeur altijd maar beperkt hangen. Vandaar dat ik ook erg benieuwd was naar de wasparfum van Il Bucato di Adele.

Wasparfum van Il Bucato di Adele

Zoals de naam al doet vermoeden, komt de wasparfum uit Italië. Il Bucato di Adele betekent dan ook “De was van Adele”. De wasparfum is een aparte geurtoevoeging voor je was. De collectie wasparfum bestaat uit 10 geuren wasparfums, gemaakt met muskusachtige, kruidige en bloemige aroma’s. Deze geuren houden zich goed op het wasgoed. De geur die het op de kledingstukken achterlaat, is daarna ook aanhoudend. De wasparfum is geschikt voor alle soorten textiel, zowel met de hand als in de wasmachine.

Dosering

Om de wasparfum te gebruiken bij het wassen, doe je deze in het bakje van de wasverzachter van je machine. Zo gaat het mee met de laatste spoelbeurt. Hoe sterk jij je wasgoed wil laten ruiken kun je zelf bepalen door de hoeveelheid van het parfum te verhogen of verlagen. Het advies is eerst te starten met een dosering van 10ml. Dit is een half flesje van een kadopakket, een klein dopje van een 150ml fles en een half dopje van een 500ml fles. De flessen zijn uitgerust met een kindveilige dop.

De geuren

 • ARGAN: Een warme toon van citrus en cyclamen, op een omhullende bodem van cederhout, musk en vanille.
 • PUUR WIT: Een bloemige toon met een hart van witte roos en geranium, verfraaid met lelietjes-van-dalen, musk en vanille.
 • BLAUWE DIAMANT: Een bloemige toon van orchidee, lelietjes-van-dalen en groene essences, op een frisse basis van witte musk.
 • FRISSE WAS: Een bloemige toon met een perzik en jasmijnhart, vers en levendig gemaakt door de aanwezigheid van citrusvruchten en vetiver.
 • ZONNIGE DAG:Een bloemige toon van roos en heliotroop, op een voet van mos en cederhout.
 • DRUPPEL: Een bloemige toon met een hart van witte bloemen en kaneel. De witte musk en de vetiver op de bodem maken het aangenaam en delicaat.
 • MOS EN LOTUS: Een bloemige toon van lotusbloemen en lelietjes-van-dalen, met een frisse achtergrond van eikenmos en cederhout.
 • OOSTERS GOUD: Een bloemige toon van bergamot en roos, verfraaid met warme essenties van vanille en hout.
 • VANILLE & MIRRE: Een zoete en pittige toon van kaneel en mirre, met een vleugje vanille en cederhout.
 • YLANG YLANG & JASMIJN: Een delicate bloemige toon van lelietjes-van-dalen en jasmijn, verrijkt met ylang-ylang, roos en lavendel.

Wasmiddel en wasverzachter

Naast de wasparfum verkoopt Il Bucato di Adele ook wasmiddel en wasverzachters. Zo vind je in de shop bijvoorbeeld het Wasmiddel en Wasverzachter Neutraal, die beide 100% vegan zijn. Deze supergeconcentreerde wasmiddel en -verzachter zijn geurvrij, zodat je zelf naar keuze de wasparfum kan toevoegen. De middelen zijn geschikt voor voor alle soorten stof, 100% veganistisch en niet getest op dieren.

Sport wasparfum van Il Bucato di Adele

Nieuw Wasparfum Sport

Nieuw in de shop van Il Bucato di Adele is de speciale Wasparfum Sport. Deze parfum bevat actieve moleculen die vieze sportluchtjes kunnen neutraliseren. Dit betekent dat je sportkleding (en andere items) herhaaldelijk worden geparfumeerd, ook tijdens intensieve activiteiten. Voor de geur is gekozen voor een bloemige noot met rozenhart, oranjebloesem, bergamot en een zeer belangrijke sandelhout en tonkakleurige basis.

De wasparfums zijn online te koop via https://www.ilbucatodiadele en via Bol.com

Wat vind ik ervan?

Ik vond het moeilijk kiezen welke geur ik het lekkerste zou vinden, dus koos ik het Proefpakket met daarin alle 10 de geuren in flesjes van 20 ml. Dat is per fles genoeg voor 1-2 wasbeurten. Zelf ben ik nog wat zuinig geweest en heb ik al 3 wassen gedaan met 1 flesje. Het toedienen is natuurlijk zo gemakkelijk als wat, gewoon in het wasverzachterbakje en de machine voegt het zelf op het juiste moment toe. De was komt er heerlijk ruikend uit en ook de droger haalt deze geur er niet uit.

Proefpakket wasparfum van Il Bucato di Adele

In mijn pakketje zat ook een monstertje met wasmiddel en wasverzachter. Beetje lastig is wel dat alles verpakkingen in het Italiaans zijn. Gelukkig zat er een begeleidende brief bij met uitleg in het Nederlands. Zo kan iedereen de was doen.

Lees ook: De 5 basistips voor het wassen van kleding

Winactie Wasparfum is gesloten

Ben je ook nieuwsgierig naar de wasparfums van Il Bucato di Adele? Doe dan mee aan de winactie, want ik heb een zelfde pakket als ik heb gekregen voor je klaar liggen. Hierin zit een proefpakket wasparfum en een monstertje wasmiddel, wasverzachter en hun nieuwe Sport Wasparfum. De winnaar is

 • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.
Spread the love

91 thoughts on “Heerlijk ruikende was in de wasmaschine met wasparfum van Il Bucato di Adele

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.