Life Hacks | Hoe overleef je Kinderfeestjes + winactie

Life Hack Kinderfeestjes
De afgelopen weken waren in huize Mama’s Liefste aardig hectisch. Beide dames waren namelijk jarig en dat moest gevierd worden. Kleine Zus werd 4 jaar en naam dus afscheid op de creche en mocht voor het eerst naar school. Grote Zus werd 8 jaar en ook dat vierden we op school, ballet, BSO en thuis voor vrienden en familie. Je kunt je voorstellen dat ik nu behoorlijk afgedraaid op de bank hang. En dan hebben we nog niets eens gehad over de kinderfeestjes…. Vandaag daarom een aantal Life Hacks om de verjaardagen van je kind zo soepel mogelijk te laten verlopen. En als extraatje geef ik ook nog het boek Help Help Hoera weg.

Traktaties; schat aan ideeën op Pinterest

De voorpret voor de verjaardagen begint altijd met het verzinnen van de traktaties. Ik maak alleen een speciale traktatie voor op school. Ze mogen van mij wel trakteren op de opvang en ballet, maar dat worden dan simpele uitdeelzakjes snoep of rozijntjes.
Voor de speciale traktatie ga ik altijd uit van een thema. Vaak is dat de tv- of filmheld van het moment. Zo zijn er Frozen traktaties gemaakt, verschillende Minions, maar ook Nijntje, Dora en Inside Out. Ik zoek dan het liefste naar free-printables, zodat je met enkel wat knipwerk al meteen resultaat hebt.

afbeelding4 afbeelding5
Dit jaar werd het Paw Patrol en natuurlijk Pokemon Go. Voor Kleine Zus maakte ik me er heel makkelijk van af. Ik ben redelijk handig met fotobewerkingen en plakte haar hoofd op die van het Paw Patrol hondje Skye. Deze afbeelding liet ik vervolgens door de HEMA op mini tompoucejes plakken. Super makkelijk, maar wel een wat duurdere traktatie dan andere jaren.Pokemon traktatie
Grote Zus wilde graag iets met Pokemon GO doen.  We vonden bij de Jamin mooie rood en witte spekkies. Deze prikte we ook een stokje, met een dropjojo ertussen. Met behulp van wat glazuur plakte we in het midden een mintje en zo hadden we Pokemon ballen. Er simpel en effectief (en niet zo duur)

Catering regelt de hapjes

Afgelopen zaterdag vierden we de verjaardag van de meiden voor onze familie en vrienden. We deden dit op zaterdag rond borreltijd. Een mooi tijd stip voor iedereen om nog alle sportactiviteiten, boodschappen en andere verjaardagen eerste af te handelen. We hebben niet echt een grote familie, maar op zo’n middag heb je toch al gauw een mannetje of 30 in huis. Omdat ik geen zin en tijd had in boodschappen en daarvoor uren in de keuken te staan, besloten we voor een cateraar te gaan. Voor de kosten die ik normaal ook al uitgeef in de winkel aan broodjes, kaasjes, chips nootjes en dergelijk, bestelt ik nu bij Happas Catering een Mediterrane buffet voor 10 personen.

Happas Catering

Het werd rond 17.00 zelfs warm aangeleverd en ik kon het zo mooi meteen op tafel zetten en iedereen heeft er heerlijk van gegeten. Ik denk dat ik dit elk jaar ga doen!

Kaartjes en uitnodigingen sturen

Helaas ben ik altijd een sukkel met het sturen van verjaardagskaarten en uitnodigingen. Ik maak ze vaak wel, maar vergeet ze dan weer op de bus te doen. Vandaar dat ik dit jaar de uitnodigingen gemaakt het bij Greetz. Daar kun je lekker vanuit je luie zetel, de mooiste verjaardagskaarten en de uitnodigingskaarten voor het (kinder)feestje zelf samenstellen. Greetz plakt er dan ook nog een postzegel voor je op en doet ze op de bus. Zelf vind ik het altijd leuk om dan een foto van de meiden te gebruiken om de kaart wat persoonlijker te maken. Ook dat is geen probleem. Er zijn meerdere kaarten die je hiervoor kunt gebruiken, in een bestand ontwerp of helemaal zelf ontworpen. Het online program is zeer duidelijk en je kunt zelfs daarin nog je foto bewerken.

uitnodiging

Kinderfeestjes bij het halve jaar

Toen Grote Zus 4 jaar werd, beviel ik 2 weken daarvoor van Kleine Zus. Je kunt je voorstellen dat ik nog niet echt de energie had om voor Grote Zus naast alle traktaties en kraamvisite ook nog een kinderfeestje te organiseren. Ook wilde ik dat ze eerste even rustig zou wennen op school en daar nieuwe vriendjes en vriendinnetjes zou maken. We besloten om haar kinderfeestje te vieren bij 4,5 jaar. Omdat ze in oktober jarig is, kwam dat qua weer ook wel beter uit. Achteraf is dat uitstekend bevallen. Ook door de feestdagen, kort na haar verjaardag, had ze nog iets om naar uit te kijken. En zeg nou eerlijk op die leeftijd zijn de halve jaren net zo belangrijk. Sindsdien vieren we dus de kinderpartijtjes bij het halve jaar!

img_4151

Winactie

Zie je ook altijd een beetje op tegen het organiseren van een (verjaardags)feestje? In het boek HELP, HELP, Hoera! Lees alles wat je niet wilt weten over (kinder)feestjes, alle do’s en absolute don’ts, traktatietips (ook gezonde), waar en hoe regel je een partijtje voor kinderen van 0-10 jaar. Lekker nuchter en relativerend geschreven door de auteurs van Buskruit met Muisjes. Zo kan iedereen het! Dus laat de confetti maar komen.9200000045871809
Ik ga 1 exemplaar verloten onder mijn volgers. Leuk voor om alvast apart te houden voor de komende decembermaand. Doe daarom snel mee en wie weet trek ik jouw naam uit de hoge hoed.

Wat moet je doen;

 • Like Mama’s Liefste op Facebook.
 • Laat een reactie achter, hieronder deze blog dat je mee doet en ik zou het leuk vinden jouw tip voor te horen voor het organiseren van een (verjaardag)feestje
  Vergeet niet een geldig e-mailadres achter te laten. Op deze manier heb ik ik een geldig email adres van je heb, mocht je als winnaar uit de bus komen

Extra winkansen

 • Naast Facebook is Mama’s Liefste ook te volgen op Instagram, Twitter en Bloglovin. Voor elk kanaal dat je volgt en daar een reactie achterlaat onder de post over deze blog, is een extra lotje in de hoge hoed.

Je kunt meedoen t/m 5 oktober 2016. Op zondag 6 oktober zal ik via een Random Name Picker de winnaar kiezen en de winnaar mailen.
Zorg dus dat je een e-mailadres achterlaat, die je regelmatig checkt, want als de winnaar niet reageert binnen 48 uur, dan zal ik een nieuw lootje trekken.

disclaimer samenwerking– Bron uitgelichte foto: shutterstock 
Spread the love

14 thoughts on “Life Hacks | Hoe overleef je Kinderfeestjes + winactie

 • Linda Raaijmakers says:

  als moeder van een tweeling die 5 december jarig zijn kan ik echt niet zonder dit boek dus ik maak heel graag kans.
  Mijn tip is: kijk door het jaar heen of er al thema-versiering voor verjaardagen in de aanbieding is. Zo had ik laatst bij een bekende speelgoedwinkel verjaardagspakketten van piraten voor maar 5,- per stuk ipv 20,- en voetbal zelfs maar 3,- per stuk ipv 20,-. Vervolgens hield een andere winkel ermee op en scoorde ik daar nog eens van het thema Sprookjesboom. En een paar keer per jaar zijn er thema’s als Frozen en Woezel en Pip voor een lachertje te koop bij een van de grotere drogisterijen (weet niet of ik namen mocht noemen vandaar). Maargoed. Ik wil dit boek zooooo graag winnen dat ik het volgende gedaan heb:
  Facebook: https://www.facebook.com/lindavandurenwinacties (geliked en gedeeld)
  Twitter: https://twitter.com/lindaenbjorn (volg en retweet)
  Instagram: http://instagram.com/lindaenbjorn (volg)
  Bloglovin: https://www.bloglovin.com/lindaraaijmakers (volg, loved en saved)
  Pinterest: http://www.pinterest.com/lindavanduren/ (volg en gepind)
  Google+: https://plus.google.com/115047794995537965870/posts (gedeeld)

  groetjes Linda

 • Oooh wat super leuk! Ik zou graag willen winnen.. mijn dochter wordt in februari 1 dus dat wordt het eerste feestje.. ik vond het altijd stom dat ouders de errste paarverjaardagen van hun kindje vierden.. ik dacht altijd dat herrinneren ze zich toch niet hihi, maar nu ben ik zelf mama en doe ik alles anders.. natuurlijk wil ik de eerste verjaardag van mijn dochter vieren dat is toch super bijzonder!! ??
  Tips kan ik dus nog niet geven, maar hoop deze te krijgen..
  Facebook: An Na

 • Het duurt niet lang meer en dan moeten wij er ook aan geloven, kinderfeestjes! Ik kan wel wat hulp gebruiken en ben graag voorbereid, doe weer graag mee.

 • Anita te Gussinklo says:

  Ja, super leuk kinderfeestjes.
  Ik heb 2 tips betreft de cadeautjes uitpakken

  Het uitpakken van cadeautjes is zóóóóó spannend, dat dit voor veel opwinding zorgt op het kinderfeestje. Je kunt het ‘uitpakfestijn’ in goede banen leiden door er een spel van te maken, waarin alle kinderen een rol hebben. Zo voorkom je chaos en dat sommige cadeautjes niet in één stuk uit de verpakking komen. Twee tips:

  Zet de kinderen in een kring op de grond, met de jarige Job of Jet geblinddoekt in het midden. Laat om de beurt een kind de jarige op de rug tikken en met een verdraaide stem zeggen: “Tik, tik wie ben ik?” Als de naam goed geraden wordt, dan mag de tikker zijn of haar cadeautje geven en de jarige het uit kan pakken. Met deze variant gegarandeerd een hoop gegiechel en gelach!

  Tip 2:
  Laat de kinderen zelf hun cadeautje verstoppen. De jarige mag de pakjes zoeken, de vriendjes en vriendinnetjes mogen warm of koud roepen om de jarige te helpen de pakjes te vinden.

 • Marielle Pals says:

  Nog net op de valreep deze leuke actie gevonden. Heb een printscreen gemaakt van de traktatie van de pokemon. Ik kan dus wel wat hulp gebruiken voor feestjes want mijn kids hebben het niet met mij getroffen als Niet creatieve mama. Leuk om te doen vind ik het zeker met vaak inspiratieloos.

  Loot graag mee. Last best zeggen ze weleens. Nu duimen.

 • Femke Dekker says:

  Wij hebben pas ons allereerste kinderfeestje gegegeven
  Het was een geslaagd feestje, maar wel vermoeiend zeg. AAangezien onze dochter ook nog twee broertjes heeft zullen er nog veel feestjes volgen. Een boek met leuke ideeën en tips is dus zeker welkom!

 • Wat een leuke tips voor een kinderfeestje! Als ik het zo bekijk in de klas van mijn dochter, lijkt het soms wel of ouders elkaar met het feestje van het kind de loef af willen steken. Wij zijn van de zomer naar het bos geweest en dan merk je dat kinderen boompje klimmen en hutten bouwen nog altijd leuk vinden. Achteraf zijn we naar de pannenkoekenboerderij geweest en dat vonden ze ook allemaal een feest.

 • Zijn er nog tips voor een leuk feestje thuis in het thema Paw Patrol? Ik zoek nog wat activiteiten waarmee ik de kids bezig kan houden. Wat betreft Paw Patrol versiering heb ik voldoende gevonden https://www.e-carnavalskleding.nl/kinderfeest/paw-patrol-versiering/ Toch wil ik ook een beetje bezig zijn. Zag zelf al iets met cupcakes, maar ik ben niet echt een baktype. Heeft iemand ideeen voor een speurtocht of iets dergelijks. Ik hoor het graag

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.