Stappenplan om zelf een verjaardagskaart te maken

Stappenplan om zelf een verjaardagskaart te maken

De verjaardag van een familielid, goede vriend(in) of kennis wil je niet ongemerkt voorbij laten gaan. Je kunt het feestvarken een appje sturen, maar dit is nogal onpersoonlijk. Vandaar dat veel mensen een jarige feliciteren met een kaartje. Wil je ook een kaartje sturen? Overweeg dan eens om er zelf eentje te maken. Als je dit nog niet eerder gedaan hebt, weet je waarschijnlijk niet hoe je dit aanpakt. Daarom hebben wij een handig stappenplan opgesteld. Hierdoor kan iedereen zelf een verjaardagskaart maken.

Stap 1: kies een verjaardagskaart

Voordat je aan de slag kunt met maken, moet je eerst een geschikte kaart kiezen. Dit lijkt geen lastige opgave, maar het kost vaak meer tijd dan je denkt. Op de meeste sites kun je namelijk al snel uit een paar duizend verjaardagskaarten kiezen. Gelukkig hoef je niet alle kaarten langs te lopen, want je kunt filteren in het aanbod. Wil je een kaart sturen naar een vrouw? Filter dan op kaarten ‘voor haar’. Je krijgt dan alleen de kaarten voor vrouwen te zien. Vervolgens kun je nog meer filters toepassen, zoals de leeftijdscategorie. Het aanbod slinkt zo verder, waardoor je sneller een geschikte kaart vindt.

Stap 2: formaat selecteren

Als je een geschikte kaart gevonden hebt, denk je misschien dat je direct kunt beginnen met het personaliseren ervan. Dit is niet het geval, want je moet eerst nog even het formaat kiezen. Bij een Greetz verjaardagskaart heb je vaak keuze uit drie formaten: standaard, groot of mega. Je ziet niet alleen hoe groot de formaten ten opzichte van elkaar zijn, maar ook wat je extra betaalt als je voor een groter formaat kiest.

Stap 3: personaliseren je verjaardagskaart

Zodra je een formaat gekozen hebt, kun je hem aanpassen. Voeg de kaart niet toe aan je winkelmandje, maar kies voor ‘personaliseren’. Je wordt dan automatisch doorgestuurd naar de ontwerptool. Heb je een verjaardagskaart met een ‘standaard’ voorkant gekozen? Dan kun je hier niets aan veranderen. Dit geldt wel voor de binnenkant, want je bepaalt zelf hoe deze eruit komt te zien. Naast een tekst kun je hier ook foto’s of stickers toevoegen.

Vind je de kaarten met een ‘vaste’ voorkant niet mooi? Geen probleem, want je kunt er ook voor kiezen om een kaart helemaal zelf te maken. De voorkant bevat dan geen afbeelding, waardoor je met een blanco kaart begint. Het voordeel hiervan is dat je vrij bent in het ontwerp van de hele verjaardagskaart. Je kunt bijvoorbeeld een leuke foto of persoonlijke tekst op de voorkant zetten.

Stap 4: Bestelling afronden

Ben je tevreden? Dan wordt het tijd om je bestelling af te ronden. Hiervoor hoef je vaak alleen nog maar een paar simpele stappen te doorlopen. Doordat je meestal eerst in moet loggen, zijn de gegevens van de afzender al bekend. De gegevens van de ontvanger moet je nog wel even invullen. Controleer deze goed. Kies vervolgens de datum waarop de verjaardagskaart bezorgd moet worden en reken af. De kaart wordt op de gewenste datum op het ingevulde adres bezorgd.

Lees ook: Hier moet je op letten als je spullen verzendt!

Photo Dreamstime.com

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.