Een opgeruimde start

Een opgeruimde start met goede kasten

Mijn oma zei het vroeger altijd al: een opgeruimd huis is een opgeruimde geest. Nog steeds waar, want het is moeilijk om tot rust te komen in een huis waar van alles rondslingert. Een rommelige woning zorgt voor drukte in je hoofd. Hoog tijd dus voor een grote schoonmaak zodat jij en je woning opgeruimd aan het nieuwe jaar kunnen beginnen! Een paar goede kasten kunnen daar goed bij helpen.

Een opgeruimde start met goede kasten

Kasten

Kasten zijn onmisbaar in een opgeruimde woning, je moet toch ergens al dat rondslingerende kinderspeelgoed in kwijt kunnen? Tegenwoordig zijn er erg veel verschillende soorten kasten verkrijgbaar. Ze kunnen een praktische of decoratieve functie hebben, of alletwee tegelijk. Is jouw woning ook altijd een rommeltje? Misschien is het dan tijd voor een nieuwe kast! 

Hoge kasten

We zeiden het al: er zijn veel verschillende kasten met verschillende functies. Slingeren er altijd overal boeken en tijdschriften rond? Dan mis je wellicht een mooie boekenkast. Kun jij je servies amper kwijt in de keuken? Dan is een buffetkast een handige en trendy oplossing. Buffetkasten bieden een zee van praktische opbergruimte en zijn ook nog eens een echte eyecatcher. In de bovenkast kun jij je mooie servies kwijt, terwijl de spullen die je liever uit het zicht hebt, opgeborgen kunnen worden in de onderkant. De buffetkast is dus praktisch en decoratief tegelijk! De Bommel meubelen heeft een ruime keus in buffetkasten waarbij je zelf de kleur en handgrepen kan uitkiezen. Zo is er bij de Bommel voor elke huishouden een geschikte buffetkast te vinden.

Lage kasten

Vind je een hoge kast wat teveel van het goede? Misschien is een dressoir of ladekast dan een goede oplossing. Ladekasten zijn ideaal voor het opbergen van losse papieren en kleine rommeltjes. Doordat ladekasten dicht zijn maakt het niet uit of je je spullen netjes opruimt, je ziet het immers toch niet!

Laden kast

Het voordeel van een dressoir is dat hij ook fungeert als een soort van tafel. Je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken om mooie foto’s op te zetten, of een vaas met bloemen. Zo geef je een praktische kast een extra decoratieve functie.

Natuurlijk hangt het soort kast dat je kiest ook af van de ruimte waarin je hem plaatst. Een buffetkast in de woonkamer moet natuurlijk mooi zijn, terwijl een kast voor op de overloop voornamelijk praktisch moet zijn. Denk dus goed na wat voor soort kast jouw rommelprobleem kan oplossen en hoe deze eruit moet komen te zien. Ga langs bij de Bommel voor inspiratie en begin opgeruimd aan het nieuwe jaar!


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.