De leukste buitenactiviteiten met kinderen (budgetproof!)

De lentekriebels beginnen weer langzaam op te borrelen en de eerste zonnestralen bereiken weer steeds vaker je gezicht. Ideaal weer om veel tijd buiten door te brengen, samen met je kinderen. Er zijn ontelbare activiteiten en uitjes te verzinnen die je buiten kunt doen. En gelukkig hoeven al deze activiteiten niet veel geld te kosten. Wat is er fijner dan een leuke middag met de kids, die ook nog eens budgetproof is? Hieronder lees je een aantal leuke budgetactiviteiten!

De leukste buitenactiviteiten met kinderen (budgetproof!)

De kinderboerderij

In de lente begint alles volop te bloeien, en ook de dieren zitten niet stil. In het voorjaar worden onder andere de lammetjes, veulentjes en kalfjes weer geboren. Het perfecte moment om een bezoekje te brengen aan de kinderboerderij. De kinderen kunnen alle dieren aaien, voeren én knuffelen wat gegarandeerd zorgt voor een cuteness overload! En als dat je dag nog niet goed maakt, zijn nagenoeg alle kinderboerderijen gratis! Wat mij betreft is de kinderboerderij echt een must in de lente!

De leukste buitenactiviteiten met kinderen (budgetproof!)

Shutterstock Door Pressmaster

Speeltuin

Wanneer de kinderen net wat meer energie kwijt moeten, is de speeltuin altijd een leuke optie. Overal opklimmen, met elkaar ravotten en achter elkaar aanrennen, het is een intensieve middag voor de kids! Wanneer de kinderen druk zijn met elkaar, heb jij even tijd om van de zon te genieten, een boekje te lezen of een spelletje spelen op je iPad. Even tijd voor jezelf terwijl de kinderen plezier maken met elkaar.

De leukste buitenactiviteiten met kinderen - budgetproof

Shutterstock Door Pressmaster

Zorg er trouwens wel voor dat je je iPad goed beschermt als je hem meeneemt naar de speeltuin. Door alle drukte van de kinderen kan je iPad zomaar op de grond vallen. Dat zou natuurlijk wel een domper zijn. Gelukkig is een iPad Pro 12.9 hoes eenvoudig te verkrijgen. Zo ben je in ieder geval goed voorbereid! Wanneer de kinderen zijn uitgespeeld, kunnen ze met een voldaan gevoel naar huis. Ze zijn waarschijnlijk helemaal uitgeput na zo’n intensieve middag. Thuis even snel onder de douche of in bad, pyjama aan en snel naar bed!

Lees ook De leukste natuur- en waterspeeltuintjes

De Waddeneilanden

Nummer 3 in het lijst is erg leuk, maar misschien niet voor iedereen even haalbaar. Wanneer je in het mooie zuiden van Nederland woont, zijn de Waddeneilanden een behoorlijk eind weg. Maar mocht je de kans krijgen om naar de Waddeneilanden te gaan, grijp deze dan zeker! Heerlijk wandelen op het strand, de bossen verkennen en spelen in de duinen. Of het eiland verkennen op de fiets, het is allemaal mogelijk! Een perfect uitje om je kinderen wat meer van Nederland te laten zien en ze te laten spelen in de natuur. Neem een handdoek mee en wat spullen om in het zand te spelen en de kinderen zijn een hele middag zoet! Een heerlijke manier om lekker uit te waaien.

De leukste buitenactiviteiten met kinderen - budgetproof

Shutterstock Door Pressmaster

Zorg wel dat je alles goed beschermt tegen het zand en water. Het zou zonde zijn als er dingen kapot gaan. Doe belangrijke spullen in een goed afsluitbare plasticzak en bescherm jullie telefoons met telefoonhoesjes. Een sterke zonnebrand is ook geen overbodige luxe. Wanneer de zon ondergaat en het tijd is om naar huis te gaan, gaan jullie sowieso met een voldaan gevoel naar huis!

Picknicken

De laatste tip kun je wat dichter bij huis doen, ook niet verkeerd! Je kunt in het bos, park of bij een speeltuintje gaan picknicken. Zo kunnen jullie gezellig wat eten met z’n allen én de kinderen kunnen hun energie kwijt. Om het nog extra leuk te maken, kun je thuis samen met de kids de hapjes maken. Minibroodjes smeren, een heerlijke fruitmix maken of vrolijke prikkers samenstellen. Je kunt je helemaal uitleven! Als je de kids net wat meer wilt verwennen, is cupcakes bakken ook een aanrader! Doe alles in een handige tas samen met wat flesjes drinken, pak een kleed en het boek dat al weken op je ligt te wachten en ga op pad! Zoek een lekker plekje uit, stal alles uit en iedereen kan aanvallen!

De leukste buitenactiviteiten met kinderen - budgetproof

Shutterstock Door Pressmaster

Vergeet tijdens leuke uitjes geen foto’s te maken. Zo kun je later alles nog eens terugkijken samen met je kinderen of heb je gewoon een leuke herinnering voor later. Voor je het weet zijn je kinderen te oud voor zulke uitjes! Als er een prachtplaatje tussen je collectie zit, is het ook leuk om hier wat mee te doen. Je kunt er een leuke kaart van maken voor opa en oma, laten afdrukken en inlijsten of zelf een iPhone Xs Max hoesje ontwerpen! Aan het einde van de middag gaan jullie met een volle buik en een grote glimlach weer huiswaarts. Het was zonder twijfel een topmiddag!

Stock foto’s door Shutterstock door Pressmaster

Spread the love

One thought on “De leukste buitenactiviteiten met kinderen (budgetproof!)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.