Weekoverzicht | Fotoblik week 32

Fotoblik wk 32Het was een relatief rustig weekje en dat kwam met name door de regen, We hebben lekker gecocoond thuis en dat vonden de meiden ook wel eens lekker. Wel gingen we een dagje naar Villa Zebra geweest, in Rotterdam, met de trein en metro. Altijd een avontuur. Verder aten we weer van de laatste Hello Fresh Box en keken we natuurlijk veel naar de Olympische Spelen.

Zondag 7 augustus 2016

Omdat de meiden bij Tante M logeerde, hadden wij een heel ontspannen ochtendje. Lekker in ons eigen tempo opgestaan en samen ontbeten. Daarna wel weer meteen de meiden opgehaald, want mijn zus had zelf die middag ook nog plannen. De meiden waren natuurlijk weer blij ons te zien, maar hadden het ook supergezellig gehad met hun kleine nichtje.
Het weer was niet zo mooi als voorspeld. We zouden eigenlijk dinsdag naar de bioscoop voor de film Huisdieren Geheimen, maar dit weer vroeg om een middagje naar de film. De meiden waren natuurlijk blij verrast dat we niet naar huis reden, maar naar het strand. Pas voor de bioscoop hadden ze door wat we gingen doen en konden het bijna niet geloven.
De film was superleuk, voor groot en klein. Zelfs Kleine Zus hield het de hele film goed vol. Pas de laatste 5 minuten wat onrustig.

IMG_8953 IMG_8954 IMG_8978

We hadden gedacht na de film nog even naar het strand te gaan, maar dat was van korte duur. We werden gewoonweg gezandstraald en het strand lag vol kleine schelpjes. We gingen maar een ijsje eten op de boulevard. Daar was ook een hele mooie draaimolen, waar Kleine Zus heel graag in wilde. Naast de draaimolen stond ook de man met de papegaaien. 4 jaar geleden heeft Grote Zus al een keer Rosie op haar arm gehad. Ze had/heeft het niet zo op dieren, dus wij waren stomverbaasd toen ze zei op de foto te willen. En vandaag wilde ze het wel opnieuw. Ik heb de foto van toen meteen opgezocht en zo leuk om te zien hoe groot ze geworden is.

Maandag 8 augustus 2016IMG_9034[1]

Geen spectaculaire dag. We gingen naar werk, de creche en de BSO. Wel aten we de eerste maaltijd uit onze laatste Hello Fresh box; Volkoren pitabroodjes met kipfiletreepjes, yoghurt en salade,
Ik had wat extra pitabroodjes gehaald en deze in de oven gedaan met kaas. Altijd favoriet bij de dames.

Dinsdag 9 augustus 2016

Omdat je in de vakantie ook af en toe een rustdag moet nemen, deden we vandaag de hele dag niets. We hielden een pyjama dagje, keken wat Netflix, speelde buiten met vriendjes en vriendinnetje. Ook wel eens goed in alle drukte.
Vanavond stond er Puglia varkensworst met broccolisalade en gebakken aardappelen op het menu. De brocolisalade was erg lekker en ga ik zeker nog eens maken. Ondertussen keken we natuurlijk naar de Olympische Spelen

Woensdag 10 augustus 2016

Het weer houdt nog steeds niet echt over, maar wel een goede dag om naar het museum te gaan. In Villa Zebra waren we uitgenodigd voor de Klooimiddag. We namen de trein en de metro richting de Erasmusbrug in Rotterdam. Op zich al een heel avontuur.
We waren we meer (groot)ouders die dachten dat het wel een goede dag was voor het museum, want het was er lekker druk. Er zijn 2 tentoonstellingen voor kinderen.. Boven is de tentoonstelling THUIS voor de kinderen van 7 jr en ouder. We gingen daar als eerste kijken. Een superleuk tentoonstelling over waar je je thuis voelt. Het zet jezelf en je kind echt aan het denken Graag had ik er meer tijd doorgebracht met Grote Zus, maar voor Kleine Zus was het nog niet echt begrijpelijk en die werd wat onrustig.
IMG_9037 Villa Zebra Villa Zebra

Beneden in het restaurant aten we eerst even een pannenkoek en een tosti en zaten gezellig aan tafel bij een andere mamablogger MamalIefde. Heel leuk om elkaar eens in het echt te ontmoeten. Zij hadden de begane grond met de tentoonstelling ZELF (t/m 6jr) al gezien. Hier konden de kinderen lekker zelf spelen en knutselen. Voor de Klooimiddag was er een workshop met waterspuiten en crepepapier. Helaas was het die door de drukte al vol, maar de meiden vermaakte zich uitstekend in de darkroom en de camper. Later deze week meer over de deze tentoonstelling.
’s Avonds ging ik nog even de stad in met een collega. Normaal doen we dit met z’n vieren en vijven, maar door de vakantie waren we maar met z’n tweetjes. Ook heel gezellig!

GT

Donderdag 11 augustus 2016

’s Ochtends had ik een overleg over een evt nieuwe BakfietsSale in september. Na afloop besloten we alles nog even op een rijtje te zetten onder het genot van een cappuccino en een stuk appeltaart.
Het weer was de hele dag regenachtig en de meiden speelde lekker boven samen met hun verkleedkleren en in het “theaterbed” van Grote Zus. Van mijn nicht in Engeland hadden ze nog een paar mooie DIsney schoenen gekregen. Omdat ze zo lief speelde, besloot ik ze vandaag te geven.
Ik had zo even de tijd voor wat opruim en schoonmaak klussen.

IMG_9077 IMG_9090

IMG_9092[1] IMG_9108

Vrijdag 12 augustus 2016

Ook vandaag weer een werk / BSO / creche dag. Gelukkig werd het weer beter en konden we zelfs ’s avonds buiten eten. De meeste vriendjes en vriendinnetjes in de straat zijn ook weer thuis. Zodra de meiden dus thuis komen, zijn ze meteen weer verdwenen. Hierdoor konden wij iets eerder eten dan de meiden. Op het menu stond een Indonesische roerbak met snijbonen, honingpinda’s en sambal telor iets te pedis. Een goede vriend van ons was ook weer terug van vakantie en bleef gezellig mee-eten. Gelukkig zijn de porties in de Hello Fresh box vaak genoeg voor een extra eter. De meiden kregen, toen ze weer thuis waren wat ovenfriet, een hamburger en wat tomaten en komkommer.
Toen de meiden lekker in bad waren geweest en in bed lagen, keken we voor de verandering eens geen Olympische spelen, maar naar de film Begin Again. Heerlijke en mooie film met prachtige muziek. Prima avondje zo.

IMG_9146 IMG_9151

Zaterdag 13 augustus 2016

Passende bij de rest van de week, deden we vandaag ook niet bijster veel. Grote Zus ging voor het eerst vissen met onze huisvriend. Ze vingen wel 2x een voorntje, maar toch vind ze die vissen toch best wel eng. Toen ze de laatst vis wilde terug gooien vanuit de emmer in de sloot, sprong hij zo uit de emmer, brrrr. Gelukkig kon onze huisvriend de vis weer loslaten in de vijver

IMG_9154 IMG_9157 IMG_9168
Einde van de middag kwam ons nichtje. Ze zou een nachtje blijven slapen. De meiden vinden dat prachtig en spelen graag met haar. We hadden nieuwe stiften gekocht en ze maakte mooie kunstwerken. Ondertussen deden we weer eens een poging om Kleine Zus zindelijk te krijgen. Het resultaat 1 natte onderbroek en een ieniemienie poepje.
Na eten ging iedereen lekker naar bed. Ik bleef wakker om te kijken naar de Olympische Spelen. Het werd een spannend nachtje!
IMG_9173 IMG_9174 IMG_9181

Note; de afgelopen 2 Olympische Zomerspelen was ik zwanger en vond het heerlijk om al die sporten te kijken. Nu niet zwanger, maar kijk er nog steeds graag naar.

Wat is jouw favoriet Olympisch onderdeel?

Spread the love

One thought on “Weekoverzicht | Fotoblik week 32

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.