Trapbekleding | Wat kost een traprenovatie?

Bij het restylen van je huis, wordt de trap nog wel eens vergeten. In de meeste huizen is de trap te vinden in de gang en daardoor niet meteen in het zicht. Toch wordt de trap meerdere keren per dag intensief gebruikt en is de investering in goede trapbekleding het zeker waard. Vandaag kijken we naar de verschillende mogelijkheden en kosten.

Trapbekleding - Wat kost een traprenovatie? Door MyImages - Micha - Shutterstock

De trap is vaak het middelpunt van het huis, maar ligt niet meteen in het zicht. Maar omdat in de meeste huizen de trap in de gang zit, wel de eerste indruk als je je huis binnenstapt. Door het intensieve gebruik, kan de slijtage een doorn in het oog zijn. Een goede bekleding is dus zeker een goed investering als je de trap onder handen wilt nemen. Met de verschillende materialen waar je voor kunt kiezen, zijn ook de kosten trapbekleding zeer uiteenlopend.

Trapbekleding

De meest bekende trapbekleding is misschien wel tapijt. Dit materiaal voelt zacht aan de voeten, dempt het geluid en is relatief een goedkope keuze. Wil je nog goedkoper uit zijn, kies dan laminaat. Misschien niet waar je het eerste aan denkt, maar je kunt het prima gebruiken voor zowel de treden als de stootborden. Het gebruik van laminaat of hout geeft meteen ook een modernere look. Tot slot is daar ook nog de keuze voor Vinyl of PVC. Dit materiaal is erg leuk als je je trap in elke kleur of patroon wilt bekleden waar je aan maar kunt denken.

Door David Hughes - Shutterstock

Lees ook; Een heel nieuwe interieur met fotobehang

Kosten

De kosten voor het renoveren van je trap zijn afhankelijk van een aantal factoren. Want naast het materiaal waarvoor je kiest, kun je er ook voor kiezen om alleen de treden opnieuw te bekleden of de gehele trap. In dat geval worden ook de zijkanten meegenomen en de stootborden. Dat laatste hoeft natuurlijk niet als je een open trap in huis hebt. Die trap is natuurlijk het goedkoopste om te bekleden. Als je de zijkanten niet meeneemt, komen de kosten uit op circa €575. Heb je een dichte trap en laat je alles bekleden, dan zijn de kosten wellicht €1275.

Kijk hier voor de verschillende trap renoveren prijzen Voor de exacte prijs is het verstandig om een offerte (of meerdere) op te vragen.

Welke bekleding heb jij op de trap?

Stock Photos van Shutterstock

Spread the love

3 thoughts on “Trapbekleding | Wat kost een traprenovatie?

  • Yessica leidner says:

    Zo wauw wat duur nog geen 3 weken geleden hebben wij onze trap laten bekleden zijkanten alles voor 150.00 en onze zolder trap moet ook nog gedaan worden dat doen wij als onze vakantie geld binnen is.
    En hebben het bekleed met vloerbedekking die wij uit onze flat 3 jr geleden mee genomen dus die lag bij ons op zolder daar heeft die meneer van de trap bekleed was een hele dure vloerbedekking en meneer zei zelf dat dat moeilijk te snijden was maar wat is dat mooi geworden

    Moet wel erbij vermelden dat die meneer een eigen bedrijf heeft en vroeg of wij ermee akkoord gingen zonder bon,met bon moesten wij meer vetalen dus dat was niet xo moeilijk waar wij voor kozen haha zonder bon

  • Wij zouden onze trap ook willen renoveren. De verf is versleten en we zouden ook graag wat meer demping willen. Wellicht maken we gebruik van een combinatie met hout. Zo ziet de trap er vast ook nog modern uit!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.