Zó organiseer jij het prefecte kinderfeestje bij jou thuis

Zó organiseer jij het perfecte kinderfeestje bij jou thuis

Wie mijn blog al langer leest, weet ondertussen wel dat wij de kinderfeestjes altijd vieren met het halve jaar. Eind deze maand en begin volgende maand vieren mijn meiden dan ook hun 7,5e en 11,5e verjaardag. Tijd dus om alvast te beginnen met de voorbereidingen. Maar hoe organiseer je nou het perfecte kinderfeestje bij jou thuis? Vandaag geef ik je een paar handige tips.

Zó organiseer jij het prefecte kinderfeestje bij jou thuis

Je kind is jarig en wil graag een kinderfeestje houden met alle vriendjes en vriendinnetjes, gewoon lekker thuis. Het liefste ga ik met ze de deur uit, maar een feestje thuis vinden ze eigenlijk toch altijd ook heel erg leuk. Maar hoe ga je dat in het vat gieten? Hoe zorg je ervoor dat alles goed geregeld is en je geen onverwachte verrassingen op je bord krijgt? Hier lees je een aantal tips om het perfecte kinderfeestje te organiseren. En dat geheel bij jou thuis.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk samen met de jarige wat je wilt doen, wie je uitnodigt en hoe je het feestje invult. Vraag ook iemand die je er bij kan helpen. Maar bovenal, probeer het simpel te houden.

Een paar slingers en ballonnen is al vaak meer dan prima. Maar wil je volledig uitpakken, bedenk er dan een leuk thema omheen. Bijvoorbeeld een filmsterrenkinderfeestje, compleet met een rode loper bij de voordeur. Zo voelen de genodigden gasten zich extra speciaal. Voor lopers kun je terecht bij bijvoorbeeld rodelopers.com.

Zorg dat de uitnodigingen ruim op tijd de deur uit zijn en dat je duidelijk bent over de tijden, ophalen/wegbrengen en overige zaken. Zorg ook dat ouders jou kunnen bereiken als dat nodig zou zijn. Leg alles klaar op de dag zelf en ruim na een activiteit ook alles op. Dit zorgt voor orde en rust.

Planning kinderfeestje

Begin het kinderfeestje altijd met het uitpakken van de cadeautjes. Kinderen kunnen niet wachten en zijn erg nieuwsgierig. Dit kun je ook doen in spelvorm. Zorg voor een afwisselend programma. Eerst eten, dan spelletjes, dan iets creatiefs, dan vrije tijd, een snack en iets buitenshuis.

Zorg dat je back-ups klaar hebt staan en wees niet te strak in je tijdsplanning, soms lopen dingen nu eenmaal uit. Bedenk ook dat de meeste ouders al vroeg op de stoep staan, dus zorg dat de kinderen op het einde zelfstandig bezig kunnen zijn, zodat jij de ouders op kunt vangen en met ze kunt kletsen.

Overige tips

  • Zorg dat je voldoende papieren bordjes en bekers hebt. Dit scheelt met opruimen omdat alles in één keer van tafel in een vuilniszak kan.
  • Zorg ook dat de vuilniszak klaarligt bij het uitpakken van de cadeautjes.
  • Maak foto’s! Vraag toestemming aan de ouders om ze eventueel ook op sociale media te plaatsen en stuur ze naar de ouders door. Hartstikke leuk om later nog eens op terug te kijken.
  • Zorg ervoor dat broertjes/zusjes van de jarige weg zijn met bijvoorbeeld je partner of opa en oma. Zo is er geen jaloezie tijdens het kinderfeestje zelf en gaat alle aandacht naar de jarige.
  • Vergeet zelf ook niet een beetje te genieten en af en toe ook eens wat te drinken of te eten.
  • Lees ook: Hoe overleef je Kinderfeestjes

Uitgelichte shutterstockfoto door Rawpixel.com

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.