Tips voor een keuken met een moderne uitstraling

Je houdt van modern en bent op zoek naar een nieuwe keuken. Dus ga je voor een moderne keuken, dat mag logisch zijn. Maar wat kun je allemaal doen als je een keuken met een moderne uitstraling wilt hebben? Is het alleen een kwestie van vormgeving of komt er meer bij kijken?

Tips voor een keuken met een moderne uitstraling

Strak en stralend

Oké, de vormgeving van de keuken is uiteraard datgene wat het snelst in het oog springt. Net als de kleur. Dus kies je voor strakke lijnen voor je keuken en ga je voor de kleur wit, eventueel zwart en vooral ook glimmend… Maar door te kiezen voor mooie combinaties kun je het geheel wel spannender maken. Kies eens een andere kleur muur, die echt afsteekt bij je kastjes. Ga voor een houten blikvanger, die het geheel net even een spannende touch geeft. Of varieer de stijl met een andere stijl, zoals industrieel of misschien zelfs wel vintage. Maak er jouw eigen persoonlijke mix van en de keuken zal naadloos bij je passen!

Accessoires

Keukenaccessoires zijn tegenwoordig ook echte blikvangers en kunnen dan ook een hoop voor de sfeer van je keuken doen. Een luxe keukenkraan geeft immers een heel andere sfeer dan een nostalgische kraan uit de echte boerenkeuken. Een exclusieve keukenkraan, die naast een strakke uitvoering ook nog een extra kleur heeft, kan de kleur in de keuken ook mede bepalen. Kies een chromen kraan met een paars randje, om maar iets te noemen, en laat deze kleur hier en daar in terugkomen. Als je dit heel subtiel doet, krijgt je keuken net een andere ambiance en blijft toch heerlijk modern. Een keukenmengkraan of een zwart matte kraan, een inbouwkraan of zelfs een kraan die het water al voor je kookt: in alle varianten kun je meerdere stijlen vinden. Ook de uitvoering van de koelkast, de magnetron of oven of zelfs je keukenlamp: zorg dat ze allemaal dezelfde look uitstralen waarmee je keuken een mooi geheel krijgt.

Vloer

En vergeet de vloer niet! Door ook de kleur of het materiaal van de vloerbedekking aan te passen ben je al een heel eind op weg. Een betonnen vloer is prachtig, maar een witte plavuizen vloer uiteraard ook. Probeer eens via een app jouw keuken al voor je te zien! 

Lees ook: Voordelen van een composieten aanrechtblad

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.