preventieve health check

Preventieve health check | Snel inzicht in jouw gezondheid

Ervaar jij geen lichamelijke ongemakken? Maar wil je gewoon graag inzicht in je gezondheid verkrijgen? Dan zal het in de reguliere gezondheidszorg niet mogelijk zijn om medisch onderzoek te laten verrichten. Gelukkig kun jij zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt namelijk buiten de reguliere gezondheidszorg om medisch onderzoek laten verrichten. Met een preventieve health check kun jij snel inzicht krijgen in jouw gezondheid. Welk onderzoek of welke onderzoeken wil jij preventief laten verrichten?

Deze onderzoeksmogelijkheden zijn er

Als je wilt weten hoe het met jouw gezondheid gesteld is, heb je diverse mogelijkheden. Er zijn allerlei verschillende medische onderzoeksmethoden voor handen. Zo kun je bijvoorbeeld een bloedonderzoek laten uitvoeren. In je bloed zijn onwijs veel waarden zichtbaar. Je moet hierbij denken aan ontstekingswaarden en hormonen maar ook aan vitamines. Middels een bloedonderzoek kun je dus een heel algemeen beeld van je gezondheid vergaren. Wil jij graag een zo goed mogelijk beeld van je totale gezondheid verkrijgen? Dan kun je een total bodyscan laten uitvoeren. Zoals de terminologie eigenlijk al weggeeft gaat het om een totale health check. Middels diverse medische onderzoeken wordt jouw gezondheid in kaart gebracht. Er is een heel scala aan onderzoeksmethoden voor handen die hiervoor kunnen worden ingezet.

MRI-scan van het hoofd

Een onderzoeksmethode die veelvuldig wordt ingezet betreft de MRI-scan. Dit is een radiologisch onderzoek waarbij met magnetische velden een beeld wordt gevormd. Dit beeld is doorgaans heel nauwkeurig. Wil je bijvoorbeeld een MRI hersenen laten uitvoeren? Dan zijn vanzelfsprekend de hersenen op beeld goed zichtbaar. Maar ook bijvoorbeeld jouw holtes worden zichtbaar bij een MRI van het hoofd. Het is dan ook niet zonder reden dat de MRI-scan onderdeel is van alle mogelijke bodyscans. Deze onderzoeksmethode is simpelweg heel effectief gebleken. Bovendien kun je een MRI-scan heel breed inzetten voor het onderzoeken van tal van verschillende lichaamsdelen.

Waarom een preventieve health check?

In de reguliere gezondheidszorg worden medische onderzoeken pas ingezet als men lichamelijke ongemakken ervaart. Maar eigenlijk is het dan al te laat. Wellicht niet voor de behandeling ervan. Maar eigenlijk zou het veel mooier zijn als je überhaupt geen lichamelijke ongemakken krijgt. Je kunt de lichamelijke ongemakken beter proberen te voorkomen. Uiteraard zijn er altijd aandoeningen die je niet had kunnen voorkomen. Maar er zijn ook aandoeningen die met een vroegtijdige opsporing van risicofactoren wel voorkomen hadden kunnen worden. Het is dus heel waardevol om je te richten op preventie. Zie het als een waardevolle investering in je eigen gezondheid. Een preventieve health check kan een hoop leed voorkomen en zorgen voor geruststelling.


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.