Zo hou je je slaapkamer koel tijdens de hitte

Zo houd jij je slaapkamer koel tijdens de hitte

De komende dagen wordt het tropisch warm in ons land. Vaak blijft de warmte ‘s avonds nog erg lang hangen in huis en in de slaapkamers. Dat maakt het in slaap vallen soms erg lastig. Daarom vandaag 5 manieren om je huis en slaapkamer lekker koel te houden en toch lekker te slapen.

1. Zorg ervoor dat je kamer donker is

Laat vandaag lekker je gordijnen dicht. In een donkere slaapkamer is het vaak een stuk koeler dan een lichte kamer. Door de gordijnen dicht te laten, voorkom je lichtinval in je kamer, zo houd je de warmte van de zonnestralen buiten. Heb je lichte gordijnen, hang dan een extra donkere doek of deken voor het raam.

2. Zet een (klein) ventilator aan

Bij warm weer is het extra fijn als er af en toe een briesje langskomt. Zet een (klein) ventilator gericht op je slaapkamer. Die helpt om de lucht te verplaatsen en zorgt ervoor dat je lichaam afkoelt. Wil je extra koude lucht, zet dan een bak met water onder de ventilator. Om het water goed koud te houden, kun je er een paar koelelementen in leggen. Heb je die niet, vul dan flesje met water en leg die een paar uur in de vriezer. Extra voordeel van een ventilator gericht op je bed, is dat deze ook meteen de muggen wegblaast.

3. Zorg ervoor dat er tocht door je slaapkamer kan

Zorg ervoor dat er tocht door je slaapkamer kan. Alleen een ventilator is niet genoeg voor de luchtverplaatsing, want anders verplaatst deze alleen maar warme lucht. Zet dus bijvoorbeeld een raam open of een deur op een kier. Zo kan de warme lucht ontsnappen en maak je het koeler in je kamer.

4. Drink iets kouds voordat je gaat

Zorg dat je voldoende drinkt als het warm is. Door de warmte zul je veel vocht verliezen door het zweten. Drink iets kouds voordat je gaat slapen, zo koel je je lichaam van binnenuit af. Een glas koud water of ijsthee helpt hierbij. Ook kun je een flesje voor de helft vullen met water en deze invriezen. Door daarna het flesje bij te vullen, zal het water de hele nacht naast je bed koud blijven.

5. Slaap onder luchtige lakens

Eigenlijk een inkopper, maar slaap ook onder luchtige lakens, in plaats van een dekbed. Een dekbed is namelijk isolerend en daardoor kan het je lichaam juist warmer maken. Kies dus liever voor een laken of een (luchtig) katoenen dekbedovertrek. Qua nachtkleding, kun je het beste kiezen voor satijn. Dit blijft lekker koel gedurende de nacht.

Wat doe jij om te voorkomen dat het ’s nachts te warm is in je slaapkamer?

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

2 thoughts on “Zo houd jij je slaapkamer koel tijdens de hitte

  • Charlotte says:

    Heb op de kamer van mijn dochtertjes een ventilator staan, en ze slapen zonder dekbed. Eerst wel even flink wennen maar het helpt toch.

  • Ik heb sinds kort een zomerbekbed van katoen met bamboe vulling gekocht. Wat een verademing na al die jaren onder een syntetisch (meest voorkomend) dekbed, ik kan het iedereen aanraden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.