Home Sweet Home – 3 dagen Wasschema en Orla Kiely x Brabantia strijkplank

Hoe fijn de vakantie ook was, het is ook wel weer fijn om thuis te komen ;). Je eigen bed, het comfort van je eigen badkamer en al je spullen weer binnen handbereik. Het liefst hou je nog wel even het vakantiegevoel ook thuis nog even vast. Niet altijd even gemakkelijk en zeker als je oog op al dat wasgoed valt. Daarom speurde ik het Internet af voor een goede manier om deze berg te bedwingen. Zo kwam ik het 3-dagen Was Schema tegen en besloot dat uit te proberen. Daarbij was het ook een goed moment om mijn nieuwe Orla Kiely x Brabantia strijkplank uit te testen.

3-dagen Was Schema Orla Kiely x Brabantia strijkplank

Het 3-dagen Was Schema

Na wat googlen op de terugweg van de vakantie, kwam ik al snel het 3-dagen wasschema tegen op de blog van de Amerikaanse Katelyn Fagan. Haar advies is dan ook om niet alles in 1 dag te willen doen. Dat sprak mij al meteen aan. Zij zegt dat het te verdelen over 3 dagen je een beter overzicht geeft en voorkom je dat je verzuipt in je wasgoed. Zelf vind je het belangrijk om deze klus zo simpel mogelijk te houden, daar hou ik van!

Dag 1; Was ALLES op 1 dag

Nadat de auto is uitgeruimd en alle tassen naar de wasmachine zijn gebracht, kun je meteen beginnen met dag 1 van het schema. Probeer alles te wassen in een dag! Omdat we voor deze dag verder niet veel gepland hebben, behalve bijkomen van de lange autorit, moet dat wel lukken Voor de zekerheid zet ik de timer wel op mijn telefoon, zodat ik de was meteen in de droger kan doen en de wasmachine lade met de volgende lading.

* Was de kleding van de kinderen per kind. Dat scheelt weer sorteren.
* Sorteer alleen op donker en licht voor de kleding van de volwassenen.

De kleren had ik tijdens de vakantie zoveel mogelijk in een waszak gestopt, dus die moest ik eerst weer even sorteren. De kleren van de meiden per kind bij elkaar en onze kleding gesorteerd op licht en donker. Tot slot heb ik nog een wasmand met al het beddengoed, handdoeken en theedoeken. Een aantal dingen zoals mijn BH’s en zwempakken heb ik ook apart gehouden voor een fijne was.

 

* Gebruik voor alles hetzelfde wasmiddel. Hiermee voorkom je dat je kleine wasje moet doen met speciaal wasmiddel, wat je weer tijd bespaard.
* Schud de kleding eerst uit voordat ze in de droger gaan. Zo haal je de kleren die nog niet helemaal schoon zijn er meteen uit en kun je ze nog een keer wassen, voordat ze eerst gedroogd (met vlek) zijn door de wasmachine. Maar het helpt ook tegen de kreukels in je kleren.

In totaal heb ik dus 5 wassen te draaien. Het programma van de wasmachine duurt ongeveer 1,5 uur. Ik zal dus zeker de hele dag nodig hebben om dit voor elkaar te krijgen. De droger doet er alleen wel wat langer over, daarom was ik het beddengoed en handdoeken tussendoor. Deze wassen kunnen ook buiten aan de waslijn drogen en dat geeft de droger meer tijd om de kleding te drogen.

Dag 2; De dag van sorteren en opvouwen

Nadat de wassen door de droger zijn gegaan, heb ik alles meteen weer terug gedaan in de wasmand. Alleen de kleding die makkelijk en snel kreukt, heb ik apart gelegd op mijn nieuwe Orla Kiely x Brabantia strijkplank te kunnen strijken vandaag.

* Als iets opgehangen moet worden, vouw het dan niet op.
* Sorteer de kleding op eigenaar bij het vouwen, dat scheelt weer bij het opruimen.
* Vul de wasmanden zo efficiënt mogelijk.

 

Voor de vakantie hebben we de kledingkasten van de kamer van de meiden gehaald en nieuwe kasten gebouwd naast de wasmachine. Dit scheelt enorm bij het opruimen van de kleren. Nu leg ik alles meteen weg en heb ik voor morgen alleen nog mijn eigen was en die van Papa’s Liefste op te ruimen.

* Gooi alle sokken en ondergoed op een hoop en sorteer dan op het allerlaatste.
* Laat je kinderen (en partner) meehelpen bij het opvouwen.

sokken memory

De tip van de sokken apart sorteren deed ik al. Het voordeel van de zomervakantie is dat we die niet mee hebben genomen Maar de meiden vinden het altijd erg leuk om Sokken-Memory te spelen en helpen mij daar dan ook graag bij. Wie de meeste paar sokken weet te verzamelen heeft gewonnen.

Dag 3; Opruimen

Voorheen was dit het punt waarop het bij mij vastliep. Na alles te hebben gewassen en gevouwen in een dag, had ik geen zin meer om alles op te ruimen. De schone was bleef dus vaak liggen op de wasmachine.

* Laat je kinderen (en partner) zelf hun kleding in de kast leggen/hangen
* Ruim alles in een keer op.

Maar omdat het wassen en vouwen nu al gedaan is, is het alleen opruimen zo gebeurt. De kleding van de meiden liggen al in de kast en blijft alleen onze was nog over. Deze neem ik in een keer mee naar beneden om in onze kast te leggen.

Lees ook: De 5 meest voorkomende zomer vlekken – zo was je ze er uit

Orla Kiely x Brabantia Strijkplank

Voor mijn vakantie kreeg ik een nieuwe strijkplank van Brabantia toegestuurd. Brabantia heeft een nieuwe lijn op de markt gebracht, ontworpen door Orla Kiely. Orla Kiely een Ierse modeontwerpster, maar woont en werkt in Londen. Ze begon haar carrière met het ontwerpen van hoeden. Later werden dit handtassen en vele andere soorten items, waaronder keukengerei en auto’s. Haar meeste recente samenwerking is die met Brabantia, het bekende merk in huishoudartikelen. Op speciale limited edition artikelen vind je nu haar welbekende retro printjes terug.

 ORLA KIELY x BRABANTIA

Ik ben geen grote fan van strijken, maar kan er soms toch niet onderuit. De nieuwe strijkplank van Olra Kiely x Brabantia is lekker breed en goed in verschillende hoogtes (69 – 96 cm) in te stellen. Zo kan ik er zowel staand als zittend (op de bank voor de TV) achter werken. Het onderstel is goed stevig en heeft een child safety lock, zodat hij niet in een keer kan inklappen en er vingertjes tussen kunnen komen. Als ik de strijkplank niet gebruik, wordt ik toch een beetje vrolijk van deze leuke print. De hoes is van 100% katoen en heeft een veerkrachtige schuimlaag.

Meer informatie over deze strijkplank vind je hier.

Mocht je al een goed strijkplan hebben, niet gevreesd. Het leuke retroprintje van Orla Kiely is ook verkrijgbaar als losse hoes!

Hoe werkte het voor ons?

Ik moet zeggen dat ik nog niet eerder zo snel de was van de vakantie heb weggewerkt. Meestal hik ik dagen tegen die berg op. Omdat ik het nu bewust over 3 dagen heb verdeeld, was de druk minder groot. Na het wassen dacht ik, morgen komt de rest en dat was hetzelfde na het vouwen. Ik geloof wel in dit systeem en ga ik zeker weer gebruiken.

  ORLA KIELY x BRABANTIA

Met de stijkplank van Orla Kiely x Brabantia ben ik ook erg blij. Hij ziet er niet alleen vrolijk uit, maar werkt ook prettig. De brede plank geeft alle ruimte om te strijken, maar ook je wasgoed op weg te leggen. Ook de hoogte is erg fijn en daardoor hoef ik minder te bukken bij het strijken. Het blijft een klus die niet hoog op mijn happy-list staat, maar ik doe het nu wel met een glimlach op mijn gezicht.

Wat doe jij om je vakantiegevoel zo lang mogelijk
vast te houden na de vakantie?

Samenwerking

Spread the love

6 thoughts on “Home Sweet Home – 3 dagen Wasschema en Orla Kiely x Brabantia strijkplank

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.