Life Hacks Camping

Life Hacks | De handigste tips voor op de camping

Wij gaan eigenlijk wel een paar keer per jaar naar de camping. We hebben een hele oude caravan (bouwjaar 1978) waarin mijn vriend zelf als klein jongetje al mee op vakantie ging. We houden van het buitenleven en ook voor kinderen is de camping altijd een groot feest. Vandaar dus vandaag een aantal Life Hacks voor op de camping.

Life Hacks voor de tent

Bescherm je haringen en voor kom struiken door aan het uiteinde een rolletje schuim te doen. Zo vallen ze meteen beter op en bezeer je je enkels niet. Voor een zachte en warmere vloer in je tent, kun je heel goed deze kinderplaten van foam gebruiken. Makkelijk te vervoeren ook, want ze nemen weinig ruimte in en wegen niets.

Life Hacks | De handigste tips voor op de camping

Tips voor in de douche hokjes

Douchen in een gemeenschappelijke douche is niet iets wat iedereen graag doet. Daarom hier ook wat tips om dat zo hygienisch mogelijk te doen met een simpele oplossing. Zet bijvoorbeeld je tandenborstels op een knijper, zo hoef je ze niet op de wastafel te leggen. Natuurlijk kun je ook douchen met je slippers aan, maar ik kwam dit houtendek tegen en vond dat eigenlijk ook wel een slim idee. Tevens dient hij als toilettas.

Life Hacks | De handigste tips voor op de camping

Hele simpele DIY met veel effect

Niets is er gezelliger dan op de camping tot ’s avonds laat buiten te zitten. Om te zorgen voor wat meer licht (om te kunnen lezen) kun je heel makkelijk zelf een lamp maken, Het enige wat je nodig hebt is een hoofdlamp en een grote plastic fles. Ook kun je je lampje van je telefoon onder een fles leggen voor hetzelfde effect, maar dat kost je wel je telefoonbatterij. Geen luidspeakers bij je. Maar een gleuf in een WC rol of nog beter de rol van keukenpapier. Maak aan het uiteinde 2 plastic bekers vast en je zult verbaasd zijn hoeveel geluid eruit komt.

Life Hacks | De handigste tips voor op de camping

Weg met de vliegen

Niets kan het buitenleven meer verstoren dan rond vliegende insecten. Op de site van Zelfmaak Ideetjes, kwam ik 10 simpele tips tegen om deze zoveel mogelijk bij je weg te houden. En om te voorkomen dat de vliegen en wespen in je drankje komen, kun je simpel Cupcake papiertje gebruiken om over je glas te doen. Heel handig! Wist je dat je deze Cupcake papiertje ook heel handig onder het ijsje van je kind kunt doen om morgen te voorkomen?

Life Hacks | De handigste tips voor op de camping

Vuur maken

Lekker BBQen op een open vuurtje mag niet ontbreken. Soms is het lastig om te vuur goed aan te krijgen. Tips hiervoor zijn om op voorhand WC rolletjes te vullen met het stof dat je uit je droger haalt. Dit brand namelijk zeer snel (daarom is het dus ook belangrijk je droger goed stofvrij te houden). Ook kun je een eierdoos vullen met briketjes en vervolgens de eierdoos aan te steken. Ik las ook dat je Tortilla chips en dennenappels heel goed werken om het vuurtje.

Life Hacks | De handigste tips voor op de camping

Wat eten we vandaag?

Wil je de lekkerste en makkelijkste recepten vinden voor op de camping, dan raad ik je aan om naar deze te zoeken op Pinterest. Daar vindt je zoveel recepten en handige tips, dat ik even overwogen heb om deze blog alleen maar te schrijven over deze recepten. Misschien zeker iets voor een volgende keer. Nu 2 andere tips. 

Als je wilt pannenkoeken bakken, vul dan een oude Ketchupfles met het beslag. Zo kun je mooi de juiste dosering in de pan doen. Wel zo handig als je wat minder ruimte hebt in je (buiten) keuken om je spullen op kwijt te kunnen. Lekvrij gegarandeerd!

Life Hacks | De handigste tips voor op de camping

Ik en mijn gezin zijn gek op Mexicaans eten. Een leuke tip die ik al tijden geleden tegen kwam, was om je bonenmix te eten uit een mini zakje Tortilla chips. Al je toevoegingen zoals guacamole, geraspte kaas, tomatensalsa en creme fraiche kun je naar gelang daar aan toevoegen. En dan lekker met vorkje prikken. Het zakje kan daarna meteen de prullenbak in, dat scheelt je ook weer in de afwas die avond.

Lees ook: Het ideale campinggerecht | Shakshuka

Marshmallows roosteren

Geen camping trip is compleet zonder marshmallows te hebben geroosterd. Hierbij een typische papa life hack en eentje voor mama. Papa; gebruik je hark voor als multitool. Aan de uiteinde kunnen meerdere marshmallows tegelijk roosteren en op het plate gedeelte koekjes met chocolade laten smelten. Doe je marshmallow tussen een koekje met gesmolten chocolade en je weet niet wat je proeft! Voor moeders is deze tip; dip je gesmolten marshmallow in je glas met Baileys, mmmmm.

Life Hacks | De handigste tips voor op de camping

Welke camping kies je?

Heb je nog geen idee nog welke camping je wilt gaan dit jaar, maar geen zin om avonden lang het internet af te struinen? Kijk dan eens bij op de site van Camping Expert. Je kunt daar middels een interactieve quiz een persoonlijk camping advies krijgen!

Gaan jullie vaak kamperen?
En wat neem je dan absoluut mee naar de camping?

life hacks kamperen
Spread the love

11 thoughts on “Life Hacks | De handigste tips voor op de camping

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.