Volgend jaar naar de middelbare school? Wat heeft je kind daarvoor nodig?

Naar de middelbare school? Wat heeft je kind nodig?

Misschien is het na de zomervakantie wel zover en gaat jouw kind naar de brugklas. Een heel nieuwe school met een heel nieuwe manier van onderwijs dan op de basisschool. Het is dan altijd handig om ervoor te zorgen dat jouw kind een goede start kan maken aan zijn middelbareschoolloopbaan, met de juiste spullen. Welke spullen zijn hierbij belangrijk en waarom? Ik vertel het je graag.

Een goede, betrouwbare telefoon

Waarschijnlijk heeft je kind al een mobiele telefoon, maar op de middelbare zal deze ook zeker goed van pas komen tijdens het onderwijs. Zo zal school een aantal apps hebben waarmee je kind het rooster en de cijfers online kan checken. Maar ook zullen er apps zijn die bij het onderwijs horen of het leren makkelijker maken. Van mijn dochter (HAVO2) weet ik dat ze bijvoorbeeld in de lessen ook vaak Kahood!-quizzen in de klas spelen.

Maar welke smartphone kies je? Natuurlijk wil je kind graag het nieuwste van het nieuwste, omdat je telefoon natuurlijk ook een beetje een status heeft. Maar dat is natuurlijk niet de juiste reden. Wel is een nieuwer model vaak sneller, heeft een langere batterijduur en meer opslagruimte. Allemaal toch wel belangrijke zaken. Zo kun je de iPhone 13 kopen bij Tele2. Met deze telefoon kan je kind prima multitasken zonder haperingen, de nieuwste games spelen en selfies maken met vrienden. De batterij van deze telefoon gaat bovendien ruim anderhalve dag mee. Lang genoeg dus om te zorgen dat je kind altijd bereikbaar is én dat deze jou ook altijd kan bereiken.

Wel is het heel verstandig om schermtijd van de telefoon in te stellen om te voorkomen dat de telefoon meer aandacht krijgt dan al het huiswerk. Hier in huis gaat de schermtijd aan van 15.00-18.00u en zijn alleen de apps die belangrijk zijn voor school bruikbaar. Ook een goede verzekering tegen diefstal en schade is zeer aan te raden.

Een stevige schooltas

Nog steeds, ondanks de digitalisering van het onderwijs, heeft je kind een goede schooltas nodig voor de schoolboeken en schriften. De schoolboeken hoeven niet meer gekocht te worden en kun je voor het hele schooljaar huren. Daarbij is het wel belangrijk dat na het jaar de boeken in een goede staat weer worden ingeleverd. Vervoeren in een goede tas is dus erg belangrijk.

Wellicht krijgt je kind ook een kluisje of locker op school om spullen in te bewaren. Handig is dan ook om een kleinere organiseertas (tasje met veel vakjes) mee te geven voor een aantal basic spullen, zoals extra pennen, zakdoekjes, deo, borstel, haarelastiekjes, kauwgom, pleisters en paracetamol of bijvoorbeeld allergiemedicatie. Zo zijn deze spullen altijd op school aanwezig en kunnen ze niet thuis vergeten worden.

Tablet of Chromebook

Naast een telefoon is een tablet of chromebook ook handig voor op school. Zeker tijdens de lockdownperiodes was een goede computer zeer belangrijk voor de online lessen. Natuurlijk hopen we dat niet meer mee te hoeven maken, maar toch is het handig om een eigen computer te hebben. Op sommige scholen staat het zelfs op de boekenlijst en is het één van de verplichte leermiddelen. Voor veel opdrachten zullen ook werkstukken gemaakt moeten worden in Word of presentaties in PowerPoint. Ook hier is van alles te kiezen, en online is genoeg advies te vinden.

Genoeg schrijfmateriaal

Natuurlijk horen bij een nieuw schooljaar ook voldoende schriften, een agenda, pennen en potloden. Het gebruik hiervan gaat vaak hard en je kunt eigenlijk niet genoeg hiervan inslaan. In ieder jaar, niet alleen de brugklas, wordt dit materiaal gebruikt. Het kan dan ook een traditie worden om voor het begin van een nieuw schooljaar samen nieuwe schoolspullen te gaan kopen. En vergeet daarbij ook niet het kaften van de boeken, tegen beschadigingen. Er zijn tegenwoordig ook elastische kaften die om elke boek passen. Ideaal en scheelt een hoop knip-, plak- en vouwwerk!

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.