Ik ga voor het eerst kamperen en neem mee – ons Decathlon kampeerpakket

Onze kampeervakantie zit er alweer bijna op. De afgelopen week mochten we namens Start2Camp het kamperen met de meiden eens gaan uitproberen. Naast een mooie plek op een RCN vakantiepark, kregen wij ook een hele lading aan kampeerspullen van de Decathlon mee. Wat zonder een tent en goede spullen ben je nergens op een camping. Vandaag onze meningen over deze spullen.

Decathlon kampeerpakket

Decathlon Kampeerpakket

Nadat we waren uitgekozen als testfamilie dacht ik dat we alleen een tent en een kampeerplek toegewezen zouden krijgen. Maar niets was minder waar, want naast de nieuwe 4 persoons Black and Fresh tent, kregen we een compleet kampeerset mee van de Decathlon. Deze bestond uit;

Fresh and Black Tent 4.2

We hadden deze tent op de reclame deze zomer al meerdere keren voorbij zien komen. Deze nieuwe tent Black and Fresh tent is al een bestaand model, maar nu met de Fresh and Black-technologie om koelte en duisternis te garanderen. De tent heeft 2 losse binnententen met daartussen een grote leefruimte met stahoogte. Doordat deze tent maar 3 stokken heeft en verder 4 opblaasbare buizen, is de tent zeer snel opgezet.

Quechua Blank and Fresh tent 4.2 DecathlonWat vonden wij ervan: Ondanks dat het oppompen van de 4 buizen wel wat energie kost, stond de tent inderdaad zeer snel. Door de speciale binnentent met ventilatie dak en speciale koelte roosters in beide slaapcompartimenten, bleef de tent inderdaad lekker koel. Maar ook op het midden van de dag, was het nog steeds wel erg warm in in de tent te verblijven. Wij waren aangenaam verrast door de tent, maar zouden misschien zelf toch kiezen voor een maatje groter voor ons viertjes. In de slaapcompartimenten paste we precies, maar veel extra ruimte bleef er niet over. Overigens wil het mij mee hoe donker de tent in de ochtend was. De meiden sliepen wel lekker lang door, maar toch is hij niet helemaal donker meer zodra de zon weer opkomt.

Hand Pomp 5.2L

Quechua Handpomp DecathlonOmdat deze tent staat door middel van het oppompen van 4 grote buizen, is het het wel belangrijk om een goede pomp mee te nemen. In ons pakket zat dan ook de Handpomp 5.2L. Deze pomp heeft een flinke inhoud, waardoor het pompen wel lekker snel gaat. Er zit een drukmeter op de pomp, zodat je kunt zien hoeveel bar en psi je al zit. Ook heeft de pomp een dubbele werking en kun je hem ook gebruiken om de tent weer leeg te pompen. Naast het opblazen van de tent was de pomp ook handig voor de luchtbedden en zwembadbanden. Er zitten 2 verschillende tuitjes op, zodat de pomp ook daarvoor werkt.

Wat vonden wij ervan: We hadden het deze vakantie niet gered zonder de pomp, maar ik denk dat we de volgende keer toch zouden kijken naar een elektrische variant. Ondanks dat hij deed wat hij moest doen, kostten het opblazen van de tent toch best veel kracht en energie. Het glaasje op de meter had de heenreis niet overleefd en we twijfelde dan ook een beetje of de meter wel het juiste aangaf. De pomp is verder ook best groot en een lastig ding om op te bergen. Maar nogmaals, we hadden niet zonder hem gekund.

Kampeerhamer

Quechua Kampeerhamer DecathlonNog een instrument waar een echte kampeerder niet zonder kan! Een goede kampeerhamer, voor het inslaan van de haringen en grondpinnen. Deze hamer heeft daarnaast ook een haak aan de ander kant zitten, waarmee je de haringen weer makkelijk mee uit de grond kunt trekken.

Wat vonden wij ervan: Op de camping waar we stonden zat de grond vol met kiezels en stenen, een goede kampeerhamer kwam daarom wel goed van pas. Helaas was deze hamer hier net iets te licht voor. Op grasvelden zou hij zijn werk uitstekend doen, maar wij hadden graag een zwaardere hamer gewild. Het is wel gelukt overigens, maar met veel brute kracht en geluk dat er geen steen onder de haring zat. De haak op het einde is wel erg handig voor als je de haringen weer uit de grond wilt halen.

2x Kampeerlamp

Quechua Kampeerlamp Decathlon

Omdat deze tent natuurlijk extra donker is, waren we ook blij dat we een lampje meekregen. Deze kampeerlamp heeft 3 standen, waarbij de hoogte wel 100 lumen licht geeft. Hierbij kun je met 2 mensen prima lezen. De minder felle stand is 50 lumen en er zit ook een rood lichtje in. De lamp heeft verder een handig ophangsysteem, maar kun je ook goed op tafel zetten.

Wat vonden wij ervan: Het was erg prettig dat de lamp meerdere standen had. We hadden deze lampen hangen in het middengedeelte en ’s nachts hielden we het rode lampje aan, zodat je toch een beetje zicht had, als je ’s nachts plotseling moest plassen. De 100 lumen is wel erg krachtig voor op tafel, maar met 50 is het prima te doen.

Tafel en stoelen

Tot onze grote verrassing kregen we ook een vouwtafel en 4 vouwstoelen. Beide zijn licht gewicht en doordat ze in te vouwen zijn, makkelijk mee te nemen. De tafel is voor 4 personen en weegt slechts 3,4 kg. De stoelen kun je makkelijk invouwen en bij elkaar houden met een elastiek. In de armleuning vind je een houder voor een blikje (of stiften) en achterop vind je een draagband.

Quechua Vouwstoel DecathlonQuechua Vouwtafel Decathlon

Wat vonden wij ervan: Omdat je als je gaat kamperen je al zoveel bij je hebt, is het fijn als deze spullen makkelijk te stapelen zijn in de auto. Dat is zeker het geval met deze tafel en stoelen. Zelf vonden we de tafel toch wel wat klein en hebben zelf er eentje bijgekocht (geen big deal voor €14,99) Samen gaven zij ons voldoende plek om van te eten en om te leven. De stoelen waren oke, maar liever zit ik toch in een wat grotere tuinstoel. Dat ze makkelijk in te klappen zijn en mee te nemen, was wel erg prettig voor naar het zwembad. 

Opblaasbare veldbed met zelfopblaasbaar matje

In het pakket zaten ook 2 opblaasbare veldbedjes met voor daarboven op een zelfopblaasbaar matje. We zouden deze kampeervakantie dus niet zomaar op de grond slapen, maar op een heus met met latjes. Doordat de rand opblaasbaar is, zijn ze compact op te rollen en nemen ze maar minimale ruimte in, in de auto. Op de bedjes moet je nog wel een matje leggen om op te slapen. Aan de bedden zit een elastiek om je matje op zijn plek te houden. Ook is het mogelijk om twee bedjes aan elkaar te bevestigen, zodat je er prima samen op kunt slapen, zonder er steeds tussen te vallen.

Quechua opblaasbare veldbed Decathlon Quechua zelfopblazend slaapmatje Decathlon

Wat vonden wij ervan: Het klonk zeer aanlokkelijk om op een lattenbodem te slapen, maar de eerste nacht was het toch wel even wennen. De latjes waren goed voelbaar door de matjes heen. We hebben zelfs een nacht onder veldbedje geprobeerd, maar dat sliep toch ook niet lekker, alleen op het matje. We hebben daarna de matjes nog eens goed extra opgeblazen en toen ging het wel beter. Dat je deze bedjes aan elkaar kunt bevestigen, is wel een groot voordeel. Nog een ander klein nadeel is dat je op deze bedjes wat hoger ligt, waardoor ik in onze steeds wel tegen het tentdoek aan lag.

2x Luchtbed Air comfort 70 (voor de kids)

Quechua luchtbed Decathlon

Voor de kinderen zatten er in het pakket 2 luchtbedjes. Deze luchtbedden zijn makkelijk op te pompen en weer leeg te laten lopen. De bedjes zijn 70 cm breed en paste daardoor makkelijk in de tent.

Wat vonden wij ervan: Ik heb geen klachten gehoord van de meiden. Ze hebben er prima op geslapen.

Kampeer Kookset voor 4 personen en kookstel

Heel fijn was ook dat we een compleet kooksetje meekregen. Deze was voor 4 personen. In de 2 pannen vonden we dan ook, een zeef, 4 plastic borden, 4 bekers, 4 vorken, 4 lepels en een handige opbergzak. Door de 4 vrolijke kleuren kreeg iedereen meteen zijn eigen setje toebedeeld. Ook kregen wij een kookstel mee met 1 pit. Deze werkte op gas uit een bus, waarvan we er ook 2 meekregen.

Quechua Kampeer Kookset Decathlon

Wat vonden wij ervan: Het kookstel, pannen en servies waren ook erg fijn te vinden in het pakket. De meiden hadden meteen de kleuren onderling verdeeld en zo wist iedereen wie wel en niet zijn bord of mok had afgewassen. Het enige wat miste in dit setje waren goede messen. Die hebben we laten zelf maar bijgekocht in de kampingwinkel. Het kookstel werkte ook erg goed en was makkelijk aan te zetten. Door de compactheid was het erg stabiel en konden wij het veilig neer zetten om op te koken. De bussen met extra gas zijn overal ook goed verkrijgbaar.

Opblaasbare Icefresh koeltas en koelelementen

Tot slot kregen wij ook nog een opblaasbare Icefrech koeltas en 4 koelelementen mee op vakantie. Deze koeltas heeft een inhoud van 26 liter en daardoor past er vrij veel in. Als je hem niet gebruikt is hij makkelijk in te vouwen en plak op te bergen. Door de speciale binnenwand kun je je eten er 11 uur in bewaren zonder gebruik te hoeven maken van een koelelement. Ideaal dus voor een dagje weg. Met de handige draagband kun je hem makkelijk overal mee naar toe nemen.

Quechua Koeltas Icefresh 26L DecathlonQuechua Koel element Decathlon

Wat vonden wij ervan: Zelf hebben we hem enkel gebruikt op de terugweg om ons eten gekoeld te kunnen vervoeren. Op de camping was er de mogelijkheid om een koelkast te huren en dat heb ik toch liever. Maar mocht dit niet mogelijk zijn geweest, dan was de tas een uitkomst geweest. Op de meeste campings in het wel mogelijk om je koelelementen in diepvries te leggen. Met 4 stuks kun je er steeds 2 om 2 afwisselen om je vlees en kaas (en bier en wijn) toch goed gekoeld te bewaren.

We zijn erg blij met al deze spullen die Decathlon beschikbaar had gesteld voor onze eerste kampeervakantie met de meiden. Mede hierdoor was onze vakantie zeer geslaagd!

Heb jij nog een goede tip over wat wij de volgende kampeervakantie zeker moeten aanschaffen?

Spread the love

13 thoughts on “Ik ga voor het eerst kamperen en neem mee – ons Decathlon kampeerpakket

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.