Weekoverzicht | Fotoblik week 41

 weekoverzicht wk 41

Het was weer een gezellige week met hoogte punten zoals de verjaardag van Grote Zus, de droge broeken van Kleine Zus en als afsluiting een gezellig familieweekendje weg. Lees je mee?

Zaterdag 8 oktober 2016

Vandaag was dan de grote dag. Grote Zus werd 8 jaar! Natuurlijk stonden de meisjes al vroeg naast ons bed, vol spanning. Ze werd weer goed verwend met My Little Pony’s van haar zus, leesboeken en een nieuwe jurk. Van ons kreeg ze een abonnement op Squla. Dat stond al heel lang op haar verlanglijstje.

fullsizerender

Nadat alle cadeau’s waren uitgepakt en er was ontbeten, was het tijd voor de balletles. Extra leuk, omdat de beide dames mochten trakteren en ze heel hard door hun balletvriendinnetjes werden toegezongen. Omdat ze nu niet meer tegelijkertijd les hebben, maar een uur na elkaar, drinken wij extra lang koffie en vandaag natuurlijk ook met een taartje.

img_1673

Na de ballet deden we nog snel even boodschappen en ruimde we thuis op, want we kregen vanmiddag visite van vrienden en familie, allemaal met natuurlijk nog meer cadeautjes.

img_1679

Ik had het me dit jaar makkelijk gemaakt qua hapjes voor de verjaardag. Omdat we het aan het einde van de middag vierde had bij Happas Catering een Mediterrane buffet bestelt. Het kwam op mooie schalen en sommige hapjes waren al warm, dus ik kon het zo op tafel zetten, ideaal!
img_1683

We hadden een hele gezellige middag en avond en de meiden zijn weer gruwelijk verwend door iedereen.

Zondag 9 oktober 2016

Na een drukke dag van gisteren en ook een paar drukke weken achter ons, hadden we voor vandaag een groot kruis in de agenda gezet en deden we lekker helemaal niets. Met al het nieuwe speelgoed vermaakte de meiden zich de hele ochtend opperbest. img_1690

Met alle cadeau’s hadden ze ook allebei een bon gekregen voor de speelgoedwinkel. Deze branden in hun zak en omdat het weer buiten heerlijk was, was het een goed excuus om even de stad in te gaan. De speelgoedwinkel had ook nog een extra 10% korting en met allebei hun bonnen samen, konden ze een heus My Little Pony kasteel kopen! Kleine Zus had vanochtend ook helemaal uit zichzelf geplast en gepoept op de WC en mocht daarom een extra cadeautje uitzoeken, een Skye hondje van de Paw Patrol werd het! img_1696

Natuurlijk vingen we ook nog wat Pokemons in de stad en dronken we samen nog even een drankje. Zo sloten we het weekend gezellig samen af.

Maandag 10 oktober 2016

Het kwam me heel goed uit dat de dames vandaag allebei een hele dag op school zaten. Zo kon ik thuis ook een beetje bijkomen van de afgelopen tijd. Mijn lichaam gaf ook wel aan, toe te zijn op wat rust en trakteerde me met een blaasontsteking. Ik bracht zo de dag rustig door op de bank achter de laptop. Ik heb nu ook wat meer tijd om in mijn blog te steken. De inzet was niet voor niets, want ik haalde mijn eerst betaalde opdrachten binnen. Ja meervoud, namelijk wel 3! Maar ik ga pas echt juichen als er ook daadwerkelijk geld op mijn rekening staat 😉

img_1700

Omdat ik vandaag niet naar het ziekenhuis hoefde om te werken en alleen thuis wat telefoontjes hoefde te plegen, had ik ook tijd om de traktatie van Grote Zus voor morgen op school voor te bereiden. Het werden Pokemon ballen van spekjes en dropjojo’s. Het was even een plakkerig werkje, maar het eindresultaat was er wel naar. Grote Zus was tevreden en kon niet wachten tot morgen op school.
img_1704

Dinsdag 11 oktober 2016

Met een beetje rennen en vliegen waren we op tijd op school, met de traktatie. Grote Zus haar naam stond op het bord en alle kinderen in de klas kwam haar feliciteren. Zo was ze toch weer een beetje extra jarig!img_1718

Nadat de meiden in bed lagen, settelde ik mezelf op de bank, voor de grootste ouderavond van Nederland. Via een webinair van Squla werd ik bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op school, hoe je als ouder het beste je kind kan ondersteunen op school en natuurlijk ook over de laatste nieuwe mogelijkheden op Squla. Omdat we hier net mee begonnen zijn, natuurlijk voor ons erg interessant. Ik vind het erg leuk om als ouder mee te kunnen kijken naar de vorderingen en ook een beetje in te spelen op de vakken die ze wat moeilijker vindt. Als je meer wilt weten over deze ouderavond, dan kun je het verslag terug lezen op mijn blog van afgelopen woensdag.

img_1725

Woensdag 12 oktober 2016

Vandaag was het voor mijn een hele dag werken in het ziekenhuis. Gelukkig kon Papa’s Liefste de meiden van school halen Ik kreeg meteen een berichtje van hem dat Kleine Zus vandaag voor het eerst geen ongelukje had gehad op school! Joepie. Het was vandaag wel een korte dag, maar we zijn op de goede weg. Ze gaat steeds vaker zelf naar de WC als ze voelt dat ze moet plassen en ook ’s nachts blijft ze meestal droog. Het einde van het luier-tijdperk komt nu echt inzicht.
img_1730

’s Avonds had ik afgesproken met 3 collega’s om gezellig een hapje te gaan eten met de bonnen van de Albert Heijn actie. We kozen voor een, voor ons alle 3 nieuwe restaurant, Catootje aan de Markt, met een Marokkaanse keuken. We begonnen met een glas bubbels, want een van de collega’s had groot nieuws; ze hadden zojuist een bod geaccepteerd voor een nieuw huis, bij ons in de straat! Dat wordt dus heel gezellig! Het eten was heerlijk en we hadden een gezellige avond. Dit is zeker een restaurant om vaker te gaan eten.img_1738

Donderdag 13 oktober 2016

Het is toch wel heerlijk om de dagen nu alleen thuis te zijn. Het is wel stil, maar ik kan wel meer dingen gedaan krijgen. Zo besteedde ik de ochtend aan het wassen van kleren en inpakken van de koffers voor ons familieweekend je weg.

img_1742

Groot nieuws was dat Kleine Zus alweer uit de klas kwam, in dezelfde broek als ze die ochtend had aangetrokken. Alweer een dag zonder ongelukjes! Omdat te vieren wilde ik een taartje gaan eten, maar de dames hadden liever een kinderbox bij de HEMA met een versierde pannenkoek. En ik nam maar een kop heerlijke erwtensoep, want daar is het nu echt al het tijd van het jaar voor.

img_1744

Vrijdag 14 oktober 2016

Eerst moest er nog gewerkt worden en naar school gegaan. Om 15.00 haalde we de meiden op, deden snel nog de laatste boodschappen en begaven ons toen richting het oosten. Blijkbaar waren we niet de enige, want we stond zeker meer dan een uur in de file. Gelukkig sliep Kleine Zus het grootst gedeelte, want deze week was voor het eerst hele dagen naar school geweest en dat is natuurlijk best heel vermoeiend. Grote Zus had nu ook de Squla App ontdekt en vermaakte zich daar opperbest mee. In ons huisje aangekomen, was de rest van de familie er al en zaten te wachten op het eten, dat wij bij ons hadden. We hielden het lekker simpel met soep, broodjes en kaasjes. Natuurlijk werd er nog even verder gespeeld, maar nu met het Squla kaartspel. Ook was het voor groep 3-4, de heren hadden nog wel wat discussie over de speelregels 😉 img_1752

Bij het uitpakken van de koffers kwam ik er achter dat Kleine Zus mij goed had geholpen. Ik vond namelijk in haar speelgoedkoffer (ze mogen altijd een koffie zelf inpakken met speelgoed, wat erin past mag mee) alleen maar haar verkleedkleren incl. schoenen en accessoires.

img_1754 img_17581

Zaterdag 15 oktober 2016

Na het ontbijt en een rustige start van de dag stonden de meiden te poppelen om te gaan zwemmen! Daar vermaakte zich wel de hele middag, want samen met de ooms en tantes kon Grote Zus van de wildwaterbaan. Voor Kleine Zus was er een glijbaan in het donker. Daar is ze zeker wel 80x af geweest.
img_1761

’s Avonds aten we gezellig kaasfondue met zijn alle en werd er Pepernoten Poker gespeeld en natuurlijk nog meer Squla

img_17691 img_17751

Spread the love

2 thoughts on “Weekoverzicht | Fotoblik week 41

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.