Life Hack | Lange autorit met kinderen

Ookal is de zomer in Nederland dan ook echt begonnen. Vele van ons vertrekken toch richting het Zuiden om iets zon-zekerder de vakantie door te brengen. Maar voordat het genieten kan beginnen is daar eerst nog de inpakstress en de lange autorit. Voor het inpakken heb ik vorige week al een hele reeks life-hacks gepost, dus deze week de tips om zo makkelijk mogelijk op je eindbestemming te komen.

Onderweg (1)

Handig om bij je te hebben

Organizer op de middelste stoel
junkie_us-2Enige tijd geleden zag ik De BubbleBum Junkie bij verschillende mamablogers in de review voorbij komen, een organiser voor tussen de kinderen in op de achterbak. Niet alleen kunnen daar in de speeltjes, snacks (komt zelfs met een speciale uitneembare koeltas) en drinkbekers worden bewaard, maar deze heeft ook nog een houder voor een tablet en 2 kleine uitschuifbare tafeltjes. Je zet hem vast met de gordel in het midden en zo blijft hij ook goed staan. Niet meer nodig? Hij vouwt weer op tot een klein pakketje, dat je makkelijk in de achterbak bewaard. Zeker een aanrader voor de lange autoritjes.

Douchebakjes met zuignapjes aan het raam
life Ook al kies je voor een handige organiser in het midden van de achterbak, er is toch altijd te weinig ruimte voor je spulletjes. Hoe vaak we ons wel niet in allerlei bochten moeten wringen om dingen op te rapen die gevallen zijn. De oplossing is het aanbrengen van douchebakjes met zuignappen aan het raam. In elke Eurowinkel vind je wel van dit soort goedkope bakjes. Ideaal om stiften en andere kleine (niet te zware) spulletjes in op te bergen.

DIY smartphone houder
grid-cell-23405-1403728678-7Geen standaard houder voor tablet of smartphone in de auto? Deze kun je heel zelf maken door de tablet of smartphone in een plastic zakjes en hang deze aan je stoel. Goed toe te passen in de auto, maar ook in het vliegtuig of trein.
Maak een klein gaatje aan de zijkant en zo kunnen de oplaadkabel en / of koptelefoon snoer er ook uit laten komen.

Stoel Organizer
Mocht je wel heel handig zijn met stof en de naaimachine, dan is dit ook een mooie organizer om zelf te maken voor aan de voorstoel. Het handige er aan vind ik ook dat de zakjes allemaal los te maken zijn met knopjes. Zo kun je ze makkelijk bijvullen om meenemen in je tas bij het uitstappen

Entertainment

Naast dat het goed is om zo georganiseerd mogelijk aan de lange toch te beginnen, is het ook het ook belangrijk te zorgen voor voldoende entertainment aan boord. Natuurlijk kun je de DVD-speler, tablet of smartphone aanzetten, maar de meeste kinderen houden dat niet een paar uur vol. Hierbij nog wat life-hacks voor leuke spelletjes voor onderweg.

Autobingo
IMG_7909[1]Bij ons was dit een zeer groot succes. Met Autobingo speel je een soort “ik zie, ik zie” Je krijgt een bingokaart met daarop item, verkeersborden of automerken die je onderweg kan tegenkomen. Degene die het eerste bingo heeft, krijgt een prijsje. Wij begonnen met bingokaarten van Zappelinn en ANWB. Maar de Bingo’s volgde elkaar iets te snel op. Dus ik maakte er daarom eentje zelf. De opdrachten waren iets moeilijker en ze moest ook van een aantal items iets meer dan 1 zoeken.10-car-storage-organization-ideas

Boekjes
Lezen is natuurlijk ook een prima bezigheid in de auto, zolang je geen last hebt van wagenziekte. Deze organizer kwam ik ook tegen op Pinterest. Wederom iets voor de handige moeders onder ons. Maar ik vond hem wel erg leuk en zo hebben de kinderen de boekjes altijd bij de hand, in plaats van dat ze door de hele auto slingeren.

Zijn we er al?
road-trip-countdownVoor veel kinderen is het moeilijk in te schatten hoe lang het nog duurt voordat de volgende stop is, of hoe lang te nog duurt. Hang een slinger tussen de twee voorstoelen met daarop het aantal uren of de locaties van waar er wordt gestopt. Dit geeft de kinderen een duidelijk houvast.

207c9254d18c22438a726107a0399d8aOok een leuk idee is om de route uit te printen en te lamineren. Hierop vervolgens de route naar de vakantiebestemming markeren. Zo kan je kind meelezen over langs welke steden je zult rijden. UIteraard kun je hierop ook alvast aangeven waar je onderweg zult stoppen.

Snacks voor onderweg
snack-necklace Natuurlijk kun je niet op pad zonder een flinke voorraad lekkers. Het liefste wordt alles in een keer opgegeten. Wil je niet de hele weg om de 5 minuten om snoep te worden gevraagd, maar dan een snack-ketting samen met je kind. Deze kunnen ze dan dragen tijdens de rit en zelf bepalen hoeveel ze er van willen eten; alles in een keer of wat meer verdeeld gedurende rit.56a58f8213415c5c8886a325a1c334b0

Ook leuk is om een snackdoos te maken met veel diverse snacks in kleine hoeveelheden. Het vinden van een doos als deze is waarschijnlijk in de meeste gezinnen geen probleem, nu de Loom-hype wel over is. Deze bewaardozen zijn ideaal om nieuw leven in te blazen.

Speelgoed
Ook willen de meeste kinderen wel travel-lego-boxgraag ook een beetje spelen of teken onderweg. Deze tips vond ik erg leuk en handig. Maak van een oude koffertje, een lego door. f09f87c93760449bfafa7b1a8e3ed58cPlak een grondplaat in de deksel en gebruik de
koffer als opslag voor de blokjes.

Van een oude DVD case kun je ook heel goed om potloden en papier in te bewaren. Aan de ene kant kun je het papier bewaren en aan de andere kant de potloden of viltstiften.

Fijne reis!
Wat neem jij altijd mee tijdens een lange autorit?

Spread the love

6 thoughts on “Life Hack | Lange autorit met kinderen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.