De leukste interieurtips met steigerbuizen

De leukste interieurtips met steigerbuizen

De laatste tijd zijn we goed bezig met het inrichten van ons huis. We zijn aan het opruimen en bedenken nieuwe plannen voor de inrichting Nu we er 3 jaar wonen is het huis toe aan een opknapbeurt. Een goede bron voor ideeën is toch nog altijd Pinterest. Recent heeft ook Papa’s Liefste dit ontdekt en vond daarop een heleboel leuke ideeën om te maken met steigerbuizen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ze ook echt erg leuk vind en daarom deel ik ze graag met je. Wellicht brengt het jou ook op ideeën.

De leukste interieurtips met steigerbuizen

Steigerbuizen kennen we allemaal wel vanuit de bouw. Hier worden ze voornamelijk gebruikt voor het bouwen van hoge steigers. Maar ook voor dagelijks gebruik in en rondom het huis zijn ze zeer goed te gebruiken. De buizen zijn van aluminium of staal en gemakkelijk aan elkaar te monteren met behulp van buiskoppelingen. Door ze te combineren met (steiger)hout geven ze je interieur een mooie industrieel look die je tegenwoordig veel ziet in de woonbladen.Reclamematerialen

Op de website van Reclamematerialen kun steigerbuizen gemakkelijk bestellen, in elke maat die je maar wilt. Geheel kosteloos worden ze precies voor je op maat gezaagd. Naast de buizen zijn ook de diverse buiskoppelingen op deze website te vinden en kun je alles wat je nodig hebt in een keer bestellen.

Woonkamer

Ook voor de woonkamer kwamen we veel leuk ideeën tegen om zelf onze meubels te maken zoals stoelen, een tafel of mooie wandkast. Die laatste zou ik graag willen maken voor bij ons in de woonkamer. Hierin zou ik dan onze boeken, souvenirs van onze reizen en rare snuisterijen van de diverse expedities die mijn vader maakte, in kwijt kunnen.

  

Kasten

Voor de meiden wilde ik graag dat hun kledingkasten zouden verhuizen naar het washok, zodat ik hun was na het vouwen meteen kan opbergen. Steigerbuizen zijn heel handig voor het bouwen van een stevig frame voor deze inloopkasten. Met een extra buis overdwars heb je een kledingroede en een paar extra planken maken in een handomdraai het leggedeelte.

  

Slaapkamer

Voor in de slaapkamer kun je natuurlijk ook deze kasten zetten, maar wacht dacht je van een bed van steigerbuizen. Dit kan een mooi hemelbed zijn of een hoogslaper voor de kinderen. De bedden zijn goed stevig en kun je helemaal op maat maken voor in de (kinder)slaapkamer. Een trappetje heb je ook zo in elkaar gezet.

  

Voor in de tuin

Omdat steigerbuizen natuurlijk veelal buiten worden gebruikt, zijn ze ook uitstekend te gebruiken voor in de tuin. Ze zijn niet alleen sterk, maar ook weerbestendig. Je hoeft dus niet bang te zijn dat ze snel zullen gaan roesten. Daarom kunt er prima stoelen, banken, tafels, omheiningen en overkappingen meemaken, die je het hele jaar buiten kan laten staan.

 

Voor meer ideeën kijk dan ook op mijn Steigerbuizen board op Pinterest
Ben je zelf niet zo creatief, kijk dan op de websites van de diverse bouwmarkten. Hier vind je namelijk diverse bouwtekeningen.

Wat zou jij maken van steigerbuizen voor in je huis of in de tuin?

Afbeeldingen: Pinterest.

Spread the love

6 thoughts on “De leukste interieurtips met steigerbuizen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.